site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Kent Konseyi Başkanı Atay Tozlu oldu

Selçuk Kent Konseyi Başkanı Atay Tozlu oldu
26.10.2016
A+
A-

Selçuk Kent Konseyi ikinci dönem seçimleri yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimde Kent Konseyinin yeni başkanı Atay Tozlu oldu.

8.Olağan Genel Kurul Toplantısını yapan ve başkanlık için iki adayın yarıştığı Selçuk Kent Konseyi’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı 39 oy ile Emekli – Sen Selçuk Temsilcisi Atay Tozlu oldu. Daha demokratik bir yönetimi sağlayabilme adına ve böyle bir oluşumun ilçeye büyük bir katkı koyacağı anlayışından hareket ederek kent konseyini oluşturduklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, iki yıl önce kurulan Selçuk Kent Konseyi’nin kurulduğu günden bu yana güzel çalışmalara imza attığına inandığını belirtti.

Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda düzenlenen 8.Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Selçuk Kent Konseyi Üyeleri başta olmak üzere; Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve çok sayıda Selçuklu vatandaşlar katıldı.

Farklı seslerin olması önemli

İki yıl önce Kent Konseyini kurarak çok güzel bir başlangıç yaptıklarına ve iki yılda önemli bir yere geldiklerine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Bu bir bayrak yarışıysa ben inanıyorum ki, bundan sonraki süreçte kent konseyinde yeni görev alacak arkadaşlarımızın bu bayrağı çok daha iyi noktalara taşıyacaklardır. Bir şeyleri var etmek ve sağlıklı bir şekilde ileri taşımak çok kolay bir mesele değildir. Demokratik anlayış içerisinde bunu ortaya koymak istiyorsak o zaman eleştirileri dikkatte almamız lazım ve bu anlayışı da hakim kılmak zorundayız. Burada önemli olan ‘benim düşüncem de olacak’ anlayışını yok etmek ve farklı seslerin, farklı düşüncelerin kendi bünyemiz içesinde kent konseyi içesinde yer almasını sağlamaktır. Kent Konseyinin kuruluş amacı da budur zaten” diye konuştu.

Bakıcı: Seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum

Selçuk Kent Konseyi yönetim kurulunun önceki yönetmelik gereği iki yıl görev yaptıklarını, yeni seçilen yönetim kurulu üyelerinin ise üç yıl görev yapacaklarını hatırlatan Başkan Bakıcı, “Yeni seçilen arkadaşlarımızın bu süreç içesinde ilçemize büyük katkılar koyacaklarına ben yürekten inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi; bu oluşumu hiçbir zaman ele geçirme gayreti içesinde olmamalıyız. Ben bu anlamda önceki yönetim kurulu başkan ve yürütme kurulu üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni seçilen arkadaşlarımıza da görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

İki adayın yarıştığı ve 74 genel kurul üyesinin oy kullandığı seçimde 39 oy alan Emekli Öğretmen Atay Tozlu Selçuk Kent Konseyinin Başkanı oldu. Diğer aday Avukat Zahide İlki ise 35 oy aldı.

Tozlu: Kurucu mimara teşekkürlerimi sunarım

Kendisini bu göreve seçen, oy kullanan ya da kullanmayan tüm genel kurul üyelerine teşekkür ettiğini belirten Selçuk Kent Konseyi’nin yeni Başkanı Atay Tozlu; “Bana duyduğunuz güven için, verdiğiniz oy için hatta vermediğiniz oy için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben de yürütme kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte kent konseyinde görev alan önceki arkadaşlarımın çalışmalarını bıraktığı yerden devam ettirerek daha ileriye götürmek için gayret edeceğiz. Bunun için de sizlere söz veriyorum. Kent Konseyinin kurucu mimarı Sayın Başkan’a da teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Eski başkandan çalışma ekibine teşekkür

İki yıl Selçuk Kent Konseyi’ne Başkanlık İrfan Yıldız, iki yılda yapılan çalışmaları ve bu çalışmaların Selçuk Belediye Meclisi’ne iletilmesi süreci hakkında bilgi verdi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın kent konseyi kurma yönündeki girişimini yerel demokrasi için çok önemli bir adım olduğunun altını çizen Yıldız, iki yıldır çalışmalarından dolayı kent konseyinin tüm birimlerine ve yapılan tüm çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür etti.

Muhtar Görgülü için Köse istifa etti

Öte yandan yürütme kurulu asil üyeliğine seçilen genel kurul üyesi Rauf Köse, asil üyeler arasında bir mahalle muhtarının bulunması gerektiğinin doğru olacağını belirterek asil üyeliğinden istifa etti. Buna göre birinci yedek üye olan İsabey Mahallesi Muhtarı Ömer Görgülü, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üye listesinde yerini aldı.

Yürütme Kuruluna 12 Asil 7 Yedek üye

Başkanlık seçiminin ardında yürütme kurulu üyelerinin de seçildiği Selçuk Kent Konseyi’nin yeni Yürütme Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu:

Ali Akyüz, Yaşar Şakar, Güllü Kartal, Hüseyin Karan, Semra Tokgöz, Mustafa Çilengir, Mehmet Durmuş, Sabahattin İzcioğlu, İsmail Payamcı, Tekin Karadağ, Özkan Aracı ve Ömer Görgülü.

Selçuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu Yedek Listesi’ne ise şu isimler seçildi: Mustafa Korkut Soylu, Nurcan Demirhan, Ali Şengün, Veysel Demirpençe, Hüseyin Eren Ulu, Ramazan Açış, Hünkar Keser.

00_tj3a5270

0_tj3a5136

atay_tozlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.