site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk IMKB Öğrencilerinden Büyük Başarı

Selçuk IMKB Öğrencilerinden Büyük Başarı
13.02.2013
A+
A-

OLYMPUS DIGITAL CAMERASelçuk IMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi katıldığı Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali Mutfak Günleri Yemek yarışmasında gösterdiği başarıyla takdir topladı. Öğrenciler, 6 Altın, 5 Gümüş, 8 bronz, 3 merit özel ödülü ve iki en iyi okul kupası ile Selçuk’a döndüler.Okul Müdürü Ali Serkan Atlan, Selçuk Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin başarılı okullar kategorisinde yerini alarak mesleki eğitimde önemli gelişmeler gösterdiğini belirterek; bu yarışmada emeği geçen tüm öğretmenlere, öğrencilere ve öğrencilere ulaşım ve konaklama desteği veren Selçuk Belediyesine teşekkür etti.

Bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali Mutfak Günleri Yemek yarışmasına katılan Selçuk IMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, 80 okul içerisinde Türkiye birincisi, 110 ekip arasında ise Türkiye ikincisi olarak Selçuk ilçesine döndüler. Selçuk Belediyesinin desteği ile İstanbul’da düzenlenen bu organizasyonda yerini alan öğrenciler, almış oldukları bu başarının keyfini çıkararak Selçuk’a dönmenin gururunu yaşadılar.

Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla Tüyap Beylikdüzü Fuar merkezinde düzenlenen ve bu yıl 11.si gerçekleştirilen, Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali Mutfak Günleri Yemek Yarışmasına katılan Selçuk IMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden 14 öğrenci 5-10 Şubat tarihleri arasında çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda gösterdikleri performans ile önemli bir başarıya imza attılar. 83 okul arasında Türkiye birincisi olan öğrenciler, ayrıca 110 ekip arasında da Türkiye ikincisi olarak Selçuk’a dönmenin gururunu yaşadılar. Selçuk IMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi   adına 14 dört öğrencinin katıldığı bu festivalde, başarı elde eden öğrencilerin isimleri ve  başarı dereceleri şöyle:

Bireysel yarışmalarda:

Eray Altıner, Ferhat Ekim, Dilek Durmuş (merit özel ödülü), Alp Gültekin, Ceren Dağtekin  (Bronz madalya); Ersin Güner, Mert Karaman, Gökhan Kantarcı, (Altın  madalya), Yağız Ali Erol ise  iki ayrı kategoriden iki Gümüş  madalya kazandı.

Ekip yarışmalarında:

Pratik Gençler Ekip Yarışmasında: Süleyman Karabüber, Aykut Anlaş ve Semih Öksüzoğlu Bronz Madalya; Modern Türk Mutfağı kategorisinde; Semih Öksüzoğlu, Süleyman Karabüber ve Mert Posta Bronz Madalya kazandı. Modern Türk Mutfağı kategorisinde; Mert Karaman, Mert Posta ve Göksu Ege Sözalan Altın Madalya,  Pratik Gençler Ekip Yarışmasında; Mert Karaman, Aykut Anlaş, Alp Gültekin Altın Madalya kazandı.

Ayrıca; JPT1 st Gençler Pratik Ekip Yarışmasında; 83 okul arasında En İyi Okul İkincisi, JPT-5 st Lise Düzeyinde Şef Öğrencileri olan En iyi Okul Kategorisinde; En İyi Okul Birincisi olarak iki kupa aldılar.

Düzenlenen yarışmalar da bir Altın veya iki Gümüş madalya alan 5 öğrenci, Genç Milli Takım elemelerine katılma hakkı kazandılar. Yarışmalara yiyecek içecek Hizmet Alan Şefi Nevin Sayın yönetiminde hazırlanan Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Dalı Öğrencileri, okullarına 6 Altın, 5 Gümüş, 8 bronz, 3 merit özel ödülü ve iki en iyi okul kupası ile dönerek önemli bir başarıya imza attılar.

Okul Müdürü Ali Serkan Atlan, Selçuk Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin başarılı okullar kategorisinde yerini alarak mesleki eğitimde önemli gelişmeler gösterdiğini belirterek; bu yarışmada emeği geçen tüm öğretmenlere, öğrencilere ve katkılarından dolayı Selçuk Belediyesine teşekkür etti.

anadolu otelcilik (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.