site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk İlçesine Renk Geldi

Selçuk İlçesine Renk Geldi
05.09.2013
A+
A-

selcukta-kaldirimlar-boyandi (1)

İstanbul Cihangir’de ki Fındıklı Yokuşunu merdivenlerinin Orman Mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından gökkuşağı renklerine boyanması daha sonra merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi tarafından griye boyanmasının ardından başlatılan ‘Fırçanı al gel’ kampanyalarına güçlü bir destek de Selçuk ilçesinden geldi.

SELÇUK’TA BARIŞ İÇİN MERDİVENLER BOYANDI

04 Eylül 2013 tarihinde “Fırçanı al gel” kampanyasına bir destek de İzmir’in turizmi ile tanınan Selçuk ilçesinden geldi. Bir gün içinde haberleşip hızlı bir şekilde organize olan 50 kişilik topluluk Selçuk ilçe merkezinde bulunan İsabey ilköğretim okulu yanındaki merdivenleri gökkuşağı renklerine boyadı. CHP Selçuk Gençlik Kolları üyeleri, Türkiye Gençlik Birliği Selçuk üyeleri ve İşçi Partisi Selçuk İlçe Başkanlığı üyeleri başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütünün destek verdiği eylem sokak sakinleri ve vatandaşlar tarafından da memnuniyet ile karşılandı. Hummalı bir çalışma ile birkaç saat içinde merdivenleri gökkuşağı renklerine boyayan gençlere sokak sakinlerini çay ve su ikramında bulunup malzeme desteği sağladılar.

Yaptıkları eylem hakkında açıklamada bulunan gençler basın mensupları ile şu bilgileri paylaştılar; “Öncelikle mahalle sakinlerinden, yoldan geçenlerden ve sivil toplum örgütlerinden büyük destek gördüğümüzü söylemeliyiz, en başta emek veren ve destek olanlara teşekkür ederek açıklamamıza başlamak istiyoruz. Buraya ilçemizin ve ülkemizin renklerini yansıtmaya geldik, merdivenlerimiz Türkiye gibi renkli Cumhuriyet gibi güzel oldu. Ümmet değil yurttaş olan Selçuklu yurtseverler merdivenleri özveriyle, dayanışmayla, hoşgörüyle ve hepsinden öte sevgiyle boyadılar. 15 fırça, 5 rulo, 7 kutu boya, 1 teneke tiner ve onlarca gönüllü ile boyadığımız merdivenler bittikten kısa süre sonra turistlerin ve yerli vatandaşların ilgi odağı oldu. Fotoğraf çekenler ve yolunu uzatıp merdivenlerin sokağına girenlerin sayısı oldukça fazla. Türkiye’yi griye yani karanlığa boyamak isteyenlere inat kızlı erkekli bir araya gelip ilçemizi gökkuşağının aydınlık renklerine boyadık. Her fırça sürüşümüz gezi ruhuna, gezi şehitlerine ve boyun eğmeyenlere bir selamdı. Ayrıca emperyalizme karşı direnen Suriye’ye ve bütün mazlum milletlere bir selamdı. Bu selamları Selçuk ilçesinin aydınlık, çağdaş ve yurtsever halkı adına yolladık. Cumhuriyet düşmanlarına teslim olmamak ve sonuna kadar direnmek bize Atatürk’ün verdiği bir görevdir, bu görevi yapmaya devam edeceğiz bununla da gurur duyuyoruz.”

selcukta-kaldirimlar-boyandi (2)

selcukta-kaldirimlar-boyandi (3)

YORUMLAR
  1. Derviş dedi ki:

    az kalsın becereceklermiş 🙂 ayrıca belediyede çalışanların oradaki pislik görüntüsünü halkın çok pis olmasına bağlaması şaşırtıcı. aynı kişiler bir kaç ay sonra pis olan halkı baş tacı yapacak lütfen bana oy verin diyecekler.

  2. Derviş dedi ki:

    ayrıca 50 değil 82 kişi vardı ben saydım 😀

  3. APASASLI dedi ki:

    tebrikler…

  4. Özgür dedi ki:

    İlçeye renk geldi.

  5. selçuklu dedi ki:

    Eşcinsellerin sembolü gökkuşağı renkleri ile ne denilmek isteniyor merak ettim doğrusu…

    1. Kut dedi ki:

      Renkler ve gökkuşağı ne zamandan beri eşcinsellere zimmetli… o halde sizler renklerden uzaksınız, ruhunuz çok sıkıcı :)))

  6. devrim dedi ki:

    devrimci komünistler iş başında 🙂

  7. Ghost dedi ki:

    İlk fikri atanlardan biriyim. Çok güzel ellerinize sağlık..

  8. kartal dedi ki:

    kendi kendilerine haberleşiyorlar kimsenin haberi olmuyor. resmen birlikte hareket ediyorlar. neyse fena bir şey olmadı en azından.

  9. Anonim dedi ki:

    arada siyahta mı var_? beyin uçarak uzaklaşmış mı_?

    1. ewrem dedi ki:

      renk körü olduğunuzu düşünmekteyim..bi zahmet klavyenizden uzaklaşıp gidip bakarsanız hangi renklerin mevcut oldğunu görebilirsiniz..zahmet olcak ama…

  10. celtitus dedi ki:

    yine bir mesaj verme çabası… yoksa kimse gidip, yıllardır kimsenin yüzüne bakmadığı o merdivenler boyamazdı..

  11. Anonim dedi ki:

    çeşmelerden içilebilecek bir su getirmek için çaba sarfedin halkın suya ihtiyacı var enerjinizi böyle lüzumsuz işlerle harcamayın

  12. selçuklu dedi ki:

    halkın çeşmeden içilebilecek suya ihtiyacı varda onu yapmak için çabalayan belediye yok…

  13. Anonim dedi ki:

    CHP ve TGB, AKP’nin ekmeğine yağ sürmekten başka ne yapmıştır bu güne değin ve milletin gazını almaktan başka.

  14. sol dedi ki:

    Bu birlik AKP’yi yıkar geçer.