site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’a Güzel Sanatlar Lisesi İstendi İmam Hatip Açıldı

Selçuk’a Güzel Sanatlar Lisesi İstendi İmam Hatip Açıldı
30.08.2012
A+
A-

Selçuk’ta  Güzel Sanatlar Lisesi açılması için Sivil Toplum Kuruluşları tarafından geçtiğimiz aylarda imza kampanyası düzenlendi. Kampanyanın sonucunda 7 bin imza toplandı. İmza dosyasını ilgili kurumlara ileten ve Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması için beklemeye geçen Sivil toplum kuruluşları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karara göre Selçuk’ta İmam Hatip lisesi açılınca şaşkına döndü. Selçuk’ta hiç talep edilmemesine ve şu an on öğrenci kaydı bulunan imam hatip lisesinin açılmasına hiç kimse anlam veremiyor.

Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması için Sivil Toplum Örgütlerinin düzenlediği kampanya sonucu 7 bine yakın imza toplanmış olmasına rağmen İmam Hatip Lisesi açıldı.

TARİHİ SELÇUK LİSESİ’NİN BİR BÖLÜMÜ İMAM HATİP LİSESİ OLDU

1958 yılında kurulan ve o günden bugüne kadar Üniversite sınavlarında Türkiye sıralamalarında çok iyi dereceler almış lise öğrencilerini yetiştiren Selçuk’un köklü lisesi İmam Hatip lisesine dönüştürülünceSelçuklular tarafından üzüntüyle karşılandı. Selçuk’ta İmam Hatip Lisesi açılması yönünde talep olmamasına rağmen Selçuk Lisesi’nin bir binası İmam Hatip Lisesi oldu.

Geçtiğimiz günlerde Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak, Eğitim-Sen Selçuk Temsilcisi Haluk Erbil, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı Düzgün Çelik ve Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Güller Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması konusunda toplanan 6901 adet imzayı Selçuk Kaymakamlığı’na ve Selçuk Belediyesi’ne ileterek destek istemişti. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise mahalli idare olarak bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını iletmişti. Fakat bu gelişmenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Selçuk Lisesi’nin bir bölümü İmam Hatip Lisesine dönüştürüldü.

Öncelikli dertlerinin İmam Hatip Lisesi açılması olmadığını belirten Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri asıl sorunun toplanan yaklaşık 7 bin imzanın dikkate alınmaması olduğunu, içerisinde birçok kültürü barındıran Selçuk’un heykel ve resim gibi konularda dünyada başkentlik yapabilecek kadar önemli envantere sahip bir kent olduğunu ve burada neden Güzel Sanatlar Lisesi yerine İmam Hatip Lisesi açıldığını merak ettiklerini ve bu konuda cevap beklediklerini iletti. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Selçuk’ta ülkenin çok kültürlülüğünü öne çıkaracak, kültürel varlıkların burada daha iyi korunması, tanıtılması ve Türk insanının onlarla ilişki kurması konusunda alt yapı oluşturacak Güzel Sanatlar Lisesi’ninde en kısa zamanda açılmasını umut ettiklerini belirtti.

STK’LAR 7 BİN İMZANIN SONUCUNU BEKLİYOR

Güzel Sanatlar Lisesi açılması için 30 bin nüfuslu bir ilçede 7 bin imza topladıklarını dilegetiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şube Başkanı Metin ÇITAK; “Bu samimi bir talep. Yetişkinler bazında bu sayı ilçenin %80 inine tekabül eder. Neden Güzel Sanatlar Lisesi açılması derseniz? İlçenin tarihi ve kültürel alt yapısı bunu gerekli kılıyor. Halkında talebi var. Kadrosu defalarca dolmuş bir alanayatırım yapmanın yanısıra dünyada geçerli bir diplomaya sahip Güzel Sanatlar alanında eğitim almış gençler yetiştirmek de yerinde olur diye düşünüyoruz. Günümüzdeki demokrasi anlayışı ve yerele saygı bakımından bu talebe itibar etmek son derece makul bir yaklaşım olacaktır” dedi.

İMAM HATİPTEN ÖNCE VAR OLAN PROBLEMLER ÇÖZÜLMELİ

Eğitim-Sen Selçuk Temsilcisi Haluk Erbil ise “ Selçuk’ta şu anda okul problemi yaşanıyor. Gazi ve İsabey İlköğretim okulları aynı binada eğitim görüyor. Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ’de sınıf ihtiyacı var.8 Eylül İlköğretim Okulu’nun binası henüz yapılmadı. Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken Selçuk’un köklü lisesi olan Selçuk Lisesi’nin bir binası İmam Hatip Lisesine dönüştürülüyor. Bizler İmam Hatip liselerine karşı değiliz. Fakat ilkönce ilçede var olan ihtiyaca göre hareket edilmeli. Şu anda birçok ilköğretim okullarında öğrencilerimiz 50 -60 kişilik sınıflarda ders görüyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Selçuk’ta Güzel Sanatlar Lisesi açılması konusunda yaklaşık 7 bine yakın imza topladık. Fakat bu talep geri çevrildi ve vatandaşlar tarafından hiç talep edilmeyen şu an öğrenci kayıt sayısı onları geçmeyen bir lise açıldı. Yapılan bu uygulamayı siyasi ve iktidari bir davranış olarak nitelendiriyorum. Eğitim-Sen olarak bizler bir an önce ilçede yaşanan okul problemlerinin çözülmesini ve talep edilen Güzel Sanatlar Lisesinin açılmasını istiyoruz” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç,“Selçuk’ta İmam Hatip Lisesi’nin açılması için 400 imza toplanmış. Ben bunu gerçekçi bulmuyorum.400 imza toplanıyor fakat liseye on öğrenci kayıt yaptırıyor. Bizler ilçemizde Güzel Sanatlar Lisesi açılması için 6901 imza topladık. Niçin bu isteğimiz karşılanmadı? İlgili Kurumlar Selçuk’ta yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini hiçe sayarak kendi diktatörlüğünükurmaya çalışıyor.Selçuk’ta dindar bir kesim yetiştirilme amaçlanıyor. Selçuk Lisesi tarihi ve eğitimi ile Türkiye ortalamalarına girmiş bir lise. Önümüzdeki yıllarda bu tarihi değerli liseyi İmam Hatip Lisesi haline getirecekler. Bizler bu dayatmalara karşı yılmayacağız ve en kısa sürede Selçuk’a yakışır bir Güzel Sanatlar Lisesi açılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

YORUMLAR
  1. alperen dedi ki:

    nolcak simdi 10 kisi icin okulmu acildi cok lazimdi selcuga once fakulteyi getirinde selcuga gelir gelsin

  2. selçuklu dedi ki:

    Selçuk halkının inançlı şekilde yetişmesinden kimler rahatsız oldular acaba işinize gelince din ahlak dersiniz ama imam hatip lisesi açıldımıda nasıl din düşmanlığı yapılıyor.korkunuz düzgün dürüst geçlerin yetişmesi olmasın siz çevrenize bakın selçuktaki ahlakı çöküntüye ondan sonra karşı çıkın açılsında bakın bakalım 10 kişimi olur sınıfta yoksa fazla öğrencıden yer yetersizmi kalır görürüsünüz …

  3. fatih dedi ki:

    Neden bu fırtına kopuyor. İnsanların dini bilgileri alması çok mu kötü. Güzel sanatlar,Ticaret liseleri de açılsın. Çok seslilik deniyor anlayamadık demek isteneni. Şimdiden bu okulu tercih edecekler ne düşünecekler. Sosyal Demokratız ya nasıl oluyorsa. Bunu bile hazmedemiyoruz. Bir türlü etki tepki konusunu düşünemedik. CHP nin içler acısı durumunu öncelikli düşünün. 75 Yıllık tek başına iktidar görmemiş bir parti. Halkı anlayamıyan onlara ulaşamayan parti. Hala politika üretmekten başka işi olmayan muhalefet aşığı parti. Nasıl çok seslilik düşüncesi var. Bu okuldan çıkacaklar da bu vatanın evlatları değilmi . Nedir bu hayal ürünü korku .Herkes dilediği gibi yaşıyor. İsteyen camiye isteyen birahaneye gidiyor. Dileyen mini etek ,şort giyiyor. Karışan mı var.

  4. Anonim dedi ki:

    selçuklı vatandaş imam hatipli olunca ahlaklımı oluyor çocuklar. aptal aptal konuşma

    1. Anonim dedi ki:

      lütfen terbiyeli konuşun neden sizin gibi düşünmeyenleri görünce seviyesizleşiyorsun hemen.BU SİTENİN YÖNETİCİSİ YORUMLARI İNCELEYİN LÜTFEN SAYGISIZLIĞA İZİN VERMEYİN

    2. izmir35920 dedi ki:

      millete hakaret etmekten başka ne biliyorsunuz? isteseniz de istemeseniz de bu okul açık kalacak! yaşasın tayyip erdoğan.

    3. selçuklu dedi ki:

      selçuktaki ahlaki çöküntü bellideyılmı at gözlüğüyle bakmayın çevrene bir bakta bakar kör olma inançsız ilkesiz insanların sonradan ne gibi çöküntüde olduğunu iyi gözle ve nedemek istendiğini belkı anlarsın

  5. vvv dedi ki:

    Dünyada kendi dinini tanımayan tanımak istemeyen ve tandığını sanan, düşman ve düşmanlık yapan ,eden ,olan tek ülke biz olsak gerek,
    oda olsun bu da olsun bunda ne var ,
    Dışarıdaki düşman varken içerideki kardeşe saldırmak daha kolay geliyor bazılarına

  6. efesli dedi ki:

    bu ne yahu? halk yetersiz bir tepki gösterirse olucağı bu idi….

  7. fatih dedi ki:

    küçük sabit basit fikirlerle tartışmaya değmez

  8. Anonim dedi ki:

    güzel sanatlar okulunuda sizin belediyeniz açsın.zamanında üniversite için yer göstermediğini sağır sultan bile biliyor.siz de hala Atatürkçülük cumhuriyetçilik diye şov yapıyorsunuz

  9. bir dost dedi ki:

    arkadasim imam hatibe ne gerek var ? zaten istesende istemesende 12 yil zorunlu din dersi aliyosun.ben buna karsi degilim ama imam hatibe giden dindar olur diyenlere cok guluyorum .SORUYORUM SELCUKLU VATANDAS SEN IMAM HATIP MEZUNUMUSUN ?

    1. selçuklu dedi ki:

      bunca imam hatip düşmanlığı boşunamı elbette türk halkının manevi çöküntüyle dahada sömurulmek deyilmi yapılmak istenen 28 şubbatçılar ortada onlardan öğrenın neden din düşmanliğini hiç olmazsa

  10. aydın dedi ki:

    Ne dindar olmanın ne de ahlaklı olmanın imam hatip lisesinde eğitim lmakla alakası var. Deniz fenerinde, kumbansanda dindar vatandaştan topladıkları bağışları cebe indirenler imam hatip liselerinden mezun olmuş kişiler değilmi.İlçenin öncelikli ihtiyacı imam hatip lisesi değildir.

  11. Doğrucu davut dedi ki:

    Dini siyasi politikalara alet eden bizler değiliz.Evet biz Atatürkçüyüz, sosyal demokratız nasıl mı? bakın haberde diyorki güzel sanatlar lisesi için 7 bin imza toplanmış yani selçuk’un büyük bir bölümü güzel sanatlar lisesinin açılmasını istiyor.İmam hatip lisesi için ise sözde 400 imza toplanmış.Buna karşılık kalkıp imam hatip lisesi açıyorlar..Ey benim aklı başında olmayan arkadaşlarım sizler demokrasiyi daha iyi biliyorsunuz ya söyleyin şimdi bana.7 bin imzaya karşılık neden 400 imza öncelik gördü..Ayrıca şu var imam hatip lisesine 10 öğrenci kayıt yaptırmış.Bunun için o güzelim kocaman bina on kişiye verildi.diğer öğrenciler sınıflarından,konferans salonlarından mahrum edildi.Bu mu demokrasi bu mu hoşgörü ?İmam hatipte okumayanlar ahlaksız mı yetişiyor?

    1. doğru bildiğini sanan davut dedi ki:

      7000 imza toplandı diyorsun bu imza nasıl toplandı biliyormusun standı kurdular çarşı pazara gelen geçen imzaladı.sadece Ak partiyi sevmedikleri içn imzaladı insanlar.acaba kaç tanesinin okul çağında çocuğu vardı düşündün mü hiç güzel sanatlar açılsa bu imza verenlerden kaç tanesi gönderir çocuğunu sadece karşı tarafı karalayarak hiçbirşey elde edemeyiz bunu lütfen unutmayın

  12. yurttaş kane dedi ki:

    biz fakülte beklerken imam hatip geldi. acaba bu ülkenin daha ne kadar imam ve hatibe ihtiyacı var. eğitimde pozitif bilimlerin ağırlığı bir ülkenin gelişmesini sağlar. onlar da zaten ahlaklı nesiller yetiştirir. imam hatip açarak değil iyi eğitim vererek ahlaklı nesilleri artırabiliriz. örnek köy enstitüleri.

  13. şirinceli dedi ki:

    bu millet neden rahatsız oluyor imamtip lisesinden ben anlamadm anlayamadmda.. bu okuldan mezun olan pkk lı olmyo anarşistte olmuyor imamatip okuyanlar ahlaklı olmuyormu “yurrttaş kane” ahlaklı kelimesnii böyle ön yargı yaparak kullanamzsın böyle konusarak ben senn ahlakından şüphe edyorum..

    1. Efes'li dedi ki:

      imam hatip lisesinden imam ol iş garantili ned olsa git bi camide bir yıl dur ondan sonra devletin üst kademelerine hemde alakası olmayan okul eğitim bilgisi olmadan mesela tür hava kurumunda bir birime müdür ol, böylemidir arkadaşım ayrımcılık yapan neden öğretmen olupta yıllarca atama bekleyen insanlarımız var sorarım sana??

  14. melih dedi ki:

    Aptal diye yazan arkadaş. Sosyal insan karşısındakine değer verir. Toplumun yaşam kuralıdır.
    İnsan sosyal yaşamda ve sosyal düşüncede özeldir. Kişilerin hakları bir diğerinin haklarının başladığı yerde sona erer. Bu demokrasinin kuralıdır. Lütfen fikirlerinizi adabı muhaşeret kuralları içinde yazınız ki bu sahifelerdeki yorumlar okunurken okuyana keyif versin.

    1. Anonim dedi ki:

      çok güzel yazmışsınız tebrik ederim

  15. APASASLI 35920 dedi ki:

    herkes işini yapsın…..

  16. AYDINLI dedi ki:

    Neyin eksikse onu ararsın !

  17. yurttaş kane dedi ki:

    sevgili şirinceli öncelikle yorumunu bir mantığa oturt öyle yap. yorum yapmak için ya da çatmak için meşgul etme sayfayı. ardından bir de imam hatip yazmayı öğren. imamatip ne demek?

  18. Doğrucu davut dedi ki:

    bana cevap veren arkadaşadır sorularım.
    İmam Hatip lisesi için kaç imza toplandı?Kaç öğrenci kayıt yaptırdı
    Şu an imam hatip lisesinde 12 öğrenci kaydı var.Öğrenci bulamadıkları için gazetelere boy boy ilan vermişler ilk 20 öğrenciye burs diye bas bas bağırıyorlar.
    Biz imam hatip açılmasın demiyoruz.Ama koskoca bina bu 10 öğrenci için keyfe keder hibe ediliyor.Neden bu kadar körü körüne savunuyorsunuz.
    Selçuk’a turizm otelcilik Anadolu meslek lisesi açıldı.şu an okul kontenjanları full dolu. Diğer meslek liseleride full dolu.Öğrenciler 50- 60 kişilik sınıflarda ders görüyor. öncelik imam hatip mi olmalıydı.sen ilk önce bu soruma cevap ver..

  19. Kemal Küçükoğlu dedi ki:

    Türkiye’nin yüzde 29 u sürekli namaz kılıyor. Kesin bir istatistik. Yani çocuğunu imamhatip okuluna gönderme potansiyeli en yüksek kesim. Selçuk gibi bir yerde bu oran daha da düşük olacağına göre imamhatip okulunu doldurması imkansız. Belki bir sınıf açılacak potansiyel ortaya çıkar.

    Tabi çeşitlilik güzeldir. Bir sınıfta güzel sanatlar lisesi, bir sınıfta spor lisesi olsun falan filan…. Kimse kimsenin tavuğuna kışt demesin. Olayın çözümü bu kadar basit.

  20. APASASLI 35920 dedi ki:

    yapılan anket eğer doğru ise o zaman vefa başkan gelecek seçimlerde yine başkan. o zaman kimse LO LO LOOOOO yapmasın beeeaaaaaa!!!!

  21. Nurcu dedi ki:

    Müslüman düşmanlarını takmayın beyler onlar ne anlar inanç yetersiz adamlarda takmayın can çekişsinler.
    iman insanı insan eder belki insanı sultan eder.
    Bu şehrin imana ihtiyacı var.

  22. Nurcu a. dedi ki:

    İman insanı insan eder belki insanı sultan eder. İnanç olsaydı imam hatip lisesine karşı gelmezdi bu karşı çıkan arkadaşlar. Ben selçukta namaz kılıyorum sanki İsrailde yaşıyomuşuz gibi bakıyolar. Yuh ki size günde 5 vakit farzı kılmıyonuz. Bırakında şimdiki nesil size benzemesin.

  23. ARTEMİS... dedi ki:

    Gelin herkesi imam yapalım…İmam doktor,imam mühendis,imam pilot,imam dönerci,imam şoför,imam öğretmen,imam hemşire,imam polis,imam temizlikçi,imam kapıcı… Bütün sanat, meslek okullarınıda kapatalım hatta okulları kapatalım imamlar yetiştirsin çocuklarımızı… ülkemiz için bilim kadınları ve adamları, çocuklarımızı eğitecek ögretmenlerimiz olmasın tarihçilerimiz doktorlarımız olmasın hiç gerek yok! sanat bilim kültür medeniyet hiç açmasın kapılarımızı, kız çocuklarımızı erkenden evlendirir erkek çocuklarımızı imam yaparız… bakın ne kadar güzel demi? hem dini gençlik yetiştirmenin kime zararı var oyle değilmi???