site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk ve Köylerinde Yollar Köstebek Yuvasına Çevrildi

Selçuk ve Köylerinde Yollar Köstebek Yuvasına Çevrildi
06.08.2012
A+
A-

Superonline fiber optik hat döşeme çalışması esnasında Selçuk’un yollarını köstebek çukuruna çevirdi. Özellikle Eski Zeytinköy – Selçuk yolu, Eski Acarlar – Selçuk arazi yolu ve Cumhuriyet Mahallesi’nde Soğuk Hava Deposu’nun olduğu yerlerde yaptığı kazılarla yollara büyük zarar veren Superonline firması can kaybı riski taşıyan trafik kazalarına da davetiye çıkartmış oldu.

Bu konu ile ilgili Çiftçi Mallarını Koruma Derneği de İl Özel İdaresi’ne, Superonline Firmasına, Kaymakamlığa bir dilekçe vererek şikâyette bulundu. Dilekçede Superonline firmasının yaptığı kazılarla İZSU ve Toprak Sulama Kooperatifine ait boruları patlatarak çiftçilere zarar verdiği ifade edildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Selçuk Çifti Malları Koruma Derneği Başkanı Hasan Turan “Superonline firması asfalt yolumuzu kazdı. Asfaltlamadı. Birkaç yerde sulama borularımız patlatıldı. İl özel idaresi yazdığımız yazıya” izinliler eski haline döndürmekle yükümlüler” cevabını verdi. Biz de “eski haline döndürmezlerse paralarını vermeyin” dedik. Ama köy yollarımızı hala eski haline çevirmediler” diye konuştu.

Toprak Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Çerçioğlu ise bu hasar nedeniyle tarımın büyük zarar gördüğünü ifade etti ve “Superonline firmasının yaptığı kazılar köy yollarımız bozdu. Makinelerin kazdığı yerler çökme yaptı. Motosikletle geçen vatandaşlar kaza riski yaşıyor. Birkaç kaza da oldu. Yollar dar araçlar kaçamıyor. Zeytinköy-Barutçu yolunda gidip gelen araçlar kasislere düşüp kalkıyor. Ayrıca süratli inip kalkan araçların oluşturduğu toz bulutu bahçelerde kırmızı örümcek yaptı. Normal şartlarda ilaçlama yapıldıktan bir hafta sonra toplanır meyve. Ama hasat mevsiminde 1 hafta çok uzun bir süre olduğu için 3 gün içinde toplanıyor meyve. Bu da meyvelerde ilaç kalıntısı çıkmasına neden oluyor. Her gün kalkan toz kırmızı örümceği yeniliyor. Her gün ilaç atmalı. Yoksa kırmızı örümcek meyve gözüne zarar veriyor. İlaç atmazsa seneye de mahsül almayacak.  Atarsa ilaç kalıntısı çıkacak. İyi tarım olan satış noktalarında ilaçlı ürün 11 bin TL gibi yüksek cezalar alıyor. Her şekilde zarar. Milli ekonomiye de zarar. İlaç maliyeti artıyor, meyve kalitesi düşüyor. Yolun bozulması da ayrı bir zarar. Yani özen gösterilmemesi bu yolların düzeltilmemesi çok yönlü zarar” dedi.

Yolları bozulan Barutçu Köyü Muhtarı Mehmet Kıroğlu “Superonline yıktı, geçti, bırakıp gitti. Defalarca sıkıntımızı şirkete iletmemize rağmen nisan ayından bu yana yollarımız perişan halde duruyor. Olabilecek kazalardan sorumlu olacaklar. Kaza olmadan yollar düzeltilip eski haline getirilsin. Ayrıca özel mülkiyetten geçen bölümlerde de vatandaşlar büyük zarar gördü. Bu zararın acilen telafisini istiyoruz” derken Çiftçi Dursun Gül ise “Herkes bu durumdan çok şikayetçi. Yollarımızın bir an önce eski haline getirilmesini istiyoruz. Arazi yollarımız, köy yollarımız bir an önce yapılsın. Göstermelik çözümler buluyorlar. Açtıkları hendekleri gelişigüzel örtüyorlar. Asfalt tamamen bozuldu. Kışın bu yollar bizi perişan eder” dedi.

Yine yolları bozulan Zeytin Köy Muhtarı Hüseyin Karadağ ise “Ben Superonline firmasının yerinde olsam geceleri uyuyamam. İnsanları çok üzdüler. Köy halkı beni suçluyor. Çözüm bulamıyorum sanıyorlar. Oysa elimden gelen her şeyi yapıyorum. Fazla bir şey istemiyoruz. Bozduklarını düzeltsinler. Köyümüzün 11 km yoluna zarar verdiler. Narlıdere ve Söke’ye giden hat için bizim yolumuzu bozdular. Kışa kadar halletmezlerse kışın o yol yarılır düşer. Yakın zamanda ağır tonajlı mandalina kamyonları çalışmaya başlarsa yolu ikiye böler. Bu mevsimde yapılmalı. Yağmurlar yağmadan yapılmalı” diyerek bu durumun düzeltilmesinin ne kadar büyük aciliyet taşıdığını gözler önüne serdi.

YORUMLAR
  1. veysel gültekin dedi ki:

    birde voltaj düşmesiyle ilgili haber yapsanız çok sevinicez.

  2. KARANLIGA GİZLENEN AKP dedi ki:

    BIRAKIN KARDEŞİM YOLLARI ALLAH BELASINI VERSİN ŞU TEDAŞIN SELÇUGUN HER TARAFINI KARANLIGA BÜRÜDÜLER BUNLARIN BU SORUMSUZCA YAPMIŞ OLDUKLARI İŞLERE DUR DİYECEK BİR BABA YİĞİT YOKMU. YER AY FATURALARIMIZA KAÇAK PARASI DİYE ELİN İTİNİN ÇALDIGI ELEKTİRİK PARASINI EKLİYORLAR. GÜNÜN DE BORCUNU ÖDEYEMEYEN DÜRÜST VADANDAŞIN ELEKTİRİĞİNİ KESİP, GÜNEY DOĞUDAKİ TÜRK ASKERİNE KURŞUN SIKAN PEŞMERGE VE PEŞMERGE YANLILARINDAN PARA TOPLAYAMIYORLAR, SONRA GELİYORLAR BURDA TARİHİ YERLERİN SOKAKLARIN ELEKTİRİĞİNİ KESİYORLAR AYDINLATMALARI KARARTIYORLAR. AKLINIZA BAŞINIZA DEFŞİRİN TEDAŞ SORUMLULARI. BURASI HAKKARİ YADA DİYARBAKIR DEĞİL. BURASI SELÇUK TURİZM BÖLGESİ. BURDA BABANIZIN ÇİFTLİĞİ GİBİ AT KOŞTURAMAZSINIZ. HASAN BEY KİMİN FEDAYİLİĞİNİ ÜSTLENDİNİZ. TEDAŞIN BAŞINA GEÇTİĞİNİZGÜNDEN BERİ BİR TANE ADAM GİBİ BİR İŞİNİZ OLMADI. YETER BE ADAM GİBİ YAPACAKSANIZ BU İŞİ YAPIN ÇOK KORKUYORSANIZ SÜRÜLMEKTEN ŞEREFİNİZLE BIRAKIN BU İŞİDE GİDİN