site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk İYİ Partiden Çanakkale Zaferi mesajı

Selçuk İYİ Partiden Çanakkale Zaferi mesajı
19.03.2018
A+
A-

İYİ Parti Selçuk İlçe Başkanı Levent Görür; Şanlı Ordumuzun vatan topraklarını korumak ve savunmak için vatan ve mukaddesat uğrunda on binlerce Şehit vererek elde ettiği Çanakkale Zaferi Aziz Milletimizin bağımsızlık yolunda attığı ilk adımın simgesi olmuştur dedi.

Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşamamıza vesile olan Cumhuriyetimizin mimarları yüce ecdadımızın en güzel eserlerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünü büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz.

Çanakkale azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine az rastlanan büyük bir destan olmasının yanında tarihimizin son bin yılının her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın ve iman gücünün çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen Milletimiz şehadet ve gazilik uğrunda en seçkin en yetişmiş ve en verimli nesillerini feda ederek Çanakkalede kazandığı bu zaferle Kurtuluş Savaşına ve sonunda Türkiye Cumhuriyetine giden yolda Çanakkale Zaferi bir meşale olmuştur.

Yedi düvelin birlikte taarruz ettiği Devletimizi Milletimizi Milli ve Manevi değerlerimizi korumak ve kollamak için yüzbinlerce kahramanımızın Bir gül bahçesine girercesine toprağa düştüğü dünyaya kendilerini hayran bırakan mücadeleleriyle Çanakkale Geçilmez sözünü daha doğrusu bu sözün arkasındaki inancı imanı ve kararlılığı şanlı tarihimize kanlarıyla kazımışlardır. Her şeyden önemlisi ise Çanakkale Zaferi Necip Türk Milletinin vatanı dini hürriyeti istiklali ve istikbali uğrunda neleri göze alabileceğini dünyaya göstermesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu noktada Çanakkale destanı dün olduğu gibi bugün de milletimiz ülkemiz ve geleceğimiz üzerinde plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.

Şanlı tarihimizin övünç kaynaklarından biri olan Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünde Milletçe bizi bir arada tutan güçlü kılan bizi biz yapan Çanakkale Ruhundan başka bir şey değildir. Düşmanı dize getiren fedakârlık sabır azim zafere olan inanç bizi bugünlere taşımış yarınlara da taşıyacaktır

Bununla birlikte son dönemde Şanlı Türk Ordusunun Vatanımızın bekası güvenliği ve geleceği için Afrindeki terör yuvalarına karşı başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatında Şehadet mertebesine ulaşan Aziz Şehitlerimiz sivillere gösterdikleri hassasiyetle savaşın da bir ahlakı olduğunu tüm dünyaya yeniden öğretmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Şehitler Gününde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz vatanımızın bekası için mücadele eden Aziz Şehitlerimizi ebediyete intikal eden fedakâr Gazilerimizi rahmet şükran ve minnetle anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.