site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nden Duyuru

Selçuk Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nden Duyuru
08.02.2013
A+
A-

tuketicilogo1Vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar maddeler halinde sıralanarak bilgi almak için Alo 175’in aranabileceği hatırlatıldı. Konuya dair açıklama yapıldı:

KAPIDAN SATIŞIN TANIMI:

“Özellikle son günlerde Tüketici Sorunları Hakem Heyetine yapılan müracaatlarda sağlık ürünleri, kitap, zayıflama kemeri, fizik tedavi aletleri, küçük ev aletleri fırın, süpürge ve benzeri ürünlerin kapıdan satış yolu ile yoğun bir şekilde İlçemizde pazarlandığı görülmektedir.

Bizzat satıcının veya elemanlarının evinize veya işyerinize gelerek ürünü tanıttığı ve sattığı alışveriş şekli 4822 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki kanunla Kapıdan Satış olarak tanımlanmıştır.

Bu konuda tüketicilerimizin kendilerine Tüketici Kanunu ile tanınan haklarının hatırlatılmasında bir kez daha yarar görüyoruz.

Kapıdan satış Yolu ile satın aldığınız ürünlerle ilgili olarak;

1-Ürünü kabul veya red etmekte YEDİ GÜNLÜK cayma süreniz vardır. Bu süre malı teslim aldığınız tarihten itibaren başlar. Bu nedenle sözleşme üzerindeki tarihi kendi el yazınızla adınızı ve soyadınızı yazarak atınız ve sözleşmeyi imzalayınız.

Bu satışla ilgili Cayma şekilleri:

A-Bu cayma işlemini ürünü aldığınız firmanın verdiği sözleşme üzerindeki adrese yazılı bir dilekçe ile ve iadeli taahhütlü mektupla yapınız.

B-Sözleşme üzerindeki gösterilen firma telefonlarına sabit ve arama dökümünü temin edeceğiniz şekilde yapınız.

C-Bizzat ürünü satıcıya teslim ediniz. Bu durumda satıcıdan sözleşmenin aslını alınız ürünü teslim ettiğinize dair belge talep ediniz.

2-Mutlaka aldığınız ürünle ilgili fiyatların sözleşmeye doğru yazılıp yazılmadığını taksit miktarlarınızı kontrol ediniz.

3-Her ne şekilde olursa olsun kapıdan satışlarda yedi günlük cayma süresi dolmadan peşinat adı altında bir bedel istenemez. Tüketiciden bu yedi günlük süre dolmadan kendini borç altına alacak olan kredi kartı ile ödeme veya tek bir senet düzenlenmesi ve benzeri bir belge imzalamasının istenmesi yasaya aykırıdır.

4-Yaptığınız alışverişle ilgili olarak mutlaka satış sözleşmesi isteyiniz. Taksit kartı veya sonradan gelen elemanlarla tahsilat gibi işlemlere itibar etmeyiniz, o elemanlara elden ödeme yapmayınız.

5-Satış elemanları tarafından size hediye ve çekiliş kazandığınız veya herhangi bir resmi kurum tarafından adresinizi öğrenerek geldikleri, şeklindeki açıklamaları dikkate almayınız. Sözlü vaadlerin hiçbir geçerliliğinin  bulunmadığını unutmayınız. Öncelikle ürünün kendinize gerekli olup olmadığını düşününüz.

6-Ürünle ilgili garanti belgesi tanıtma ve kullanma kılavuzu gibi belgeleri talep ediniz. Size en yakın ALO 175 i arayınız. Hükümet Konağı 3.Katta bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyetine müracaat ediniz. 892 63  66 nolu telefonları arayınız.”

Ayhan BOYACI
Selçuk Kaymakamı
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.