site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk MHP’den 5 Bin Kişilik Aşure

Selçuk MHP’den 5 Bin Kişilik Aşure
19.11.2014
A+
A-

MHP-ASURE2014 (21)

Selçuk MHP Kadın Kollarının 5000 kişilik olarak düzenlediği ve Selçuk halkının büyük ilgi gösterdiği aşure dağıtımında kazanlar dolusu aşureler kısa sürede tüketildi. Pişirilen aşureler yapılan duanın ardından yoldan geçen vatandaşlara sıcak sıcak ikram edildi.

Selçuk Tahsinağa Camii karşısında parti önünde gerçekleşen aşure dağıtımına; MHP Selçuk İlçe Başkanı Ali Gümrah, Belediye Başkan Adayı Levent Görür, Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener de katılarak MHP Kadın Kollarının yapmış olduğu aşure günü etkinliğinde kadın kollarını yalnız bırakmadı.

Aşure gününde bazı peygamberlerin musibet ve belalardan kurtulduğunu, birçok mucizenin gerçekleştiğini ifade eden MHP Selçuk İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Nilgün Çelebi, “Hz. Adem’in tövbesinin kabul olması, Hz. Nuh’un tufandan kurtulması, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması, Hz. İbrahim’in ateşte yanmaması, Hz. İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hz.Yusuf’un kuyudan çıkması, Hz. Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hz. Musa’nın Kızıl Denizi geçmesi, Hz. İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup diri olarak göğe çıkarılması aşure günü olmuştur. Ama yine bugün meydana gelen bir olay bu sevinçli olayları gölgelemiştir. Peygamber Efendimizin sevgili torunlarından Hz. Hüseyin 10. Muharrem Aşure günü Yezid tarafından şehit edilmiştir. İşte biz bu günün manasını bilerek ecdadımızın yüzlerce yıldan beri yaptığı gibi herkes evinde ne var ise getirip bu ayda o mübarek Peygamberler ve Kerbela şehitleri için Aşure yapıp dağıtıyoruz. Allah onlara rahmet eylesin. Milletimizin birliğine beraberliğine, huzuruna kast edilen bu süreci, dayanışmayla, paylaşmayla, birlik olarak böyle etkinliklerle aşacağımıza inanıyoruz. Türk-İslam Geleneğinin güzel bir örneği olan aşure gününün herkese hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Aşurenin dağıtımında ve olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.MHP-ASURE2014 (17)

ASURE (1)

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    ALLAH KABUL ETSIN MHP DEN GUZEL BI HIZMET TEBRIKLER…

  2. Anonim dedi ki:

    Allah kabul etsin