site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk TGB: Eşref Bitlis’i Unutmadı

Selçuk TGB: Eşref Bitlis’i Unutmadı
17.02.2014
A+
A-

Esref Bitlis 1

ŞEHİT EŞREF BİTLİS’i SAYGILA ANIYORUZ

Bugün, Mustafa Kemal’in askeri, eski Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Eşref Bitlis’in öldürülüşünün yirmi birinci yılı.

Mustafa Kemal’in askeri, eski Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Eşref Bitlis hayatını terörle mücadeleye adamış bir komutandı. Bu uğurda çok çalışan, çeşitli teknikler ve yöntemler geliştirip, çözüm yolları bulma konusunda fikirler üreten bir liderdi.
Eşref Bitlis görevi sırasında; karanlık güç-gizli güç; “Çekiç Güç”le mücadele etmiş ve ona karşı çıkmıştı.

Türkiye’nin bağımsız ve özgür yaşamasından rahatsız olan emperyalist güçler; Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmak için her çeşit yolu denemiştir. 1990 yıllarının başında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde konuşlanmış bulunan ÇEKİÇ GÜÇ Kuvvetleri’nin, Türkiye’nin çıkarlarına aykırı davrandığı görülmüştür. Bitlis Çekiç Güç’ün, PKK’ya lojistik destek sağladığını, MGK toplantılarında Çekiç Güç’ün kirli faaliyetlerini, Barzani ve Talabani gibi ABD-İsrail işbirlikçilerine kol kanat gerdiğini tespit etmişti.

Eşref Bitlis’in Çekiç Güç’e olan milli tavrından dolayı ABD ve NATO’nun hedefi olmuştu. Çekiç Güç’te görevli ABD’li subaylar, Eşref Bitlis paşadan rahatsızlıklarını her zaman dile getirmişlerdi. Bu yüzden uçağına 17 Aralıkta tacizde bulunulmuştu. İncirlik Üssü’nden kalkan ABD uçakları PKK’ya yardım dağıtıyor” diyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in içinde bulunduğu uçak, 17 Şubat 1993’te Diyarbakır’a gitmek üzere havalanmıştı… Ve… Yenimahalle Posta İşletme Merkezi Bahçesi’ne çakılan uçakta 4 askeriyle beraber şehit düşürüldü. Kara kutu ‘yok olduğu’ için kimse şehitlerin son sözlerini duyamadı.

Eşref Bitlis; Özalcı, Amerikancı, piyasacı, sisteme taban tabana zıt olduğu için emperyalizmin hedef tahtasındaydı ve şehit edildi. Geçen 21 yılda, “Uçağı kaza sonucu düştü”, “Pilotaj hatası vardı” açıklamaları yapıldı. Olayın arkasında ABD’nin olduğuna dair ciddi kanıtlar sunuldu. Ancak ne askeri, ne de sivil savcılar soruşturma başlatmadı. Suç duyuruları ciddiye alınmadı. Olay araştırılmadı, aksine üstü örtüldü ve dava zaman aşımına uğratıldı.

Tam 21 sene önce, nasıl Eşref Bitlis’e haince suikast düzenlendiyse, bugün de Eşref Bitlis’in bıraktığı yerden tam bağımsız Türkiye’nin mücadelesini veren şerefli komutanlarımız ve aydınlarımız Silivri’de, Hasdal’da, Maltepe’de, Hadımköy’de, Mamak’ta, Sincan’da, Şirinyer’de kanunsuzca esir tutuluyor.

Mustafa Kemal’in askeri, 1919’da emperyalizme karşı başlatılan Kurtuluş mücadelesini nasıl kazandıysa, bugün de kazanacaktır. Biz TGB’li gençler, kararlıyız, kuvvetliyiz ve vazgeçmeyeceğiz.

Türkiye Gençlik Birliği olarak, bütün vatanseverlere açık çağrımızdır. Amerikan emperyalizminin ve bu haçlı irticanın hain saldırılarının hedefi olan Atatürk ve cumhuriyetimize sahip çıkmak, en asli ve birinci görevimizdir. Bunun için herkesi Türkiye Gençlik Birliği çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz.

YORUMLAR
  1. Yıldırım. dedi ki:

    Helal olsun TGB. Oy için değil ülkeniz için mücadele ediyorsunuz.

  2. tugba yıldız dedi ki:

    Tgb’ye helal olsun gencler selcukta kimsenin hicbir siyasetcinin yapmadigini gururla ve korkusuzca yapıyorlar sizler ile gurur duyuyorum iyi ki varsiniz

  3. Anonim dedi ki:

    üzülerek bakıyorum ki bu gençlerin de klavuzu ne yazık ki karga…

  4. Cumhuriyetçi dedi ki:

    Bu Ayakkabı Kutusu Partisi mensupları gerçekten yoldan çıkmış. Bu gençlere bu anmaya laf etmeyin taş olursunuz. Çıkar menfaat bu kadar mı gözünüzü döndürdü. Helal olsun TGB örneksiniz. İşçi Partisi ve siz oy için değil ülkeniz için siyaset yapıyorsunuz. Bu sözde büyük partiler çözümsüzlük saçıyor size destek olacağım.

  5. Anonim dedi ki:

    gerçek cumhuriyetçi sensen. abdullah öcalan da pamuk prenses zaten 🙂

  6. Canan dedi ki:

    Anonim keşke ismini yazabilecek cesaretin olsa. Klavye’de yazmaya benzemiyor yıllardır kahve köşelerinde konuşacağınıza, çıkıp iki kelime söyleyemediniz. Korktunuz.! TGB Her yerde vatan savunması yapmakta Uludere’ye, Diyarbakır’a, depremde Van’a, İşçilerle birlikte Malatya’ya gidiyorlar. Abd askerine karşı Adana ve Muğla’ya gidiyorlar. Abd’nin incirlik üssünde kuran yakıldığında ilk protesto edenler onlar. Peki siz neredesiniz klavye başında yazı yazarak rahatlamakla meşgul oluyorsunuz. Yaşım o pırıl pırıl gençler ile aynı olmasada gönlüm kalbim ve kendim olarak onlarla omuz omuza olmaktan gurur duyuyorum. İyi ki Türkiye Gençlik Birliği var…

    1. Anonim dedi ki:

      dinime söven müslüman olsa. merak etme biz kiminle omuz omuza olacağımızı biliriz. senin aklına hiç ihtiyacım yok. bak bakalım tgb’de kimler boy gösteriyor selçukta. bak bakalım kimlerle bağlantılılar. ondaan sonra konuş. öyle iki bayrak sallamayla olmuyor. bu gencecik zihinleri böylesine bilinçsiz bir şekilde desteklemenizin bu gençlere faydası yok. çıkın artık şu kasaba siyasetinden. aşın artık sınırlarınızı. sığ zihniyetlerinizden uzaklaşın. görüyoruz hangi solcuların ne kadar global düşündüğünü. kapitale düşkünlüğünü. bırakın bunları da eylemmiş, sivil örgütmüş bıdı bıdı etmeyin. senin yaşın kadar eminim bunların içinde olduk. artık sol sol değil, bu gençlerin yolu da yol değil!

  7. Canan dedi ki:

    Anonim Selçuk’ta ki gençlerin çoğunu tanıyorum. O gençler herkes ile görüşebilir. Ne bağlantıları varmış söylede bilelim, Cemaat bağımı para bağımı çıkar bağımı ne bağları var! Kendi kişisel çıkarları içinmi bağlantıları var ? Önce kendie iğneyi batır o pırıl pırıl gençler hakkında konuşmak senin boyunu aşar. Sorsak daha 1 kere soka çıkıp hakkını aramamışsındır.

    1. Anonim dedi ki:

      hadi canım sen de. tost yemekten başka amacın var mı sokağa çıkarken? ya da pazar?