site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Ticaretinin Sorunları Tartışıldı

Selçuk Ticaretinin Sorunları Tartışıldı
29.03.2015
A+
A-

SELÇUK TİCARETİNİN EN ÖNEMLİ SORUNLARI TARTIŞILDI

Selçuk Ticaret Odası tarafından düzenlenen, ilçedeki bütün meslek komitelerinin bir araya geldiği Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıda ana gündem maddesi Selçuk ticaret hayatının önündeki sorunlar oldu.

MESLEK KOLLARININ TAMAMI TOPLANTIYA KATILDI

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu’nun 6 aylık dönemde yapmış oldukları faaliyetleri anlatan sunumuyla başlayan toplantıda, meslek kollarını temsil eden her komite üyesi tek tek söz aldı. Toplantıda bütün işkollarını ilgilendiren genel konularla birlikte; ağırlıklı olarak turizm, tarım ve inşaat sektörlerinde yaşanan sorunlar konuşuldu, çözüm önerileri tartışıldı.

Ortak komite toplantılarında ortak akıl ve birliktelikle yol alınabileceğine dikkat çeken Başkan Yolcu “ bu toplantıları altı aylık dönemler halinde yapıyoruz ama bundan sonra daha sık bir araya gelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Burada bir sinerji yaratıyoruz. Bundan sonraki ortak toplantımıza meslek komitesinde olmayan ama aynı iş kolunda faaliyet gösteren arkadaşlarınızı da davet etmenizi isterim. Bizim için her üyemizin görüşü, düşüncesi çok değerlidir. Burada her yerde olan siyaset yok. Bu model ortak akıl modeli. Burada gerçekten örnek bir ortam yaratıyoruz. Bundan daha güzel bir demokrasi modeli olabilir mi? Bir araya gelerek sorunlarımızı hep birlikte çözmeye çalışıyoruz. Yapabileceğimiz ne varsa burada hep birlikte ortak akıl zemininde konuşalım, tartışalım.”dedi.

KOMİTE TOPLANTISINDA TARTIŞILAN BAŞLICA KONULAR

Trafiğe kapalı alanlara giren araç ve motosikletlerin yarattığı sorunlar ile Selçuk cadde ve sokaklarında araç fazlalığı (Otopark sorununun çözümüne yönelik bazı yolların tek yön yapılması, yeni otopark alanlarının yaratılması ve bu alanların ücretli olması öne çıkan çözüm önerileri oldu. )

Özellikle Şirince’de gıda satışında denetim eksikliği ( yerel ve hijyenik olmayan gıdaların denetlenerek yanlış uygulamaların önüne geçilmesi amacıyla yaptırım uygulayabilecek makam ve yerel yönetimden destek istenmesi önerildi.)

Tarım Kredi Kooperatifinin akaryakıt satışı yaptığı ancak mevcut akaryakıt istasyonlarından istenen tüm prosedür ve güvenlik kriterlerinin Kooperatifçe de yerine getirilmesi gerektiği belirtildi. Bu sayede akaryakıt sektöründeki çifte standardın önüne geçileceği ve rekabetin daha eşit şartlarda olacağı önerildi.

İşletmeler için ruhsatlandırma ve diğer prosedürlerde istenen Numarataj konusunda sorunların ticarette ciddi sıkıntıya sebep olduğu ve bunun için önlem alınması gerektiği belirtildi.

Selçuk merkezde dükkan bulma ve ticari alan bulma sorunu ( Bu konuda Belediyenin yeni ticari alanlar ve arsa üretmesi gerektiği kaydedildi.)

Selçuk’un bir turizm kenti olması sebebiyle kentin mimari estetiğinin önemine dikkat çekildi ( Yapı olarak kötü görünümlü, boyası eksik ve uyumsuz binaların tespit etmesi, gerekli önlemleri alması ve uygulaması için yerel yönetime talebin iletilmesine karar verildi. )

Hükümet Konağının arkasındaki motosiklet otoparkının, ihtiyaçların gerçekçi olarak analiz edilerek düzenlemesi önerildi.

Sanayi ve Şirince’de çöp toplama ile ilgili sıkıntılar dile getirildi. Şirince’de çöplerin konukların gözleri önünde kirlilik yaratmaksızın sabah 7 gibi erken saatlerde alınması istendi.

Şirince’de sürekli bir ambulans olmamasının turizm için sorun olduğuna dikkat çekilerek 12 ay boyunca hizmet verecek ambulans tahsis edilmesi gerektiği kaydedildi.

Şirince girişinde solda alt bölümde olan otoparkın ışıklandırmasının olmaması bu durumun akşamları trafik ve güvenlik sorunu yarattığı belirtildi. Selçuk ve şehir merkezinde turizme yakışan bir tuvalet olmaması genel sorun olarak öne çıktı.

SELÇUK TİCARETİNİN EN ÖNEMLİ SORUNLARI TARTIŞILDI2

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. aaaaa dedi ki:

    sonuç