site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk ve Girit’li Dağcılar Kardeş Kulüp Olma Yolunda

Selçuk ve Girit’li Dağcılar Kardeş Kulüp Olma Yolunda
17.04.2015
A+
A-

selcuk-girit

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı Özgür Aydoğan ve Girit’te faaliyet gösteren dağcılık kulübünün Başkanı Marie Tzani Girit’te bir araya gelerek ortak faaliyetler ve kardeş kulüp olma yönünde çalışmalar için anlaşmaya vardılar.

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi üç kişilik bir ekip 05-10 Nisan 2015 tarihlerinde Yunanistan’ın Girit Adasında bir keşif faaliyeti yaparak 5 gün boyunca adadaki Türk köylerini ve eserlerini inceledikten sonra yurda döndü. Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı Özgür Aydoğan, Selçuk Şube Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Aydoğan ve İzmir Şube Eski Başkanı Yaşar Küsbeci’den oluşan ekip Girit’de faaliyet gösteren dağcılık kulübünün Başkanı Marie Tzani ve rehberlerinden oluşan bir heyetle bir araya gelerek iki kulüp arasındaki bağları güçlendirip ortak faaliyet yapma konusunda fikir birliğine vardılar. Başkan Tzani Türk misafirlerini adada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Türkiye’de gerçekleşecek ortak etkinlikler için sabırsızlandıklarını söyledi.

Selçuk ile Girit arasında tarihsel bağlar var.

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Onursal Başkanı Özgür Aydoğan gerçekleştirdikleri seyahat hakkında şu bilgileri paylaştı: “Girit ve Selçuk arasındaki bağlar malum mübadele öncesine dayanıyor. Selçuk ilçemizde Girit adasından gelen bir çok yurttaşımız yaşıyor ve Girit adasında da Anadolu’dan giden çok sayıda Rum yerleşik durumda. Adada Türk mahallelerini gezerken, terkedilmiş Bektaşi Tekkelerini ve Camileri dolaşırken son derece etkilendik. Girit’li dostumuz Başkanı Marie Tzani ve ekibi ile bir tesadüf eseri danıştık fakat kısa sürede güzel bir dostluk kurduk. Bundan sonra ortak faaliyetler olması muhtemel. Selçuk Şube kurulduğu günden bugüne kendi ayakları üstünde durarak bir çok güzel işe vesile oldu bundan sonrada olacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.