site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Ülkü Ocakları Mevlid Kandili Mesajı

Selçuk Ülkü Ocakları Mevlid Kandili Mesajı
23.01.2013
A+
A-

memisesener

Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında; ”Türk İslam âleminin Mevlid Kandilini Kutlar, bu günün hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Yeni bir Mevlid Kandili’ni idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. 23 Ocak Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya şereflendirdiği gecedir.

Hiç kuşku yok ki, peygamberimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumu geçmişten bugüne insanlık tarihinin en önemli olaylarındandır. Zulüm ve kötülüğün, her türlü ahlaksızlığın tüm dünyayı sardığı bir devrede dünyaya şereflendiren peygamberimiz Hz. Muhammed, insanlara güzel ahlakı, iyilik ve adaleti öğretmiştir.

Yüce Allah, insanı insan yapan bütün değerlerin ve ahlaki erdemlerin kendisinde toplandığı Hz. Muhammed’i son peygamber olarak göndermiştir. Yeryüzünde ki barışın kaynağı sevgidir. Bu sevgi peygamber sevgisidir. O rahmet peygamberi; “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” buyurarak, birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiştir.

Mevlid Kandili, peygamberimiz Hz. Muhammed’in bizlere sunduğu bütün değerleri ve öğütlerini anlama ve yaşama bakımından çok önemlidir. Böyle günleri bir vesile olarak kabul etmeliyiz.

Ülkemizin sıkıntılı günler geçirdiği bir dönemde duaya en çok ihtiyacı olan insanların bu mübarek günler ve gecelerde kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından çok önemli bir fırsat bilip, bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalı ve düşünmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili’nin tüm insanlığa sevgi barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

YORUMLAR
  1. SEMİH dedi ki:

    Teşekkurler başkanım Mevlid Kandilinizi kutlarım…