site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk zafer coşkusunu fener alayı ve konserle yaşadı

Selçuk zafer coşkusunu fener alayı ve konserle yaşadı
02.09.2017
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Selçuk Belediyesi tarafından fener alayı ve konser düzenledi. Akşam saatlerinde Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej yürüyüşüne katılan Selçuklular bayraklarıyla marşlar eşliğinde yürüyerek zafer coşkusunu yüreklerinde yaşadı. İstasyon Meydanı’nda son bulan kortej yürüyüşü sonrasında Selçuklular İzmir Akdeniz Orkestrası konseriyle gönüllerince eğlendiler.

Dünyaya örnek olan mücadele

Konser öncesinde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 30 Ağustos Zaferi’nin Türk tarihinde olduğu kadar dünya tarihinde de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek; “ 30 Ağustos tarihinde unutulmayan bir gündür. 26 Ağustos’ta başlayan kutlu yürüyüş bu tarihte büyük bir zafere dönüşmüştür. Öyle bir zafer ki; salt düşmanları püskürtmekle kalmamış; tarihçilerin ifadesiyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Mazlum milletlerin ayağa kalkışıdır bu” dedi.

“ Ulu Önder Mustafa Kemal’in önderliğinde gerçekleşen bu zaferle tarih içerisinde tarih yazılmıştır” diyen Başkan Bakıcı Türk milletinin en zor koşullarda dahi vatanından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini belirten Başkan Bakıcı; “ Bu milletin en zor koşullarda dahi vatanı için, bayrağı için, bağımsızlığı için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bu kudret bu milletin kanında vardır. 30 Ağustos 1922 Zaferini, 8 Eylüller, 9 Eylüller ve sonunda düşmanın yurttan tamamen denize dökülmesi takip etmiştir” dedi.

Marşlar hep bir ağızdan söylendi

Konuşmasında şehitleri de anan Başkan Bakıcı; “ Kurtuluş mücadelesinde canını bu vatan için veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz bu memlekette hür bir şekilde yaşıyorsak bu onların sayesindedir. Eğer onlar olmasaydı bu memleket olmazdı. Şehitlerimize ve Gazi Mustafa Kemal’e her şeyimizi borçluyuz” dedi.

Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözlerine atıfta bulunan Başkan Bakıcı; “Gazi Mustafa Kemal büyük bir asker ve bir devlet adamıydı. Ne mutlu ki biz böyle bir lidere sahibiz. Fakat her şeye rağmen o günleri bir daha yaşamak istemiyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” demiştir. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok, kimsenin de bizim topraklarımızda gözü olsun istemiyoruz” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından Selçuk Zeybek Grubu bir gösteri sergiledi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları İzmir Akdeniz Orkestrası’nın konseriyle devam etti. Konser için İstasyon Meydanı’nı dolduran Selçuklular birbirinden renkli parçalar ve marşlar eşliğinde eğlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.