site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk vizyonunu arıyor

Selçuk vizyonunu arıyor
13.07.2016
A+
A-

mehmet-uyaroglu-resimiVizyonu olmayan, idealleri bulanık kentsel yapıların geleceği de bulanıktır. Bir kentin vizyonu nedir ve bu vizyon kimler tarafından tanımlanır? Hatta bu vizyonu kotarmak maksadıyla kimler örgütlenip birlikte hareket eder? Bu soruların yanıtı artık bir yol haritası olarak önümüze konulmalıdır.

Selçuk, bir turizm kenti mi? Yoksa tarımsal ekonomiye yaslanmış bir yerleşim mi? Ve bunları tanıtıp potansiyellerini maksimuma çıkarmaya dönük festival türü etkinlikler var mı? Üç ay önce yaptığımız Leylek Festivali’ni saymazsak yok diyebiliriz. Fuarlara giderek boş stantlara oturmaktan bahsetmiyorum.

Dibimizdeki Kuşadası’nda birçok uluslararası festival ve kültürel etkinlikler yapılırken deniz,tarih ve tarımın kesiştiği bu ilçede neden hiçbir şey yok? Şirince marka olmuş. Gökçelalan zeytinyağı ve üzüm bağlarıyla üretken bir mahalle konumunda, istenirse yetiştirilen ürünler markalaştırılabilir. Bu da katma değer sağlar.Şirince’de geçmişte bağ bozumu şenlikleri yapıldı. Amacımız ilçe olarak geçmiş dönemlerde yaptığımız hataları tekrarlamak ve sorgulamak değil. Basit çıkar oyunları ve dedikodularla kenti küçülteceğimize hep birlikte nasıl ayağa kaldırırız, nasıl marka oluruz bunun için gayret sarf etmeliyiz.

Kendini vazgeçilmez sanıp tek olduklarını iddia edenlere şunu da hatırlatmak isterim ki,mezarlıklarda pek çok vazgeçilmez yatıyor.

Not: Her ayın üçüncü haftası Çarşamba günleri Belediye Başkanı’mız Sayın Zeynel Bakıcı’nın basınla yaptığı toplantıları neden yapmadığını, hatta yerel basının neden ciddiye almadığını anlayamıyorum. Saygılarımla…

YORUMLAR
  1. Seyid dedi ki:

    Sayın Uyaoğlu acaba Vefa beyi mi kastediyosunuz “Kendini vazgeçilmez sanıp tek olduklarını iddia edenler” diyerek?