site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Deveciler Güreşlere Hazır

Selçuklu Deveciler Güreşlere Hazır
11.11.2012
A+
A-

Ege Bölgesinde deve güreşlerinin arenası olarak bilinen Selçuk kış sezonuna hazırlanıyor. Bu kapsamda Selçuklu deveciler de 2012-2013 yılı kış sezonu güreşlerine hazırlık sürecinde develerine havutlarını giydirdi. İzmir’in Selçuk İlçesinde Efsane-1 ve Efsane-2 olarak güreşlere hazırlanan daylakların havut töreni eş ve dost huzurunda yapıldı. Bu sene ilk defa güreşlere katılacak olan genç daylaklar için ümitli olduğunu bildiren deve sahibi efsane İbili havut giydirildi ve de çan takıldı güreşlerde başarılı olacağımıza inanıyorum dedi.

Selçuk’ta yapılan deve güreşi festivallerinde orta hakemlik yapan yılların devecisi ” Efsane deveci Mustafa İbili” yaklaşan güreş sezonu nedeniyle develerinin bakımlarını yaptığını söyledi. Bu anlamlı günde damlarının bulunduğu çiftliğinde, güreşlere hazırlık olarak hem develerine havut giydirdi hem de misafirlerini ağırladı. Yörük kültürünün bir parçası olan deve güreşlerinin öncülerinden olan Mustafa İbili, oğlu Mehmet İbili ve torunlarıyla beraber düzenlediği geleneksel havut töreninde misafirlerine tavuklu pilav yanında ayran ikram etti.

Selçuk’taki diğer deve sahiplerinden olan Celep Hakan’ın ve Paytoncu Çılgın Hasan’a ait develere de havut giydirildiği ve güreşlere hazır olduğu öğrenildi.

25 Kasım 2012 Pazar günü Ege Bölgesinde yapılacak olan ilk deve güreşlerine davet edilen develerin Germencik Turanlar Köyü ve Bayındır Furunlu’da sahaya çıkacakları açıklandı.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    teşekkürler…

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    selçuk deve guresleri ne zaman? bilen var ise yazivesin garrrriiii surda beeeeaaa. 20 ocak 2013 te diye biliom ben dogrumudur lolllll???