site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Müftüsü Satu, Şirince’deki Cuma Vaazında Ahireti Anlattı

Selçuk Müftüsü Satu, Şirince’deki Cuma Vaazında Ahireti Anlattı
21.12.2012
A+
A-

155976Kıyamet senaryolarıyla dünyanın ilgi odağı haline gelen Şirince’de sakin bir gün geçerken Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu, cuma vaazında konuya değindi. Satu, ayet ve hadislerle ahireti ve öldükten sonra dirilmeyi anlattı. Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in yaptığı açıklamayı hatırlatan Müftü Satu, “Dünya, ahiretin tarlasıdır. Cennet, bu dünyada tohumunu ektiğimiz bahçedir. Cehennem ise ateşini bu dünyada söndürdüğümüz bir ocaktır. Rabbimiz’den dünyada da ahirette de güzellik vermesi için dua edelim. Bunları kazanmak ve kaybetmek de elimizde değildir.” diye konuştu. Satu, cemaatten köye gelen yerli ve yabancı misafirlere yardımcı olmalarını istedi.

İmam Hatip Ahmet Aksoy ise hutbede, gençliğin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Aile hayatının önemini anlatan Aksoy, konuyu kıyamet senaryosuna getirerek şöyle konuştu: “Çocuklarımıza iyiliği, güzelliği, ahiret inancını, dünyanın fani olduğunu, ebedi hayatın ahiretle başlayacağını, ölümün bir yok oluş değil, sonsuz bir hayatın başlangıcı olduğunu anlatmamız lazım.”

Kıyametin vaktiyle ilgili, “(Ey Habibim!) Sana, ‘Onun gelip dayanması ne zaman?'” diye kıyametten soruyorlar. de ki, ‘Onun ilmi ancak Rabbim’in katındadır. Onu vakti (geldiği)nde ortaya çıkaracak ancak O’dur! (O kıyamet) göklerde ve selcuk-muftusu-satu-sirince-deki-cuma-vaaziyerde (olan bütün mahlükata) ağır gelmiştir! Size ancak ansızın gelecektir! Sanki Sen ondan haberdarmışsın gibi, Sana soruyorlar. de ki, ‘Onun ilmi ancak Allah katındadır fakat insanların çoğu (bu ilmin Allah’a ait olduğunu) bilmezler!” ayetini hatırlatan Aksoy, “Kıyametin ne zaman kopacağının tamamen Allah’ın bilgisi dahilinde olduğuna, bir gün mutlaka gerçekleşeceğine inanmamız, ahiret hayatına hazır olmamız ve ailemize de öğretmemiz lazım.” dedi.

KONAKLAMA TESİSLERİNİN YÜZDE 95’İ DOLU

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da cuma namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, gün boyunca ziyaretçilerin artmasını beklediklerini söyledi. Konaklama tesislerinin yüzde 95’inin dolu olduğunu aktaran Kaymakam Boyacı, şöyle devam etti: “Şirince’ye gelecek kişi sayısıyla ilgili birçok tahmin var. Gelecek olanlar geliyor. Günübirlik ziyaretçiler çok geldi. Yüzde 95 oranında doluluk var. Konaklama tesislerine yerli yabancı gruplar gelmiş kalıyor. Günübirlik ziyaretçiler de sabahtan beri geliyor. Tedbirlerimizi almıştık, hiçbir sıkıntı yok. Herkes rahat olsun. Buraya gelen dostlarımızın huzur içinde bir iki gün geçirmesi için devlet olarak her şeyi yaptık.”

Boyacı, Şirince’nin yurtiçi ve yurtdışında her zaman gündemde olduğunu, bu olayın köyün tanıtımına büyük katkı sağladığını vurguladı. Basın mensuplarının ilgisinden memnun kaldığını ifade eden Boyacı, “Şirince, unutulmayacak bir yöre. Konaklama tesislerinde güzel hizmetler yapılıyor. Fiyatlar makul. Herkesi bekliyoruz.” dedi.

DİYANET 10 BİN KİTAP DAĞITTI

İlçe Müftüsü İsmail Satu ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça bastırılan 10 bine yakın dini kitabını dağıttıklarını aktardı. Bu yayınların sadece bu güne özel olmadığının altını çizen Satu, “Diyanet İşleri Başkanlığımız cep ilmihali, Peygamberimiz’in hayatı, Cemil Dede hikayeleri ve namaz sürelerinin anlatıldığı 10 bine yakın yayın gönderdi. Biz de hem camide hem dışarıda dağıttık.” diye konuştu.
selcuk_muftusu_satu_sirincedeki_cuma_vaazinda_ahireti_anlatti

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    hocam nişanyan sizın hakkınızdada bı cumle kullanmış.sızın mesajınız..başka geyiklere inanmayın bizim geyiğimize inanın olacakmış diye..şimdi bu islam düşmanı adı insana gerektigı gibi bir mesaj beklıyoruz sızden..