site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu’nun Ramazan Ayı Mesajı

Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu’nun Ramazan Ayı Mesajı
20.07.2012
A+
A-

2012 Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. 19 Temmuz 2012 Perşembe akşamı ilk Teravih namazı kılınarak gecesinde sahura kalkılıp 20 Temmuz cuma günü oruçlu olunacaktır.

Ramazan değer ve yükümlülükleriyle muhasebe yapmamızı sağlayan, manevi iklimiyle ruhlarımızı diri tutan, bireysel ve toplumsal düzeyde nice güzelliklerin yaşandığı önemli bir aydır.

Ramazan ayı, unuttuğumuz ve çoğu defa ihmal ettiğimiz dostları, komşu ve akrabaları, ellerinden tutamadığımız fakir ve yetimleri gözetmeyi, sevinçlerine olduğu kadar kederlerine de ortak olmayı öğretir.

Ramazan, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği, zihin ve gönüllerimizin uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha fazla açık olduğu feyizli bir aydır.

Bu itibarla Diyanet İşleri Başkanlığımızca “Aranızda selamı yayınız” hadisi serifi etafında selam konusu ramazan ayında ele alınacaktır.

Bu vesileyle Rahmet Bereket Mağfiret ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde bulunduran Ramazanı Şerifin halkımıza, milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlenmesine, insanlığın hidayetine, dünyada huzur ve barışın tesisine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.