site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk yepyeni bir parka daha kavuşuyor

Selçuk yepyeni bir parka daha kavuşuyor
24.09.2016
A+
A-

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkılması gerektiğine dair rapor verilen Selçuk Eski Vergi Dairesi Binası yıkım işlemine başlandı. Yıkımı gerçekleştirilecek binanın yerine Selçuk’a nefes aldıracak yeni bir park ve yeşil alan kazandırılacak.

Uzunca bir süre önce yıkımına karar verilen ve eski olması nedeniyle tehlike arz eden Selçuk eski Vergi Dairesi Binası’nda yıkılan 900 metrekarelik alanda yeni bir meydan düzenlemesi yapılacak. Kentin ana meydanını Siegburg Caddesi’ne bağlayacak olan meydan Selçuk Belediyesi tarafından yeşil alan ve park olarak düzenlenecek.

Şehitlerin anısı “o parkta” yaşatılacak

Gerçekleştirilen yıkımda asıl amacın çevre için tehlike arz eden bir binanın ortadan kaldırılması olduğunun altını çizen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; Yasal işlemlerin uzamasından dolayı biraz gecikmişte olsa atıl olan bu binanın yıkımına başlandı. Bu yıkımdan sonra Selçuk halkı çarşı içerisinde nefes alınacak güzel bir alana kavuşmuş olacak. Kentin en kalabalık caddesi olan Siegburg Caddesi ile İstasyon Meydanı birbirine bağlanacak. Burada yapılacak parkın ismini de belediye meclisimizin uygun bulacağını düşündüğümüz “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı” olarak belirlemek istiyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce yine Selçuk Belediye Meclisi’nden çıkan kararla mevcut tören alanımıza Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adını vermiştik. Şimdi de yeni yapılacak bu parka “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı” ismini vererek tüm şehitlerimizin adını ilçemizde yaşatacağız” dedi.

selcuk_yeni_park_eski_vergi_dairesi-5

selcuk_yeni_park_eski_vergi_dairesi-6

selcuk_yeni_park_eski_vergi_dairesi-7

selcuk_yeni_park_eski_vergi_dairesi-8

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.