site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Ticaret Odası Dış Ticaret ve Yatırım İletişim Noktası Oldu

Selçuk Ticaret Odası Dış Ticaret ve Yatırım İletişim Noktası Oldu
27.10.2018
A+
A-

Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliği ile hayata geçirilen dış ticaret ve yatırım iletişim noktaları projesi kapsamında düzenlenen eğitimler Ankara’da TOBB Sosyal Tesisleri’nde yapılmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen eğitim programlarının ikincisine Selçuk Ticaret Odası Genel Sekreteri Filiz Acargil katıldı. Proje kapsamında Selçuk Ticaret Odası yatırım ve iletişim noktası olarak hizmet vermeye başladıklarını belirten Acargil yaptığı açıklamada “ekonominin kurtuluşu ihracattan geçiyor. Kentimizde ihracat yapmak isteyen herkesi Odamıza bekliyoruz. Dış Ticaret yapmak sanıldığının aksine zor değil. Sadece bilgi eksikliğimiz var. Biz bu eksikliği gidermek için ihracat yapma yolları ve devlet destekleriyle ilgili danışmanlık yapıyoruz.”dedi.
Eğitim programının açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, ticaret savaşlarının gündemde olduğu, ekonomik rekabetin çok üst seviyede olduğu bir dönemden geçildiğine işaret ederek, “Sınırları aşan Global KOBİ’ler” hedefiyle yola çıktıklarını bildirdi. İhracat yapmayan KOBİ’leri ihracat yapar hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karamehmetoğlu, “Son 3 yıldır Bakanlığımızın değerli uzmanları ile beraber yurdun dört bir yanını gezerek firmalarımızı dış ticaret hakkında bilgilendirdik ve bu yıl da devam ediyoruz. 2017 yılında 60 Odamızın ev sahipliğinde 57 ilimizde dış ticaret bilgilendirme seminerleri düzenledik.  Ancak dedik ki bu yetmez:  Hükümetimiz yatırım ve ihracat için çok kapsamlı teşvikler üretiyor. Bizler de ihracat yapmak isteyen firmalarımızı yurtdışı hedef pazarlar, müşteriler, ülke mevzuatları hakkında bilgi vererek Odalarımızı ihracatta ilk durak yapacak yeni bir çalışmaya daha imza attık”  dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.