site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk ilçesi Kurban Bayramına hazır

Selçuk ilçesi Kurban Bayramına hazır
09.09.2016
A+
A-

Yaklaşan Kurban Bayramı kapsamında Selçuk ve çevre ilçelerden gelen kurbanlıklar, Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan kurban satış alanında yerlerini almaya başladı. Bayram hazırlıklarının tamamlandığı Selçuk’ta ayrıca Selçuk Belediyesi Veteriner Hekimliği tarafından kesim yapacak kasaplara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kasaplık eğitimi verildi.

Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlerin kontrol altına alınarak toplum ve çevre sağlığının olumsuz yönde etkilenmemesi için gerekli olan tüm önlemlerin alındığı Selçuk’ta Kurbanlıklar satış alanında yerlerini almaya başladı. Bu konuda oldukça titiz bir çalışma yürüten Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, küpesiz ve kurbanlık vasfı taşımayan hayvanların da alana alınmayacağını bildirdi.

Öte yandan ilgili Bakanlık tarafından park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık alanlar ile kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde kesim yapılamayacağı, bu tür alanlarda kesim yapanlara idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Kesimler, Belediyeye ait alanlarda yapılacak

Bayram hazırlıkları kapsamında Kurban kesim yerleri de belirlendi. Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kurban kesim yerlerinin başta Kurban satış alanı olmak üzere; Ayasuluk Kalesi arkasında bulunan İlçe Mezbahası ile Atatürk Mahallesi Kubilay Caddesi Numara 22’de bulunan eski sebze hali olarak belirlendiği bildirildi.

Kasaplara eğitim verildi

Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamlayan Selçuk Belediyesi, Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak kesim yapacak olan kasaplara eğitim verdi. Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı Veteriner Hekim Ersin Çakmak tarafından Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde verilen eğitimde, dikkat edilmesi gereken hususlar ve alınması gereken önlemler konusunda bilgi verildi. Eğitime katılan kasaplara Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Güzel tarafından sertifika verildi.

Bu yıl kurbanlıklar geçen yıl ile aynı fiyatta

Selçuk Belediyesi tarafından İzmir-Aydın otoyolu üzerinde (Eski İtfaiye alanı) düzenlenen Kurban satış alanında yerlerini alan besiciler, bu yıl kurban fiyatlarının geçen yıl ile aynı olduğunu kurbanlık almak isteyen vatandaşları Kurban satış alanına beklediklerini söylediler.

4_tj3a0686

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.