site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Örnek Bir Kent Olacak

Selçuk Örnek Bir Kent Olacak
18.07.2012
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm projelerini belirlemek için yaptığı çalışmalarda İzmir’de kentsel dönüşümün yapılacağı ilçelerin netleşmesinin ardından Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Selçuk’ta yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısında bilgi verdi.

Temmuz ayı meclis toplantısında İmar Yönetmeliği’ne ilişkin maddeler görüşülürken Kentsel dönüşüm konusuna değinen Başkan Ülgür İzmir’de kentsel dönüşüm konusunda İzmir Büyükşehir, Bayraklı, Karşıyaka, Narlıdere Belediyelerinin çok ciddi hazırlıkları olduğunu  ve kısa sürede bu çalışmalara başlayacaklarını belirterek Selçuk’ta da yeni sosyal alanların yaratılmasına yönelik çalışmaların başlatılacağını bildirdi. Selçuk’ta İzmir’deki gibi gecekondu bölgelerinin boşaltılarak buralarda yeni yerleşim alanları yaratmak gibi bir çalışmanın olmayacağını vurguladı.

Selçuk’ta kentsel dönüşüm konusunda Planlama ve İmar -Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili toplantılar yaptıklarını dile getiren Başkan Ülgür, ilk etapta kentsel dönüşüm çalışmalarımızı pilot bölge olarak seçtiğimiz 14 Mayıs ve Zafer mahallerinde uygulayacağız. Toplantılarımızda çalışma yapılacak alanlarda daha çok sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, parklar ve otoparkları genişletilmiş daha cazip, daha yaşanılası alanlar yaratmak için planlamalar yapıyoruz. Selçuk oluşturulacak yeni yaşam alanları ile örnek bir kent olacak ”dedi.

14 MAYIS VE ZAFER MAHALLERİNDE ÇARPIK KENTLEŞMEYE SON

14 Mayıs Mahallesi ve Zafer mahallelerinde hiç sosyal ve park alanlarının olmadığının altını çizen Başkan Ülgür,“Müteahhitler bu eski köklü yerleşim alanlarına hızla 3- 4 katlı binalar yaparak alanda arterleri çalışmaz bir hale getiriyor. Bizler en kısa sürede mimar, mühendis ve müteahhitlerinde içinde bulunduğu bir toplantı yapacağız. Şu anda kötü bir gidişatı olan 14 Mayıs ve Zafer mahallerinde çarpık yapılaşmanın sonlandırılması için çok ciddi adımlar atacağız.Bu arada Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili yaklaşık iki aydır İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin kararı ile Selçuk’ta 1/5000’lik yenileme planlarını yaparak Selçuk’u daha cazip bir yerleşim alanına dönüştüreceğiz. Çağdaş kentlerde, standardı yüksek bir yaşam sürmek her kentlinin hakkıdır düşüncesi ile bizler yerel yönetim olarak kentsel çözümler için halkımız ile birlikte çalışacağız ve kentimizin yaşam standartlarını en yüksek seviyeye getireceğiz” dedi.

YORUMLAR
  1. kilit dedi ki:

    müteahhitlere dokunmasa olmaz! sanki kafamıza göre yapıyoruz 3-4 katlı binaları.mevcuk imar planı neyse ona uygun yapılıyor.nedir bu müteahhitlerle alıp veremediği anlamış değilim.yol üzerindeki inşaatı için otopark ücretini yeniden düzenlediğini unutmadık!! saygılar..

  2. hatice tanyel dedi ki:

    Selçuk balediyesine her şey güzel hoşta bahçemize bir oda bir mutfak yapmak istiyoruz ama birses yok
    meyve agaçlarımı sulamak

    onları koklamak ömrümün kalanını oagaçların kokusu ve sesiyle uyanarak yaşamak istiyorum bunu bize çok görmeyin saygılarımla