site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Kent Belleği Zaman Makinesi Gibi

Selçuk Kent Belleği Zaman Makinesi Gibi
22.09.2013
A+
A-

selcukefes-kent-bellegi (3)

Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği birinci doğum gününde ziyaretçilerine “Yeni Efesliler” adlı muhteşem bir sergi armağan etti. Selçuk’un M.Ö 8. yüzyıllarda başlayan geçmişinden bu gününe kadar yaşadığı her şeyi, acı tatlı olayları, düğünlerini, cenazelerini, belediye başkanlarını, sporcularını, çeyiz sandıklarını, göçlere eşlik eden tahta bavullarını, anneannenizin, dedenizin çocukluğunu bu sergide görebilirsiniz. İlk haftasında 2 bin 400 kişi tarafından ziyaret edilerek bir rekora imza atan bu muhteşem sergi adeta bir zaman makinesi gibi.

Kent Belleği

Hafta içi her gün 08:30 -17:30
Hafta sonları 10:00 – 19:00 saatleri arası ziyaret edilebilir

 Kent Belleği’ni gezdiğinizde öğrenebileceklerinizden bir kaçı

*Selçuk Belediyesi’nin 1943’te kurulduğunu
*İlk belediye başkanının Ahmet Sabri Yayla olduğunu
*Selçuk’a elektriğin 1952 yılında geldiğini
*Meryem Ana Evi’nin 1953’te ziyarete açıldığını
*Selçuk’un 27 Haziran 1957’de ilçe olduğunu
*Selçuk’un ilk kaymakamının Necat Eldem olduğunu ve  1 Eylül 1957’de göreve başladığını
*Selçuk Belediyesi’nin Efes Antik Kenti, St. Jean Kilisesi, Meryem Ana Evi ve Efes Müzesi’nden aldığı gelirlerin 1998 yılında yüzde 40’lardan yüzde 5’lere düştüğünü öğrenebilir, zaten biliyor olduklarınızla ilgili de hafızanızı tazeleyebilirsiniz.

Kent Belleği’ni ziyaret ettiğinizde görebileceklerinizden bir kaçı

*1906 doğumlu Ayşe Aliye Küçükbalcı’nın annesinin yüz yıldan daha eski gelinliği.  Düğün fotoğrafları, evlilik cüzdanları, çeyiz sandıkları
*Mübadele ve göçlerin derin izlerini taşıyan Selçuk’un simgesi sayılabilecek tahta bavul
*Mübadele sonucu Şirince’den Yunanistan’a göç etmek zorunda olan bir ailenin Şirince’deki evlerinde bıraktığı yüz yıldan daha eski su bardağı
*1940’lı yıllarda kadınların saçlarında kalıcı dalgalar yaratmak için kullandığı “ondüla makine”si ve o makine ile yapılmış saçlarla çekilmiş bir birinden güzel fotoğraflar
*Selçuk’un en eski sünnetçilerinden biri olan Zihni Özen’in sünnet aletleri ve büyüleyici daha birçok eşya, fotoğraf, harita ve belge.

Kent Belleği ziyaretinin “eğlenceli” yanları

Aslında bütünüyle eğlenceli olan Kent Belleği ziyaretinde yoğun bilgi depolamasının ardından “Kent Belleği Hatırası” fotoğrafı çektirebilir, Selçuk’un tarihi ve turistik güzelliklerini anlatan kartpostallardan, hatıra magnetlerden, kahve fincanlarından alabilir ya da yine Selçuk’un tarihi ve turistik güzelliklerinin resimlerinin olduğu yap-bozlarla eğlenebilirsiniz.

selcukefes-kent-bellegi (1)

selcukefes-kent-bellegi (2)

YORUMLAR
  1. AKP Selçuk Ilçe dedi ki:

    Bu muzenin daha iyisine layik Selçuklular ! Dunya standartlarinda bir muze lazim tum Islam alemini Selçuga çekecek butun dinlerin bulusacagi bir muze Bunun içinde hiristiyan aleminin ve diger dinlerin izlerini gormek hatta islam aleminin degerli alimleri ve Fetullah hocaefendimizin hayatiyla ilgili bolumler yapilabilir! Ilgi ve alaka istiyor Selçuklu !

  2. Anonim dedi ki:

    Daha ilk belediye başkanını adını maalesef yanlış yazan bir kent belleği umarım düzeltilir

  3. Şeref dedi ki:

    AKP İçe Efes Müzesini yıktınız gelecek sezona yetişir mi? bilmem. Efesi sattınız. Pamucak ta Belediyenin elini kolunu bağlayıp Kanal 35 dediniz ortada birşey yok. Kale restorasyon işi Belediye ve Mustafa hocaya kalmış. Belediyenin % 40 larını kestirdiniz TÜRSAB a bilet satışlarından %50 veriyorsunuz.senin işin yoksa klavye başında üç kuruş için tetikçilik yap. SELÇUK KENT BELLEĞİ İlgili otoriteler tarafından Örnek gösteriliyor.Sahi BİLİNTUR ve TÜRSAB tan ne çıkarınız var. herkes bunu merak ediyor.

  4. Emel dedi ki:

    Seçuk Belediyesini ve emeği geçen bütün selçuk luları kutluyorum. harika bir sergi.

  5. AKP Selçuk Ilçe dedi ki:

    Bu belediyenin muzesini begenen ve tebrik edenler bir de biz yapalim farki gorun

  6. AKP SELÇUK İLÇE MİŞŞŞ dedi ki:

    AKP SELÇUK İLÇE ADIYLA ABUK SABUK İPE SAPA GELMEZ YORUMLARDA BULUNAN ŞAHSİYET. SENİN O FETTULLAH EFENDİ DEDİĞİN ADAM BİR KANUN KAÇAGI OLARAK YURT DIŞINDA DURUYOR, KANUN KAÇAGI OLAN BİR ADAMIN NESİNİ MÜZEDE SERGİLİYECEKSİNİZ ONU ANLAMIŞ DEĞİLİM. HEM SONRA SİZ VAR OLAN MÜZEYİ YOK ETTİNİZ BİR TÜRLÜ YAPAMIYORSUNUZ NEYİN DAHA İYİSİNİ YAPMAKTAN BAHSEDİYORSUN Kİ. TÜRKİYEDEKİ TÜM ÖREN YERLERİ VE MÜZELERİ SİZ DEĞİLMİSİNİZ ÖZELLEŞTİREN YANDAŞLARINIZA PEŞKEŞ ÇEKEN. ALLAH AŞKINA BU GÜNE KADAR NE YAPTINIZ Kİ YAPACAKLARIMIZI GÖRÜN DİYORSUNUZ. DAHA BUNDAN BİR YIL ÖNCE HİÇ BİR ŞEY YAPMADIGINIZ YETMEZMİŞ GİBİ. İZMİR KALKINMA AJANSI VE SELÇUK BELEDİYESİNİN ORTAKLAŞA YAPMIŞ OLDUKLARI. PAMUCAK ANTİK KANALI ÜZERİNDEKİ AÇIK HAVA MÜZESİNİ YIKTIRAN SİZLER DEĞİLMİSİNİZ. UTANMADAN BİRDE ÇIKIPTA BİZ YAPALIM GÖRÜN DİYORSUNUZ. HANİ O 35 PROJENİN SELÇUK AYAGI. YOKSA GEMİLER AKŞAMLARI GİRİYOR ANTİK KANALDAN EFESEDE BİZMİ GÖRMÜYORUZ. SİZ VARYA SİZ HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ BU ÜLKEDE. SİZİN BİLDİĞİNİZ TEK BİR ŞEY VAR. ODA ÜLKENİN MİLLİ DEGERLERİNİ SATMAK. YAKINDA KORKUYORUM T.C VATANDAŞI OLARAK BİZLERİ BİLE TOP YEKÜN AÇIK İHALE USULÜ BAŞKA BİR MİLLETE VERECEKSİNİZ UCUZ KÖLE OLARAK. SELÇUKTA YAPILAN MÜZEYİ VEFA BABASININ SAMANLIGINDAN ÇIKARIPTA DÜZMEDİ. SELÇUKTA YAŞAYAN SELÇUGA GÖNÜL VERMİŞ İNSANLAR İLE BİRLİKTE YAPTI. SELÇUK HALKI YAPTI O MÜZEYİ. HATTA BİR TEK İSİM ÖRNEK VEREYİM SELÇUKTA ADI YILLARCA MHP İLE ANILMIŞ HATTA BİR DÖNEM MHP NİN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLMUŞ SAYIN EMRULLAH KUTLU BEY BU İLÇE İÇİN O MÜZENİN KURULUŞUNDA DESTEK OLMUŞ BİR KİŞİDİR. VE BUNUN GİBİ NA MHP LİLER NE AKP LİLER. HERKEZ SENİN GİBİ BEN BEN ZİHNİYETİ TAŞIMIYOR. İNSANLAR YAŞADIGI KENTE SAHİP ÇIKIYOR SENİN GİBİ BİZDEN BAŞKASI YALAN DEMİYOR. BU BELEDİYEYİ YÖNETENLERE SAYGIN OLMAYABİLİR. AMA EN AZINDAN O MÜZENİN KURULMASINDA HERKEZDEN ÇOK EMEGİ OLAN SELÇUK HALKINA SAYGIN OLSUN. SONRA ÇIKIPTA AKP YE OY İSTİCENİZ SİZ DEME. ALIRSINIZ HİÇ MERAK ETMEYİN. VERİCEZ HEMDE ÖYLE BİR VERİCEZ Kİ. SİZ BİLE NE OLDUGUNU ANLAMAYACAKSINIZ.

    1. Anonim dedi ki:

      kızgın arkadaşım. çok dolmuş senin için. bil ki bizler de çok konuda doluyuz. adaletsizlikten. hakkaniyetsizlikten dolayı doluyuz. bunun nasıl dışavuracağını o çok sevgili vefa başkanınız da görecek. üzerine vazife olmayan işlere bulaşıyor ve yüzüne gözüne de bulaştırıyor. kanal ve gemilerle ilgili yaptığı çığırtkanlıkların hepsi kendi ekibinin işbilmezliği. efes konusu zaten onun harcı bile değil. dünya üzerinde tüm ören yerlerinin işletilmesi sözkonusudur. şekli bizdeki gibi olmasa da. hani alan yönetimi diyodu. nerde alan yönetimi. ondan haber yok. unesco yolcusu diye çığırtkanlık yaptılar. şeffaf bir yönetim planı diyorlardı. nooldu?meydanı yaptılar çok kültürlülük diye entel ağzıyla festival yaptılar. nooldu? hepsi fıssss…. yok iş yok. icraat yok artık kabul edin. belediye başkanı da olmasın… bıraksın koltuk sevdasını da gerçekten icraat yapıcak adamlara yol versin. ama olmaz tabi. o kadar yiyicisi varken… onun bunun lafıyla hareket ederken… kimin kime ne vericeğini de görücez. az kaldı. anlayanlar da anlamayanlara anlatır. yepisyeni bir efsane doğar. hoş olur.

  7. AKP selçuk ilçe dedi ki:

    Halkin verecegi cevapla neye doneceksiniz bilemiyorum ama biz halk a guveniyoruz ! bu sefer olacak , bu sefer chp seruvenine selçukta dur diyecegiz

    1. Anonim dedi ki:

      bu serüvenin biteceğine yürekten inanıyorum kardeşim. hayırlısı olsun.

  8. Emel dedi ki:

    Anonim bence de kesinlikle bu serüven bitecek. çünkü sen ve senin gibiler bu seçimlerde tasfiye olacaksınız