site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Kalesi’nde Tadilat Çalışmaları Sürüyor

Selçuk Kalesi’nde Tadilat Çalışmaları Sürüyor
26.07.2012
A+
A-

İzmir’in Selçuk ilçesindeki tarihi Selçuk Kalesi’nde başlatılan tadilat sürüyor. Selçuk Kalesi’nin kule onarımının kısa süre sonra tamamlanacağını belirten yetkililer, çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştiğini söyledi.

Kalede 5. Dönem kazı ve onarım çalışmalarının birinci etabının Mayıs ayında başladığı bilgisini veren kazı başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Büyükkolancı, ikinci etap çalışmaların da 3 Temmuz’da başladığını ve Kasım ayı sonunda biteceğini açıkladı. Kalenin kasım sonu itibariyle tekrar ziyarete açılacağını kaydeden Büyükkolancı, “Kalenin en yüksek kulesi olan 2 numaralı büyük kule, geçen 50 yıl içerisinde yıldırım düşmesi sonucu zarar görmüş. Zarar göre üst bölümlerinin onarımı için kulenin batı kısmına ahşap iskele kurduk. 20 metre yüksekliğindeki bu ahşap iskeleyle onarımları sürdürüyoruz. Ayrıca Kale ve Takip Kapısı yanındaki sarnıçlarda da kazı çalışması başlattık. Bu çalışma da Eylül sonuna kadar tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Büyükkolancı, kazı ve onarım çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı himaye ve ödeneğiyle gerçekleştiğini dile getirerek, Selçuk Belediye Meclisi ve Encümeni’nin de işçi ve malzeme katkısı sunacağını, “Selçuk Belediyesiyle işbirliğimiz malzeme ve proje bazında sürüyor” sözleriyle belirtti.

İHA

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Ellerine sağlık hocam. Sizler büyük gayretlerle güzel şeyler meydana getirmeye çabalıyorsunuz. Acaba kaç kişi başını kaldırıp bakıyor Selçukta. Keşke daha çok kişi bunun farkında olsa ve bir gün bu yapılan işlerin kendilerine olumlu olarak döneceğini düşünse. Kolay gelsin hocam.

  2. Çabuk İnanmayan dedi ki:

    Herkeze kolay gelsin AMA ışıklandırma ile ilgilenen yok bakanlarımızın dudaklarını kıpırdatması ile kalemizin aydınlığa kavuşması hiçte zor değil.Saygılar.