site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

70 Öğrenci Selçuk İçin Planlama Yapacak

70 Öğrenci Selçuk İçin Planlama Yapacak
20.11.2012
A+
A-

Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerini ve alanında uzman öğretmenleri ağırladı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde okuyan  2.sınıf öğrencileri, Selçuk için mekânsal planlama projeleri geliştirerek belediyeye önerilerde bulunacak. Bunun için Selçuk’u iyi tanımak adına ilk olarak Selçuk Ket Belleği Merkezini ziyaret eden70 öğrenci ve beraberindeki 7 öğretmen Selçuk’a dair analizlerde bulunarak planlama projeleri geliştirecekler.

Amaçlarının ilk olarak öğrencilere planlama analiz yöntem tekniklerini öğretmek olduklarını dile getiren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Doç. Dr Hürriyet Öğdür “ Proje çalışması için Selçuk’u seçtik. Çünkü Selçuk tarihi ve kültürel yönden çok zengin bir yer ve korunması gereken çok fazla öğesi var. Öğrencilerimizin Selçukluları anlaması için ilk olarak Kent Belleği Merkezini ziyaret etmek istedik. Burada Selçuk’un tarihini ve bugüne kadar yaşadıkları anıları görmek istedik. Daha sonra öğrencilerimiz bir hafta boyunca Selçuk sokaklarında dolaşarak fotoğraf çekecekler, halk ile konuşarak anket yapacaklar ve diğer kurumlar ile görüşerek bilgi toplayacaklar. Eğitimlerinin ikinci yarıyılında ise Selçuk’a dair bireysel ve grup olarak mekânsal projeler üreterek bunu belediye ile paylaşacaklar. Yapılabilir projeleri belediye ile birlikte geliştirerek uygulamaya çalışacağız. Selçuk için önemli projelerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Birlikte çalışma yönünde gösterdikleri katkıdan dolayı Selçuk Belediyesine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.