site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Papa’yı bekliyor

Selçuk Papa’yı bekliyor
13.11.2014
A+
A-

papa-francisten

Türkiye’ye gelecek olan Papa’ya Selçuk’tan davet geldi. Selçuk Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Zeynel Bakıcı aracılar vasıtasıyla daveti ilettiklerini söyledi. Bakıcı, “Selçuk Hristiyan dünyası için çok önemli bir yer. İlçemizde bu konuda önemli çalışmalar yapılıyor. Ziyareti bizi memnun eder” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françis’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret bir yandan netleşirken İzmir’den davet geldi. Dış zeynel_bakiciziyaretler kapsamında 28-30 Kasım tarihlerinde Türkiye’de olacak olan Papa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. Papa, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i de ziyaret edecek.

SELÇUK’TAN TALEP
Hıristiyanlar için hac yeri olan Meryam Ana Kilisesi’nin bulunduğu ilçe Selçuk’tan Papa Françis’e davet gitti. Hz. İsa’nın annesi Meryem’in son yıllarını St. Jean (Yuhanna) ile birlikte geçirdiğine inanılan kilisenin bulunduğu yeri de ziyaret etmesi beklenen Papa’ya AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı davet yazısı gönderdiklerini söyledi.

Bakıcı, “Aracılar vasıtasıyla kendisini buraya beklediğimizi ilettik. Henüz ziyaret programı netleşmedi. Türkiye ziyaretinde ilçemize de gelmesini istiyoruz. Selçuk’taki Meryem Ana Kilisesi ve Evi Hıristiyanlar için önemli mekanlar arasında yer alıyor. Her yıl binlerce ziyaretçinin geldiği ilçemizde Papa’yı görmek isteriz” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Türklere katliamcı diyen, barbar diyen.
    Türkler ermenilere soykırım yapmıştır diyen bu adamı Selçuk’a istemiyoruz.
    Gerekirse hep birlikte protesto edelim Selçuk’a gelirse eğer. Biraz mantıklı olalım ülkemize hakaretler eden bu kişinin burada ne işi var.

  2. Oğuz Kaya dedi ki:

    Papa Françesko’nun, 28-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaretinin ilk durağı Anıtkabir olacak.
    Daha sonra sırasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de görüşecek olan Papa, İstanbul’da ise Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Saint Espirit (Kutsal Ruh) Kilisesi ve Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret edecek.
    Fener Rum Patriği Bartholomeos ile ikili bir görüşme de gerçekleştirecek olan Papa, Ortodoks Kilisesi’nin kurucusu olan Aziz Andrea Yortusu nedeniyle düzenlenecek olan ayine de katılacak.

  3. Oğuz Kaya dedi ki:

    Başkanım sizinde tanıdığınız Devlet büyüklerinin futbol takımlarının tüm organizasyonu yapan Turizmci Barış Çayla’dan aldığım bilgiyi paylaştım

  4. ertan sarı dedi ki:

    sayin oguz kaya cok gizli bir bilgiyi paylasmissin. yandin sen.

    1. Oğuz Kaya dedi ki:

      Ertan sarı neden bende bilgiyi Başkanında tanıdığı devlet işleri yapan turizmci Barış Çayla dan öğrendim o facebook sayfasında bile yayınlamış