site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Halk Kütüphanesinin Aboneleri Eriyor

Selçuk Halk Kütüphanesinin Aboneleri Eriyor
03.10.2013
A+
A-

halk-kutuphanesi

Kütüphaneler ülkemizde çok önem görmese de Avrupa’da özellikle gelişmiş ülkelerde özel olarak tasarlanıyor. Ülkemizde kütüphaneye giden insan oranı oldukça düşük. İlçemiz Selçuk’ta ise bu oran sadece yüzde 0,1. İlçemizde açık bulunan tek kütüphane olan Halk Kütüphanesi çalışanları Şenol Sarıca ve Hüseyin Kanat’ta bu durumdan şikayetçi.

Şenol Sarıca “İlçemizde kitap okuma oranı ne yazık ki sadece yüzde 0,1 ve bu oran gerçekten çok kötü. Geçtiğimiz yıllara oranla bir insanın kütüphaneye gelip kitap okuma sayısı çok düştü. Bunun da başlıca nedenlerinden bir
tanesi internet. Ailelerimiz maalesef internet başından ayıramıyor çocuklarını” dedi. Hüseyin Kanat ise “Kütüphanemize daha çok liseden öğrenci geliyor. Bayan okuyucu sayısı daha fazla ilçemizde ve bu durum erkeklerin fazla kitap okumadığına işaret ediyor.
Belirli bir kesim var ortaokuldan başlayıp lise sona kadar sürekli kitap alışverişi yapan okuyan kesim. Ne yazık ki bu belli kesim sadece 50 kişiden ibaret” dedi. Şenol Sarıca okunan kitap türlerine de değindi. Şenol Sarıca “Genelde kızlar kendilerini buldukları kitapları tercih ediyor. Hikâye, roman türü kitaplar Elif Şafak, Ahmet Ümit kitapları tercih ediyorlar. Çok az bir kesim şiir kitabını tercih ediyor ve dünya klasiklerini okuyorlar” diye konuştu.
Hüseyin Kanat ise “2007 yılına kadar kütüphanelere gelip araştırma yapan ödev yapan öğrenci çok fazlaydı. Bizim mesaimiz 5’te bitiyor ve öğrenciler kütüphaneden ayrılmak istemiyordu. Fakat son yıllarda gelişen teknoloji özellikle internet kütüphaneciliğe kilit vurdurmak üzere” dedi.
Kaynak: Sekiz Eylül Gazetesi

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    çağa ayak uydurmak lazım. artık kütüphanelerde interneti aktif kulanılması gerekir…