site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Kent Belleği Tatillerde Açık Olmalı

Selçuk Kent Belleği Tatillerde Açık Olmalı
07.05.2014
A+
A-

m-uyaroglu5Uzun zamandır dikkat ediyorum.

İlçemize dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistler Kent Belleği Müzesi’nin önünde durup binayı uzun uzun inceliyorlar. Sanırım akıllarından buranın gezilmesi görülmesi gereken önemli bir yer olduğu fikri geçiyor. Geçiyor ama nafile.

Selçuk Kent Belleği Müzesi cumartesi, pazar günleri kapalı. İlçemize en çok hangi günler ziyaretçi akını oluyor? Cumartesi ve pazar günleri. Ama Kent Belleği Müzesi’nde çalışanlar memur oldukları için kurum o günler kapalı.

Bu kadar lüksümüz var mı?

Her gün itirazlar yükselirken, neden Selçuk’ta turizm gelişmiyor, neden Selçuk hak ettiği yeri alamıyor diye?

Bu kadar lüksümüz yok! Olmamalı…

Kent Belleği Müzesi cumartesi, pazar günleri bir nöbetçi memur konulamaz mı?

Hatta ve hatta sadece Kent Belleği Müzesi değil, esnafımız da açık olmalı pazar günleri. Şunun şurasında 3-4 ay yaz dönemi. Biraz dişimiz sıksak, hafta sonu her yer açık olsa, gelen turistler alış veriş yapsa olmaz mı?

İlçemizdeki süpermarketlerin hepsi açık, maşallah kahvehaneler de öyle, fakat Pazar günü bankalar kapalı. Berber ara, ara ki bulasın? Sadece berberler mi? Esnafın birçoğu kapalı.
Banka önünde kartını ATM’ye kaptıran turist ne yapsın? El mecbur pazartesiyi bekleyecek.

Para bozdurmak isteyen yabancı turiste hizmet verecek bankalarda bir nöbetçi olamaz mı, ya da sadece yaz dönemi hizmet verecek bir change bürosu?

Evet, Uyaroğlu kendi söyler kendi dinler.

Amacım bağcı dövmek değil, üzüm yemek. Kalın sağlıcakla.

YORUMLAR
  1. Erdoğan Arna dedi ki:

    Biraz sıvamışsın fakat serde gazeteçilik olunca normaldir kent belleği tesbitin olumlu teşekkür ederiz Devamlı Açık olmalı artı kabanış saati bile ileriye alınmalı Esnaf ise Rekabet ve girişimçilik desteklenirse ehlikeyf esnaflar ortadan silinir

  2. KÜBALI dedi ki:

    Doğru söze ne denir. Abi Doğru yoldasın mutlaka seni dinleyen olacaktır.

  3. Anonim dedi ki:

    Sayın Yazar nereden buluyorsunuz bu boş muhabbetleri. Selçuk’u kurtarmak sizin göreviniz mi?Sıkıntısı size mi düştü.Hem sen işine gücüne baksana, herkes halinden memnun,üç dört ay sonra nasıl olsa turizm de biter.Millet face book karşısında birbirine serenat yapıyor.Bir daha uyarıyorum kardeş, memleketi düşünmek sana mı kaldı arkadaş.Tövbe tövbe.Git işine yaaaw.

  4. YAŞAR AYDIN dedi ki:

    Tespitleriniz çok doğru.Bu yazınızı ilgili kurum ve kişiler okuyup gerekli düzenlemeyi yaparlar mı !!!
    Ayrıca siz şu anda kaçıncı köydesiniz ?Saygılar Mehmet Abi….