site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Kent Konseyi 5. Genel Kurulu yapıldı

Selçuk Kent Konseyi 5. Genel Kurulu yapıldı
19.10.2015
A+
A-

0

Selçuk Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Katılımcıların Selçuk için önemli önergeler sunduğu toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri, konsey üyeleri düşüncelerini özgürce paylaştılar.

Eylül ayında bir yaşını dolduran Selçuk Kent Konseyi beşinci genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Selçuk Kent Konseyi 5. Genel Kurul Toplantısı 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da düzenlenen bombalı intihar saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Saygı duruşu öncesinde ayrıca geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Selçuk’un önemli hukukçularından İzmir Barosu Selçuk Temsilciliği de yapan Avukat Ali Osman Şirin de unutulmadı.

Selçuk Kent Konseyi’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında konsey başkanlığı tarafından bilgi verildi. Ayrıca gündem sırasına göre Konsey Genel sekreterliği, Yürütme Kurulu ile genel kurul üyelerinin önergeleri de görüşüldü.

Kadın sığınma evi müjdesi

Selçuk için siyasi ve idari yapıların dışında bir itici güç olan Selçuk Kent Konseyi genel kurulunda konseyin önemli bir icraatının da ilk müjdesi verildi. Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nilgün Yiğitoğlu daha önce gündeme gelen Kadın Sığınma Evi Projesiyle ilgili yer müjdesi verdi.

Bu konseyimizin başarısı

Selçuk Kent Konseyi 5. Genel Kurulu’nda konuşan Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nilgün Yiğitoğlu İzmir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yapılanbaşvurular sonucunda kaymakamlığa ait iki ayrı arsadan biri seçilerek 2016 yılında Selçuk’ta Kadın Sığınma Evi’nin yapılmasına başlanacağını belirtti. Daha önce Selçuk Kent Konseyi 3. Genel Kurulu’nda gündeme alınarak Selçuk Belediye Meclisi’ne gönderilen madde ile ilgili somut bir adımın atılmasını sevinç verici bir gelişme olarak nitelendiren Nilgün Yiğitoğlu Selçuk’ta bir kadın sığınma evi yapılması sürecinin Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi eliyle başlamasının kendileri için mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirtti. Yiğitoğlu; “Bu kadın meclisimizin dolayısıyla Selçuk Kent Konseyimizin başarısıdır” dedi.

Gençlik Meclisinden Eftal Doğru için Önerge

Selçuk Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda kent konseyi üyeleri ve vatandaşlardan gelen öneriler okundu. Selçuk Kent Konseyi Yönetim Kurul Üyesi Sabahattin İzcioğlu artan et fiyatlarına karşı Selçuk Belediyesi tarafından ilçede bulunan kasapları da zor durumda bırakmadan et entegre tesisleri açarak et tanzim satış yerleri oluşturulmasını önerdi. Önerge gündeme alınarak, konunun İzmir Kent Konseyleri Birlik Toplantısı’nda ele alınması kararlaştırıldı.

Selçuk Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Metin Cihanger tarafından ise Selçuk Belediyesi Eftal Doğru Spor Tesisleri’nin yeniden düzenlenerek alan içerisinde basketbol, voleybol, masa tesisi, minyatür futbol alanı ve grafiti duvarı olmak üzere beş farklı faaliyet alanı oluşturulması ile ilgili önerge verildi. Selçuk Belediyesine iletilmek üzere önerge gündeme alındı.

Kaliteli zeytinyağı üretimi

Selçuk Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Çevik Selçuk’ta daha kaliteli, daha doğru zeytinyağı üretilmesi için bazı sempozyum ve konferansların düzenlenmesi ve mümkünse koordinasyonun Selçuk Efes Tanıtma ve Kalkınma Turizm Geliştirme Kooperatifi (SETKA) tarafından yapılmasına ilişkin önergeinin gündeme alınması kabul edildi.

Hayvan damlarına yeni düzenleme

Belevi’de yaşayan Erdoğan Yıldız tarafından verilen önergede ise Belevi Mahallesi’nde hayvancılıkla geçinen ailelerin sokak aralarında yer alan hayvan damlarının hijyenik olmaması nedeniyle mahalle dışında yeni bir alan oluşturulması için verilen önergenin Selçuk Belediye Meclisi’ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Selçuk Kent Konseyi Genel Kurul Üyesi Hüseyin Karan tarafından verilen önergede ise Selçuk’un muhtelif yerlerinde bulunan demir ağacı denilen ağaçların köklerinin kaldırımları bozması, yaz aylarında ise vatandaşı tozlarıyla rahatsız etmesi sebebiyle sökülerek yerine turunç ve ıhlamur ağaçlarının dikilmesi ile ilgili önergenin de Selçuk Belediye Meclisi’ne sunulmasına karar verildi.

Öğrenciye yurt önerisi

Selçuk Kent Konseyi Genel Kurul üyelerinden Doğan Gürsel Uçak tarafından verilen önergede ise; ilçede özellikle önümüzdeki yıl artacak öğrenci nüfusunun sağlıklı koşullarda barınması için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kız ve erkek öğrencilerin barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir yurt binasının yapılması ile ilgili verilen önergenin Selçuk Belediye Meclisi’ne sunulmasına karar verildi.

Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinden Figen Saçlıoğlu, Aysel Dolman, Fatma Bali ve Didar Gezer’in özellikle çocuk parklarında dolaşan hayvanların çocuklar açısından herhangi bir hijyenik tehlike oluşturmaması için ayrı alanların yapılması ve geri dönüşüm kutularının mahallelere konulması ile ilgili verdiği önerge Selçuk Belediye Meclisi’ne iletilmek üzere kabul edildi.

14 Mayıs ve Zafer Mahallelerindeki bitişik nizam yapı adalarının imar uygulamalarıyla ilgili belediye meclisinin almış olduğu kararın hukuki, sosyal ve ekonomik sonuçlarıyla ilgili verilen önergenin Selçuk Belediye Meclisi’ne gönderilmesi kabul edildi.

10 Ekim tarihi unutulmasın

Sendika temsilcileri ise 10 Ekim tarihinde Ankara’da meydana gelen patlamanın unutulmaması için Selçuk’ta bir meydan ya da parka 10 Ekim adının verilmesi talebinin Selçuk Belediye Meclisi’ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Önergelerin okunmasının ardından konseye izleyici olarak katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk Kent Konseyi’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Kent Konseyi, kentin birçok sorununun gündeme taşınması ve çözümüyle ilgili önerilerin gelmesini sağlamaktadır. Gerçekten bu manzara çok güzel, bu toplantılar beni çok mutlu ediyor. Çok seslilik her zaman iyidir, bu yüzden kent konseyinin sahiplenilmesi çok önemlidir” dedi.

1

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    akepe nin arka bahçesi

  2. Anonim dedi ki:

    zeynel bakıcı nın kadrosu diyelim daha uygun olur

  3. anonim dedi ki:

    Keşke bir şeyler olsa da kimin bahçesi bağı olursa olsun,ama bahçeler aynıda bahçeleri gezenler değişiyor.

  4. Anonim dedi ki:

    Kendisine hizmet edenlere eziyet eden tek ilçe: Selçuk.

  5. Anonim dedi ki:

    10 Ekim katliamını gündeme getirdiği için mi AKP nin arka bahcesi oluyor.Eleştiri yapın İşkembeden atmayın embesiller.