site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Protokolünden Kurban Bayramı Kutlaması

Selçuk Protokolünden Kurban Bayramı Kutlaması
30.09.2015
A+
A-

SELCUK-BAYRAM (3)

Selçuk’ta Kurban Bayramı sebebiyle bayramlaşma töreni arife günü başladı. Selçuk Belediyesi Havuz Restoran’ında başlayan bayramlaşmaya Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kurum amirleri, muhtarlar, belediye çalışanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlar kardeşliğin güçlendiği zamanlardır

Geniş bir katılımla gerçekleşen bayramlaşmada ilk olarak Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı söz aldı. Bayramların kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği zamanlar olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “ Bayramlaşma ve bayramlar kardeşliğin birlikteliğin, beraberliğin simgesidir aynı zamanda. Dolayısıyla burada hep birlikte bir araya gelerek bu kardeşliği, birlikteliği oluşturmuş oluyoruz. Ben öncelikle ilçeme, hemşerilerime, bölge insanıma, tüm ulusumuza ve İslam alemine Kurban Bayramı’nın barış, huzur getirmesini diliyorum. Esenlik içerisinde bir bayram diliyorum” dedi.

Başkan Bakıcı’nın ardından söz alan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, şehitleri anarak sözlerine başladı. Kaymakam Boyacı; “Büyük atamız ve silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı gazilerimiz, üzerinde yaşadığımız güzel topraklarda yaşamamızın sebebi olan cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları rahmetle minnetle şükranla anıyoruz. Onlara minnettarız. Bu vesileyle burada olan dostlarımızın ve Selçuklu hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Bayramların bu güzel kutsiyeti, bereketi üzerimize olsun, iş yerimize yansısın” dedi.

Kurban Bayramı için arife günü düzenlenen bayramlaşma sebebiyle protokol üyeleri ilk olarak polis merkezini ardından ise Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan askerlerle sohbet eden Kaymakam Boyacı ile Başkan Bakıcı tüm askerlerin bayramını kutladı.

Yaşlılarımızın yeri başkadır

Protokol üyelerinin bir sonraki durağı ise Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi oldu. Burada huzurevi sakinleriyle buluşan Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı, huzurevi ve huzurevi sakinlerinin kendileri için her zaman ayrı bir yeri olduğunun altını çizdi.

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’nde ilk olarak söz alan Başkan Bakıcı; huzurevi sakinlerinin sağlıklı, mutlu ve huzurlu şartlar altında yaşamalarını belediye olarak çok önemsediklerini belirtti. Başkan Bakıcı sözlerine şöyle devam etti: “Kurumları ziyaret ediyoruz. Kurumlar içerisinde hepsinin anlamı farklı farklı ama huzurevimizin anlamının daha farklı olduğunu düşünüyorum. Biraz önce jandarma komutanlığımızı ziyaret ettik. İnsan orada hisleniyor. Bir taraftan gururlanıyor. Askerliğini yapan gençlerimiz ailelerinden uzakta. Onların bayramını kutladık.

Sizin huzurunuz, bizim huzurumuz

Huzurevi sakinlerinin de Kurban Bayramı’nı kutlayan Başkan Bakıcı; Sizlere sevgimiz saygımız sonsuzdur. Sizlerin burada huzurlu ve mutlu olması, bizlerin hatta ve hatta toplumun huzurlu ve mutlu olması demektir. İnsanlarına değerli veren toplumların geleceklerinin de çok iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu münasebetle Kurban Bayramınızı kutluyorum. Bir aile bütünlüğü içerisinde, bir arada olmanın huzuru ve mutluluğuyla güzel, keyifli bir bayram diliyorum. Her gününüz huzurlu, mutlu ve gönlünüzce geçsin” dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da huzurevi sakinlerinin bayramını kutlayarak; Özel günlerde her zaman huzurevini ziyaret ettiklerini, bunun yanı sıra huzurevinde kalan yaşlıların sağlıklı ve huzurlu şartlar içerisinde olduklarını bunu da her ziyaretlerinde gözlemlediklerini belirtti. Kaymakam Boyacı da huzurevi sakinlerinin kurban bayramlarını kutlayarak sözlerini sonlandırdı.

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi ziyaretinin ardından protokol üyeleri şehit yakını Muharrem Özülkü, Bahtiyar Üyücü ve gazi Gürsel Okumuş ile Mehmet Lütfi Dal’ı evlerinde ziyaret ederek, bayramlarını kutlayıp bir süre sohbet etti.

SELCUK-BAYRAM (1)

SELCUK-BAYRAM (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.