site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk İZBAN töreninde kriz çıktı; Kocaoğlu töreni terk etti

Selçuk İZBAN töreninde kriz çıktı; Kocaoğlu töreni terk etti
08.09.2017
A+
A-

Selçuk İZBAN töreni açılış töreninde gerginlik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında hayata geçirilen toplu taşıma sistemi İZBAN ın Selçuk hattının açılış töreni sırasında gergin anlar…

Başbakan Binali Yıldırım dan önce kürsüye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çıktı. Kocaoğlu’nun konuşması sırasında sloganlar yükseldi. Tepki gösteren Kocaoğlu, Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Ayıptır, ayıptır, bu yaptığınız 40’ı geçti. Bu yaptığınız kırkı geçti. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım dedi. Kürsüden ayrılan Kocaoğlu töreni terk etti.

Başbakan Binali Yıldırım çeşitli temaslarda bulunmak ve açılış ile temel atma törenlerine katılmak üzere İzmir’e geldi.

Yıldırım, ilk olarak İZBAN’ın Selçuk’a uzatılması törenine katıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuk’taki tören ise gergin başladı. TCDD ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığı ile hayata geçirilen İZBAN’ın Torbalı’dan Selçuk’a uzatılması için yapılan çalışmaların açılış töreninde kriz çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yaparken tören alanında bulunanlar kendisini yuhaladı. Kalabalık bir grup da Kocaoğlu konuşurken “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı.

Duruma sinirlenen Başkan Kocaoğlu, “Bu işin fikir babası da uyguluyacısı da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Bunu böyle bilin. Bunu Başbakan’a da sorun. Ayıptır. Bu yaptığınız kırdı, geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım. Siz nezaket kuralları içerisinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje sayın Başbakan’ın kadar benim de projemdir. Bunun böyle bilinmesi ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum. Adam olmaya çağırıyorum” dedi.

AZİZ BAŞKAN’IN ŞEKERİ ÇIKTI!
Kocaoğlu’nun tören alanını terk etmesinin ardından konuşan Başbakan Yıldırım, “Bugün Selçuk’a kazandırdığımız bir hizmetle geldik. Başkan neye sinirlendi? Demek ki hala Recep Tayyip Erdoğan sevgisine tahammül edilmiyor. Övgü onun olsun sevgi bizim olsun. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı. Öfke onun olsun sevgi bizim olsun. Hoşgörü bizim olsun, Selçuk’un olsun. Anlamsız bir münakaşa. İZBAN kimin? İZBAN senin mi benim mi? İZBAN sevgili İzmirlerin” dedi.
Haberin videosu aşağıdadır;

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.