site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bu Topraklar İhanete Vatan Olmaz Ki

Bu Topraklar İhanete Vatan Olmaz Ki
29.08.2012
A+
A-

Şair diyor ki: Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır! Toprak, eğer, uğrunda ölen varsa vatandır.

Öncelikle, şehit ve gazilerinin kanıyla ve canıyla bayrağının temsil ettiği bağımsızlığı hak eden, vatanın bölünmezliğinin, devletinin bekasının bedelini fazlasıyla ödeyen BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN AĞUSTOS AYINDA YOĞUNLAŞAN BÜTÜN ZAFERLERİNİ KUTLUYORUM.

1071 Malazgirt Meydan savaşında, Bizans’ın Türk’e secde etmesiyle vatanlaşan bu aziz topraklarda, Ağustos ayının Türk milleti için milli bir önemi vardır. Bu ayın önemi Malazgirt’le beraber, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Belgrad, Mohaç, Kıbrıs, Sakarya ve Büyük Taarruz gibi zaferlerimizin ve fetihlerimizin ayı olarak idrak edilmesi gerektiği gibi, aynı zamanda Sevr anlaşmasının da bize dayatıldığı ve imzalatıldığı, fakat bu anlaşmayı imzalayanların 19 Ağustos 1920’de vatan haini olarak ilan edildiği bir ay olarak da bilinmelidir.

Bu bilgi ve bilinçle unutulmaması gereken bir nokta olarak şunu ihtar etmek isteriz ki; bu topraklara dıştan ihanet eden hainler, en son Sakarya’da ve Büyük Taarruzda nasıl geri püskürtüldüyse; hiç endişe edilmesin ki, özellikle son zamanlarda uygulanmaya başlanan sözde demokratik açılımlarla içten ihanet etme cesareti artan bütün hainlerde, aynı şekilde bertaraf edilecektir. Yeter ki, Türk Milleti, başına Mustafa Kemal gibi bir başkomutan seçme ferasetini gösterebilsin.

Mustafa Kemal gibi olmayanların ve olamayanların, ülkemizi yöneteceğine inanmıyoruz. Bu vesile ile diyoruz ki; BU TOPRAKLAR İHANETE MEZAR, SADAKATE VATAN OLUR ANCAK!

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos zaferinin büyük mutluluk ve gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; Anadolu’yu bize yurt olarak kazandıran ve bırakan bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Türk milletinin zafer bayramı kutlu olsun.

Memiş Esener
Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı

YORUMLAR
  1. efesli dedi ki:

    İHANETİN BEDELİ NEDİR HERKES BİLMELİ DİR…..

  2. ali koyyerli dedi ki:

    AGZINA YUREGINE SAGLIK BASKANIM