site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kreş Etkinliğe Doymuyor

Kreş Etkinliğe Doymuyor
30.05.2014
A+
A-

selcuk-kres (1)

Selçuk Belediyesi kreş ve gündüz bakımevi etkinliğe doymuyor. Son olarak Kent Belleği’ni ziyaret eden, tiyatro izleyen, sevgi bahçesi oluşturan ve pazar alışverişine çıkan minikler ısınan havaların da tadını çıkarıyor.

Selçuk Belediyesi kreş ve gündüz bakımevinin minik öğrencileri her gününü yeni şeyler öğrenecekleri etkinliklerle dolu dolu geçiriyor. Öğretmenleri ile Çarşamba pazarını ziyaret eden öğrenciler sebze ve meyveleri inceledi, esnafla sohbet etti, alışveriş yaptı. Sempatik tavırları ile pazar esnafını da iş yoğunluğunun stresinden çıkartan çocuklar ayrıca kendi parasını verip istediği meyveyi alarak bir yandan pazarda alışveriş yapma deneyimi de edindi. Gezi sonrasında okulda pazarda gördükleri hakkında sohbet eden çocuklar bu esnada aldıkları bir birinden lezzetli yaz meyvelerinden yapılan meyve salatasını da afiyetle yedi.

Kreş “orman kardeşliğinde”

Selçuk Belediyesi kreş ve gündüz bakımevi öğrencileri bu güzel etkinliğin ardından bir de tiyatro izledi. Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda sahnelenen “Orman Kardeşliği” isimli tiyatro oyununu izleyen minikler oldukça eğlenceli saatler geçirdi

Kent Belleği’nde yerel tarihlerini öğrendiler

Selçuk’un çok kültürlü yapısını bünyesinde barındıran Selçuk Belediyesi Kent Belleğini de ziyaret eden kreş öğrenciler yetkililerin anlatımı eşliğinde Kent Belleği’ni gezdiler. Bu ziyaret sayesinde belki de bu güne kadar hiç görmedikleri pek çok tarihi objeyi gören ve geçmişe dair çok güzel hikayeler dinleyen küçük öğrenciler, kreşe döndüklerinde de Kent Belleği’nde gördüklerini öğretmenlerinin hazırladığı doğal hamurdan yaptıkları objelere yansıttılar.

Kreşin artık bir “sevgi bahçesi” var

Selçuk Belediyesi kreş ve gündüz bakımevinde bir de “Sevgi Bahçesi” oluşturuldu. “Sevgi Bahçesi” ne öğretmenleri ile birlikte yaz sebzeleri eken kreş öğrencileri bu etkinlikte salatalık, biber, domates ekti. Sebzelerinin her gün bakımını yapan minikler sebzelerinin büyümesini heyecanla bekliyor.

selcuk-kres (2)

selcuk-kres (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Nedense hep buyuk sınıflara bu tur etkinlikler benim cocugumda kreste eylulden beri bir etkinlik göremedik mazeret kucuk oluşu bakiniz rakip krese kucuk sinif buyuk sınıf ayrim yapmadan butun etkinlikler var ….gercekci olun biraz ben icinde olmasam yani vayyy be dicem krese yollamam hataydi seneye aynen ozel krese his degilse paranın karsiligini veriyorlar bu bi sikayet degil elestiri insallah temennim kresin daha guzel olmasi….