site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Ticaret Odası Türkiye- Polonya İş Forumunda Temsil Edildi

Selçuk Ticaret Odası Türkiye- Polonya İş Forumunda Temsil Edildi
07.10.2016
A+
A-

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu EBSO organizasyonunda Varşova’da düzenlenen Türkiye-Polonya İş Forumu’na katıldı. Polonya’dan gelen iş birliği çağrıları üzerine iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacmini artırma hedefiyle düzenlenen forum EBSO ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ nun da katıldığı foruma ilişkin açıklama yapan STO Başkanı Koray Yolcu, “ Polonya İzmir için önemli bir partner. Pek çok sanayi dalında ve gıda alanında birçok yatırım imkanı sunan Avrupa’nın büyüyen ekonomisini yakından görme imkanı bulduk. Selçuk’un tarım ve turizm alanındaki yatırım fırsatlarını anlattık” dedi.

Sadece 2.5 saatlik uçuş mesafesinde ortak bir geçmiş, mizaç ve sektörel yapı avantajı içinde ilişkileri daha da güçlendirmek gerektiğine inandıkları için Polonya’yı seçtiklerini ifade eden EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “Devletin dışında bizlerin de yapacağımız işbirlikleriyle bundan sonraki süreçte birbirimizin eksiklerini tamamlayıp, ortak taraflarımıza daha sıkı sarılmak için Polonya’da iş forumu düzenledik” ifadelerini kullandı.

POLONYA Ticaret Odası Başkanı Andrej Arendarski ise iki ülke arasındaki 602 yıllık ortak geçmişe vurgu yaparak, “İzmirli işadamlarıyla bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Meclisimizde de ticari strateji planları hazırlanıyor. Böylece gerek Türkiye, gerek diğer ülkelerle çok daha etkin işbirliği oluşacak. Hem EBSO’ya, hem de TOBB’a güvenebileceğimiz gibi sizler de bize güvenebilirsiniz. Dostluk her iki ülke için de en üst seviye. Doğal olarak hem Türkiye’nin, hem Polonya’nın gelişmesine katkı sağlamış olacağız. Şimdiye kadar iki ülke ilişkileri ticarete dayalı büyüdü. Artık yatırımla büyüme zamanı” dedi.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Polonya’nın başkenti Varşova’daki organizasyon, 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşti. Ticaret Heyeti’nde sanayicilerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hazır bulundu. Ziyaret, İzmir – Polonya hattında ticari işbirliklerini geliştirmek, İzmir’i Varşova’ya dolayısıyla Polonya’ya tanıtmak için gerçekleştirildi. İzmir heyetinin Polonya çıkarmasında iş forumunda işbirliği protokolü imzalandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.