site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk için doğal gaz çalışmaları resmen başladı

Selçuk için doğal gaz çalışmaları resmen başladı
17.07.2017
A+
A-

Doğal gaz çalışmaları başladı. Çalışmaları incelemek üzere AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Gaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ve AK Parti ilçe başkanı Sema Yeşilçimen Selçuk’a doğal gaz gelmesiyle ilgili olarak yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

2017 yılı içerisinde dağıtım başlayacak

Döşenecek olan 23 Km lik hattın başlangıç noktasındaki çalışmaları inceleyen İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya; “ Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın vermiş olduğu talimatla Selçuk ilçemizin de, Selçuk’ta yaşayan hemşehrilerimizin de doğal gaza kavuşmasına ilişkin çok önemli bir adımı gerçekleştirmiş oluyoruz. Burada 23 km’lik hattın başlangıç noktasındayız. Sayın Başbakanımızın talimatıyla 2017 yılı içerisinde Selçuklu hemşehrilerimiz doğal gazı kullanacaklardı. Bu noktada bu ciddi çalışmanın burada başlangıç noktasında olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalar çok hızlı şekilde yürüyor. Ben burada İzmir Gaz Genel Müdürü Burçin Yandımata’ya teşekkür ediyorum” dedi. Kaya yapılan çalışmanın yalnızca bugünün ihtiyaçlarının karşılanması değil aynı zamanda yarının Selçuk’unu da ciddi derecede ilgilendireceğini belirterek “Selçuk’un nüfusu 250 bini aştığında bile buradaki hat ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeyde olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Başbakanımızın talimatı yerine getirildi”

Selçuk’ta hükümetle el ele gerçekleştirilecek tüm projelerin 2019 yılına kadar tamamlanacağını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Selçuk’a doğal gaz gelmesi Sayın Başbakanımızın bizzat talimatıdır. Ben kendisine, Sayın Vekilimiz Atilla Kaya’ya, İzmir Gaz Genel Müdürü Burçin Yandımata’ya teşekkür ediyorum. Torbalı sınırında başlayan çalışmalar, Selçuk içerisinde de devam edecek. İlçenin ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak hatta 250 bin nüfusa yetecek kadar doğal gaz hattı getirilecektir. Ben emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yandımata: Ekim ya da Kasın ayında doğal gaz arzı sağlarız

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Gaz Genel Müdürü Burçin Yandımata “19 Bar taşıyan basıncımız var. O hattı alıp 23 km olarak Selçuk ilçesine ulaştıracağız. Buradaki borular çelik boru, burada yapılan her bir kaynak test ediliyor. Orta basınç hattı yapıyoruz. Önümüzdeki hafta da ilçe merkezinde evlere doğal gaz hattı sağlayacak olan hatlara başlanacak. Her iki yer aynı zamanda biter, birleştiririz. Ekim, Kasın ayında abonelikleri alır, doğal gaz arzı sağlarız. Selçuk’un doğal gaz özlemini yıl sonu itibariyle yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.

İnceleme sonrasında Başkan Bakıcı İzmir Gaz çalışanlarına baklava ikramında bulunarak işçilerle bir süre sohbet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.