site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Kent Konseyi iki yaşında

Selçuk Kent Konseyi iki yaşında
30.09.2016
A+
A-

Selçuk’un ve Selçuklu’nun sorunlarını çözme yolunda demokratik bir kitle oluşturmak adına, tüm resmi, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarından bağımsız bir yapı oluşturmak için yola çıkan Selçuk Kent Konseyi ikinci yaşını doldurdu. Selçuk Kent Konseyi ikinci yılını Havuz Restoran’da düzenlenen bir yemekle kutladı.

Yemeğe Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz Çırak ve Tülay Ayarman, Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız ve konsey yürütme kurulu üyeleri katıldı. Yemekte Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız 20 Ekim günü yapılacak olan seçimli genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Farklı düşünceler bu konseyde buluştu

Selçuk Kent Konseyi’nin ikinci yaşı yemeğinde konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Kent Konseylerini, bulundukları ilçe ve illerde daha çağdaş, daha modern, refah düzeyi daha yüksek bir kent yapısı oluşması için fikir üretilen kuruluşlar olduğunun altını çizerek; “Her alanda olduğu gibi kent konseylerinde de tartışmalar ve farklı düşünceler olacaktır. Bu işin doğasında vardır. İnsanların bulundukları noktalarda farklı düşüncelerin olması kadar tabii bir şey de yoktur. Esas olan bu farklılıkları birbiri içerisinde yakalayarak o fikirlerden istifade etmektir. Biz bunu iki yıl içersinde iyi bir şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Eksiklerimiz vardır. O eksiklerimizi de zaman içerisinde giderilmeye çalışılacaktır” dedi.

Bakıcı’dan konsey başkanı ve üyelerine teşekkür

Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız’ın kent konseyi başkanlığına tekrar aday olmamasını saygıyla karşıladıklarını ifade eden Başkan Bakıcı; “Genel kurulda en iyi bir şekilde alt yapı oluşturup bir başkan seçilecektir. Aynı duygu ve düşünce içersinde o arkadaşalarımızla devam edilecektir. Burada hepimizin dikkat etmesi gereken husus hiçbir zaman kent konseyini ele geçirmek olmamalı; bu duyguyla hareket edilmemelidir. Farklı düşünceler içersinde herkes kent konseyinde yer almalıdır. Ancak kent konseyini ele geçirme gibi husus yer almamalıdır. Buna dikkat edeceğiz. Hepimizin bu konuda hasas olmasını diliyorum” dedi. Başkan Bakıcı çalışmalarından dolayı Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız ve kent konseyinin tüm üyelerine teşekkür etti.

Selçuk için, Selçuklu için fikir ürettik

Selçuk’un ve Selçuklu’nun sorunlarını çözmek için fikir üretmek adına demokratik, bağımsız bir yapı oluşturmak için Selçuk Kent Konseyi’nin kurulduğunu Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız; “İki yıl boyunca yaptığımız bütün toplantılarda hiçbir menfaaat ve çıkar gözetmeksizin tüm arkadaşlarımla birlikte hep Selçuk’un çıkarlarını ön planda tuttuk, Selçukluların çıkarlarını ön planda tuttuk. Selçuk’u hem demokratik anlamda hem ekonomik anlamda hem sosyal anlamda nasıl bir adım öteye gider bu konuda Selçuk Belediye Başkanı’na, meclis üyelerine Selçuk Belediyesi ekibine yardımcı olmaya çalıştım. Elimizden geldiği kadar bunları yapabildik bunları yaparken hiçbir zaman kent konseylerinin adını kendi adımıza kullanmadık hiçbir arkadaşım da böyle bir çaba içersinde olmadı. Hep mütevazi davranmaya çalıştık. Her işi büyük bir sorumlulukla ele aldık. Büyük bir ciddiyetle tartıştık hiçbir kavgaya ve kalp kırmaya yön vermeksizin bugüne kadar geldik” dedi.

Yıldız: Aday değilim

Selçuk Kent Konseyi olarak Selçuk’ta var olan herkesi, her kesimi kapsamak adına her zaman tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına el uzattıklarına dikkat çeken Yıldız; Başkan Bakıcı’nın demokratik yönetim anlayışının da kendi çalışma prensipleriyle her zaman bağdaştığını ifade ederek, önümüzdeki süreçte Kent Konseyi başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Samimi destekler için teşekkür ederim

Selçuk Kent Konseyi Başkanlığına tekrar aday olmamasıyla ilgili açıklama yapan İrfan Yıldız; “Ekim ayında yapılacak genel kurulumuzda Selçuk’u kent konseyimiz anlamında taşıyabilecek arkadaşlarımız göreve gelecektir. Kent konseylerinin gerçekten gerekli olduğuna sevgili başkanımızın bize gösterdiği destekle daha çok inandım. Her aşamada gerçekten samimi desteklerini görüyorum. Maddi sıkıntılarımız oldu ama hiçbir ihtiyacımız geri bırakılmadı. Ben burada Sayın Başkanımıza demokratik anlamda çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Selçuk’ta kent konseylerinin Selçuk’a yakışır bir şekilde çalışması gerektiğine inancımı bir kez daha belirtiyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımla, yürütme kurulu üyesi arkadaşlarıma, değerli genel sekreterimiz Selin Çapar’a, Mehmet Durmuş’a, Bülent Cinel ve başkanımıza bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

selcuk_kent_konseyi-2

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Döneminde en çok pasta kesen belediye başkanı. Ekmek yoksa pasta yiyin hesabı..