site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Kent Belleğinde İngilizce Sitem

Selçuk Kent Belleğinde İngilizce Sitem
17.08.2014
A+
A-

SELCUK-KENT-BELLEGİ-İNGİLİZCE (1)

Selçuk Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete sokulan Kent Belleği’nde ziyaretçiler için hatıra defteri açıldı. Ziyarete gelen kişilerin duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için açılan defterde yabancı turistlerin dil konusundaki şikâyetleri dikkat çekiciydi. Kent Belleğinde sadece Türkçe dilinin kullanılmasını eleştiren yabancı ziyaretçiler bu nedenle müzedeki materyaller hakkında yeterli bilgi sahibi olamadıklarından dert yandı.

Ziyaretçi defterine şu ifadeler yazıldı: “Dünyada bu kadar müze gezdim ama uluslararası kabul edilen İngilizce açıklamaların yer almadığı bir müzeyi ilk kez burada gördüm”

NEDEN UYGULANMASIN?

Efes Ören Yeri’ni gezenler için son dönemde uygulanmaya başlanan Audio Guide (Sesli rehber)sisteminin Kent Belleği’nde de uygulanabileceği dile getiriliyor. Kent Belleği’ni ziyaret eden yabancı turistler İngilizce bilgiye ihtiyaç duyduklarını ve bu eksikliğin yetkililer tarafından giderilmesini istediler.

SELCUK-KENT-BELLEGİ-İNGİLİZCE (2)

SELCUK-KENT-BELLEGİ-İNGİLİZCE (3)

SELCUK-KENT-BELLEGİ-İNGİLİZCE (4)

SELCUK-KENT-BELLEGİ-İNGİLİZCE (5)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Hakkaten komik bir durum. Orada sergilenen nesnelerin ingilizcelerini yazmak herhalde olağanüstü bir şey olmasa gerek. Bu konuda sanırım herkes de yardımcı olmaya hazırdır. Yeterki yetkililer irtibata geçsin.

  2. Anonim dedi ki:

    Halbuki orada çalışan o kadar iletişim uzmanı,yabancı dil bilen ODTÜ mezunları varken…

  3. Anonim dedi ki:

    selçukta ne tam ki o tamam olsun
    ilçe değişsin diye getirdiğimiz kişi dahi birşey yapamıyorken bu ilçede ne diyelim ki durumumuza
    sadece yazık oldu selçuka

  4. vatandaş dedi ki:

    Kent belleği adı altında bu ilçenin paraları buhar oldu.İzmir,İstanbul ve Ankara’dan danışmanların aldıkları ücretler dört tane segaş yapardı.Şimdi ne var batık ve borç içinde yüzen belediye ve kuruluşlar ayrıca bir sürü yandaş mağdur insanlar kime dert anlatsak diye kapı arıyorlar.Selçuk devamlı rampa çıkar.

    1. Anonim dedi ki:

      Geçmişini bilmeyen topluluklar geleceğine sahip olamazlar..

  5. Anonim dedi ki:

    şimdi oraya bir ziyaretçi defteri koymak çok muhteşem bir fikir gibi gelmiştir o çok iyi ingilizce bilen odtülü kardeşlerimize. ancak bu uygulamanın yıllardır selçuktaki neredeyse tüm lahmacuncularda olduğunu bilmezler , çünkü bu arkadaşlarımız lahmacun yemez, lahmacuncuyu sevmez 🙂 ayrıca bu yazılanları okusalar ne yapabilirler ki? vizyon yok bi kere. hani kütüphanesi de olacaktı buranın. hani dijital ortamda herşeye ulaşılacaktı. bisürü paralar ödendi yazılımına, bisürü paralar ödendi teknik donanımına. tesisatına. ee? çok bilen odtülüler ve iletişim uzmanları mı kurtarıcak şimdi kentin belleğini? yusuf beyi yine ayrı tutarak söylüyorum bunları ayrıca.

    1. Anonim dedi ki:

      şimdi derler ki açıklama olarak mali kaynak yok. zaten iş oranın kendini çevirebilecek hale gelmesi. burdaki bazı arkadaşlar alan yönetiminde de görevliydi. o da tam bir fiyasko. demekkiiiii olmuyomuuuşşş. yani FISSSSSS.

    2. Anonim dedi ki:

      Yusuf Beyi niye ayrı tuttunuz ? Sonuçta O’da belleğin ilk kurulduğu günden beri orada çalışıyor. Vefa Ülgür’ün tüm yurt dışı gezilerinde bulundu. Yusuf Bey de iki dil bilen insan. Almanca ve ingilizce tercümeleri konusunda çalışması oldu da hayır dedilerse bilelim.

      1. Anonim dedi ki:

        Ayrı tuttuk efendim. Çünkü O çok bilmiş arkadaşlar burada yokkenden beridir, fikrin temelleri atılırken bile orada idi. ancak son iki yıllık süreçte neredeyse bay-pas edilerek geri planda kaldığını bizler biliyoruz. ona olan saygımızdır ayrıca. bunu söylerken o insan üzerinden prim yapmak değildir niyetimiz. sizin nedir probleminiz ya da çekememezliğiniz onu bilsek… yoksa siz gidemediniz mi o yurtdışı gezilerine? ondan mıdır kıskançlığınız?

        1. Anonim dedi ki:

          Çok sığ ve basit …

        2. Anonim dedi ki:

          Kent Belleği hakkında neyi ne kadar bildiğin gayet açık ortada. Sığ ve cahilce savunma. Yusuf Yavaş’a bu kadar can siperane olduğunuza göre ne söylesek boş..

          1. Anonim dedi ki:

            1. kelimenin doğru yazılışı “cansipârâne” sayın arkadaşım.
            2. tahsil cehaleti götürse de bazı şeyler baki kalır. bu sebeplerledir ki söyleyemediklerin ne kadar boşsa… söylediklerin de enaz o kadar boş…

          2. Anonim dedi ki:

            Çok etkilendim. Çok büyük ve değerli laflar etmişsiniz. Biz sizin gibi koca koca üniversiteler bitirmedik. O nedenle baki kalan o eşşeklikle sizin kadar ilgimiz olmaz.

          3. Anonim dedi ki:

            ironi yapmaktan bile uzakken çok sığ ve basit bulmanız da enteresannnnn

        3. Anonim dedi ki:

          Soruma cevap vermediniz. Yusuf Beyin kent belleğinde almanca ve ingilizce konusunda çalışmaları veya projeleri olmuş mu ?

          1. Anonim dedi ki:

            sizin ayrıntılı bilgi sahibi olduğunuz ortada. niyedir böylesine celallenmeniz onu anlayamadım. sığsam siz daha derin sulara yelken açın. görünen köy kılavuz istemez. orda yatışta olanların ne kadar alkış sevdalısı olduğunu söylemeye bile gerek yok. ancak karşılıklı alkış tutmak devri kapandı. şimdi yapsınlar yapabiliyorlarsa iş, sergi,arşiv… ki zaten bunlar için kalkınma ajansından çok ciddi bir destek alındı. proje sürecini anlatan belgesel yaparken biz yaptık oldu kafasıyla sanki herşeyiyle kendileri yapmış gibi göstermeyi maharet bildiler. sözlü tarih çalışmaları sadece bilmemnerde ödül almak için mi yapıldı. yahu bu iletişim uzmanları ‘İLETİŞİM’ in ne olduğunu tekrar bi okusunlar da. karşı tarafa ne aktarabildiklerine bi baksınlar. başarılarının ölçüsünü kendileri değerlendirsinler önce. belli ki klavye başında oturup cevabımı beklemişsiniz. bekleyin ve hatta kızın. geceleri uykunuz kaçsın ki belki dişe dokunur birşeyler koyarsınız ortaya.

  6. anonim dedi ki:

    Derhal Kent belleği yöneticilerinden açıklama bekliyoruz.

    1. Anonim dedi ki:

      açıklmayı çok kültürlülük temalarıyla festival organizasyonları yapmaya çalışan odtülülerden bekliyoruz esas 😀 e tabi halen yöneticiyse 😛

  7. CAN dedi ki:

    İnşaat yapmışsın su borularını koymayı unutmuşsun ya da önceki yönetimin yani Vefanın Balık Hali projesi gibi birşey. Bunun mazereti olamaz kardeşim. Yeni yönetime en az 2 yıl verilmelidir. Şimdiden taşlamaya başlayanlar Vefanın yalakalarıdır. Vefa Ülgür Kılıçdaroğlu gibi başarısızlığa uğramış ama hala başarısızlığı algılıyamamakta direnmektedir . Şehir içinde dolaşıp millete selam vermeye çalışmakla vakit geçiriyor. Lakin 3 dönemdir yapması gerekeni şimdi yapmaya çalışıyor ve çok trajikomik oluyor. Olan hep Selçuk halkına oluyor. O yüzden her birey kim iş yapıyorsa ona versin. İhanet edenlerede tokatı yapıştırsın. .

    1. Anonim dedi ki:

      Yeni yönetime neden iki yıl verelim ki; Zeynel Bakıcı belediyeciliğin okulundan gelmiş doktor olmuş, iktidarın tüm olanaklarını kullanacağını söyleyerek seçilmiş olduğuna göre 2 yıl biraz lüks oluyor. Siz insanları aptal mı zannediyorsunuz.

      1. Anonim dedi ki:

        insanların adına niye konuşuyorsun ki insanlar tabi ki aptal değil 15 yıl baktı sabretti baktı hiç bir şey olmuyor sandığa gömdü geçti. 5 yıl sonra da yeniden değerlendirmesini yapar yine kararını verir.
        halkın adına karar vermek sana mı kaldı

        1. Anonim dedi ki:

          Peki ; halkın adına karar vemek sana mı kaldı ?

          1. Anonim dedi ki:

            seninkide laf mı şimdi

          2. Anonim dedi ki:

            zaten ben karar verdiğimi söylemiyorum halkın nasıl karar verdiğini anlayabilmen için sandıktan çıkan tescil edilmiş sonucu söylüyorum.insanlar kelimesini kullanma o zaman kendi adına konuş.

  8. SELÇUKLU dedi ki:

    BU ODTÜLÜLERDEN HER DEVRİN ADAMI OLDUĞU İÇİN EKİRÜLERİYLE BERABER KENT MÜZESİNDE YATIŞTA OLANI YAPSIN ASIL AÇIKLAMAYI.

    1. Anonim dedi ki:

      Bu Kent Belleğinde kim müdür, kim asistan, kim ne yapar biri açıklasa iyi olacak.Yok mu buranın sorumlusu.

  9. almancı dedi ki:

    zeynel hoca selçuğa on tane eserde bıraksa yaranamaz kardeşim eleştiri hor görme sizin ruhunuzda var zeynel hoca gibi bir başkan aradan yüzyıl geçse yine selçuğa nasip olmaz değerini bilin

    1. Anonim dedi ki:

      Almancı, oldukça abartmışsın…

  10. Anonim dedi ki:

    Gördüğüm kadarıyla orada herkes müdür :))

  11. Vatandaş dedi ki:

    Hep susuz yoğurr

  12. anonim dedi ki:

    ALMANCI sevsinler seni

  13. MAAŞ ALAN dedi ki:

    Maaş alanlardan başka ne var orada…………………..Dükkan,ev.veya lokanta yapında gelir gelsin………….

    1. Anonim dedi ki:

      Besi damı gibi olmuş desene,bu insanlar kültürden anlamaz.Kültür turizm bunlar önemli değil.

      1. Anonim dedi ki:

        ay ilahi çok güldürdün beni…