site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Öğretmenevi Proje Yarışmasında Finalde

Selçuk Öğretmenevi Proje Yarışmasında Finalde
15.04.2014
A+
A-

selcuk-ogretmenevi (2)

“Önce Farkı Yaratırsın, Sonra Fark Yaratırsın” ilkesiyle yola çıkan Selçuk Öğretmen Evi ve Akşam sanat Okulu Müdürlüğü İzmir’de 96 okul ve kurumun katıldığı proje yarışmasında finale kalan 12 okul ve kurum arasında yer almıştır.

11 Nisan 2014 tarihinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE bölümü uzmanları tarafından Selçuk Öğretmen Evinde yapılan denetim çalışmasında Selçuk Öğretmen Evi Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Kurum Çalışanlarının Motivasyonu ve Verimlilik konulu” projenin son değerlendirme çalışması yapılmış ve uzmanlar tarafından farklı bir eğitim kurumunda yapılan özel ve tüm kurumlarda örnek alınabilecek bir çalışma olması nedeniyle önemli olduğu vurgulanmıştır.

Projenin ana fikri hakkında bilgi veren kurum Müdürü İrfan YILDIZ, motivasyon ve moral faaliyetleri yoluyla ulaşılan etkili performans, yüksek örgütsel verimliliğe yol açmaktadır. Kurum dâhilinde moral değerlere, şeffaf ve katılımcı tutumlara en önemlisi de insana değer verilmektedir dedi.

Kurum Müdürü İrfan YILDIZ sunumuna toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE yetkilileri, basın mensupları ve paydaşlara teşekkür ederek başladı.

Selçuklu vatandaşlarımızın Öğretmen Evi ile ilgili olarak geçmişten gelen olumsuz algıları olduğunu söyleyen kurum Müdürü İrfan YILDIZ, öğretmen evi lokalinin emekli öğretmenlere nezih şartlarda hizmet verdiğini, binlerce eğitim çalışanı ve yakınlarının ekonomik şartlarda konuk edildiğini, Kaymakamlığımızın ve Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle taşımalı eğitim kapsamında köylerden gelen 350 öğrenciye her gün 2,5 TL karşılığında 3 çeşit sıcak yemek verildiğini, yemeğin bazı okullara bizzat taşınarak servis edildiğini söyledi.

Selçuk Öğretmen Evi ve ASO Müdürü İrfan YILDIZ, kurumun fiziksel eksikliklerinin olduğunu, yıllardır özel şahsa ait kiralık bir binada hizmet verdiklerini bu nedenle devletten bakım onarım yardımları ile ödenek alamadıklarını belirterek bu binanın Selçuk gibi dünya turizminde önde gelen bir kentte daha modern şartlarda hizmet vermesi gerektiğini söyledi.

Söz alan, Öğretmen Evi Danışma Kurulu üyesi Hasan ERBAY, kurumun mutlaka devlete ait modern bir binaya kavuşması gerektiğini, Anadolu’da hemen hemen her il ve ilçede devlete ait modern öğretmen evlerinin bulunduğunu Selçuk’un bu konuda geri kaldığını söyledi.

Kurum Müdürü İrfan Yıldız, öğretmen evi binasıyla ilgili olarak, içinde konaklama, kütüphane, öğrencilerle öğretmenlerin ders etkinliklerinin yürütüleceği etüd sınıfları; müzik, resim vb. hobi odaları kütüphane ve internet salonları ile, kuaför, berber salonları; yerli ve yabancı okul ve akademik grupların toplantı yapabileceği konferans salonları bulunan uluslar arası tarzda hizmet verebilecek öğretmen evinin projesini de hazırlayarak hem yerel yöneticilere hem de Milli Eğitim Bakanlığı’na sunmak istediklerini belirtti.

Kurum Müdürü İrfan YILDIZ, projeyi değerlendiren ARGE uzmanlarına, projenin hazırlanmasında emeği geçen Müdür Yardımcısı Nilgün YEŞİLYAĞCI, Md. Yrd. Ahmet AYDOĞDU, METEM Bilgisayar Öğretmeni Hakan BALAMİR ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sunumunu bitirdi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    İzmir’de 96 okul ve kurumun katıldığı proje yarışmasında finale kalan 12 okul ve kurumun arasında yer alma başarısı tesadüf değildir. Selçuk Öğretmenevi müdürümüzün özverili çalışmalarıyla yaratmış olduğu farkın farkına varılıyor olması sevindiricidir! Başta kurum müdürü olmak üzere tüm idareci ve personeli kutluyorum. İnşallah kendi binanızda,
    daha iyi koşullarda hizmet vermeye devam edersiniz.

  2. Mehmet Tevfik Yüksel dedi ki:

    Farkı yaratan farklı olanlardır. Marifet iltifata tabidir .Kurum yöneticisi Sayın İrfan Yıldız yöneticiliğinde,değerli çalışma arkadaşlarının başarısı övgüye değer.Birikim,bilgi,özgüven,paylaşım gibi değerlerin yanına önce insan ve önce dürüstlük gibi erdemleri de ekleyen İrfan Yıldız’ın başarısının anahtarını aramaya gerek varmı ?

    .Darısı Yıldızlaşan İrfan Yıldız’ın yolunda yürüyenlere, tüm kurum ve kuruluşlara …..

  3. Anonim dedi ki:

    6 yıl önce izmirden misafirlerimizle selçuğa gelip öğretmen evinde konaklamıştık.Çok kötüydü.bu yaz yine korkarak geldik.Tertemiz ve odaları düzenli bulduk.Müdür olsun çalışanlar olsun çok ilgilendiler.Bu sene gelip gene kalmayı düşünüyoruz.

  4. öğretmen dedi ki:

    Belli bir grup öğretmenin düzenli olarak bir araya geldiği, mütemadiyen sigara ve alkol tüketilen. göstermelik kitaplığındaki kitapların tamamı tozlanmış. akşamlara kadar oyun oynanan ve dedikodu yapılan bir garabet fark yaratsa ne olur, yartmasa ne olur. DERHAL KAPATILMALI.

    1. öğrenci velisi (izmir) dedi ki:

      Sanırım çok önceki yıllardan bahsediyorsunuz.Yukarıdaki haberi de okumadan yorum yaptığınız ortada.350 öğrencinin karnını doyurduğu,onlarca lise ve yüksek okul öğrencisinin ekonomik şartlarda barındığı yeri gelin gözünüzle görün.Öğretmen olmadığınız uslubunuzun kabalığından belli.Gerçi olsaydınız öğrencileriniz ve ülkemiz için daha üzüntü verici bir durum olurdu.İçki mi kalmış,2 yıldır çocuklarımız orada barınıp yemek yiyor Allah hepsinden razı olsun.Çalışanların fedakarlığına teşekkür ederim..

  5. selçuk halkı dedi ki:

    alkol ve sigara tüketilen diye yorum yapan öğretmenim evet yıllardır böyle düzen vardı öğretmen evinde bunu gözlemlemek pek zor olmuyordu şu an ki müdürü pek tanımam etmem ama öğretmen evindeki değişiklikleri görmemek cahillik olsa gerek. şu an orda alkolik küfürbaz insanlardan arınmış öğrencilerin karınlarını doyurduğu, dışardan gelen misafirlerin güvenli temiz bir ortamda konakladığı bir yer olmuş. siz bunu hazmedemiyor olabilir misiniz belki de yıllarca orda alkol içen kumar oynayan küfürbazlar bu durumdan rahatsız olmuş ve kapatılması isteği de bu yüzden olmuş olabilir mi?

  6. öğretmen dedi ki:

    Bir yorum bütünlüğünün içinden bir kaç sözcüğü cımbızla çekip, o sözcüklerden hareketle sürekli saldırgan bir haliniz var. cahil dediniz. alkolik dediniz. küfürbaz dediniz. Maalesef bunların hiç biri değilim . Öğrencilerin karnını doyurduğu derken ne bir imarethaneden söz ediyor gibi konuşuyorsunuz. Öğretmen evinin hesaplı menü sunması ne zamandan beri ayırt edici bir özellik oldu. Bir kaç kez geldim. Belki biraz zaman geçirebilirim. Bir iki edebiyat sanat konuşulur. Bir şeyler öğrenirim. Belki kendi çapımda anlatırım diye..Hayal kırıklığı konuşulan konular.
    Müdür deneyimli bir siyaset adamı edasıyla herkese zeytin dalı uzatıyor. Ama eleştiriye tamamen kapalı. En küçük söze bile tahammülleri yok. Öğretmen evi kapanacak. Biz Selçuk’ta buöğretmen evini istemiyoruz. biz çocuklarımıza yemeğin en güzelini Turizm Uygulama Oteli’nde yediririz. Sponsor buluruz, her birine kart vererek bedava yediririz. Şer odakları dağıtılacak.

    1. Selçuklu Paramedik dedi ki:

      İrfan hocam,Torbalı sağlık meslek Lisesinde çalıştığı yıllarda Selçuk’tan onlarca öğrenciyi sağlık alanında meslek sahibi yapmış değerli bir eğitimci ve iyi bir İnsandır.

    2. Anonim dedi ki:

      hoca sponsor mu bulucam dedin?öğrenciler için cebinden 50 kuruş harca ben dişimi kırarım

  7. selçuk halki dedi ki:

    Ogretmenim önceden gördük öğretmen evi nasıl yonetiliyordu. Kufurbaz kumarbaz alkolik cahil degilseniz bu kadar üstünüze alinmaniza gerek yoktu. Esas sizin hizmet veren bu kuruma bu kadar saldırgan olmaniz anlamsiz ve dusundurucu

  8. selçuk halki dedi ki:

    Öğrenciler iyi fiyatlara hizmet verilmesi kötü bir şey gibi yazmışsıniz. Verin hocam öğrencilere ücretsiz yemek verin sizi de tebrik edelim bu işler lafta olmuyor.

  9. Anonim dedi ki:

    KÖY ENSTİTÜLERİNİ KAPATAN ZİHNİYET ÖĞRETMEN EVLERİNİ Mİ KAPATMAYACAK. HEMDE BUNU SÖYLEYEN BİR EĞİTİMCİ. EKSİKLERİ GİDERMEK, EĞİTİMİ ARTTIRMAK YERİNE KAPATMAK KOLAY İŞ…