site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk gerçek bir eğitim noktası olacak

Selçuk gerçek bir eğitim noktası olacak
03.11.2014
A+
A-

selcuk-egitim-noktasi-olacak (1)

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu inşaatının son durumunu yerinde inceleyen Başkan Bakıcı, inşaatın tamamen bittiğini ve ince detayların tamamlanma aşamasında olduğunu, yaklaşık 10 gün içerisinde yüklenici firma tarafından Selçuk Belediyesine geçici kabulünün yapılacağını açıkladı.

Başkan Bakıcı, üniversite binasını beraberindeki Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti, CHP ve MHP Belediye Meclis üyeleri ile mahalle muhtarlarıyla birlikte gezdi. Başkan Bakıcı, Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 480 öğrenci ile eğitime başlayacak olan Üniversitenin ileriki yıllarda yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim vermesi hedefleniyor. 6 Bölümün öngörüldüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulunda Turizm ve Otel İşletmeciliği, İkram Hizmetleri, Kültür Miras ve Turizm, İnşaat Teknolojisi, Deniz ve Liman İşletmeciliği ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümleri açılacak.

YÜKSEKOKUL TAMAMLANIYOR

29 Ekim’de tamamlanması ve Selçuk Belediyesine geçici kabulün yapılması gereken Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okul inşaatını yerinde incelemeler yaparak ilgili birim sorumlularından bilgi alan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, yüklenici firma yetkililerinden okul inşaatının tamamlandığını ve bazı ince detay işlerin kısa bir süre sonra tamamlanacağı bilgisini aldı.Beraberindeki başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile birlikte Üniversitenin tamamını gezen ve detay eksiklikleri kontrol eden Başkan Bakıcı, 6 Programın öngörüldüğü yüksek okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılında 480 öğrenci ile eğitime başlayacağı bilgisini verdi. Efes Meslek Yüksek Okuluna Doç. Dr. Murat Hatipoğlu’nun atandığını duyuran Başkan Bakıcı, okul için hem akademik kadro, hem idari kadro açısından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’na yazışmaların yapıldığını, bugün sadece YÖK’ten kadroların doldurulmasıyla ilgili izin istenildiğini belirtti. Bu kadroları hızlı bir şekilde oluşturma içerisinde olduklarını, daha sonra Yüksekokul sekreteri ve idari kadronun oluşturulacağını kaydeden Başkan Bakıcı; “6 Programın öngörüldüğü yüksek okulda YÖK tarafından her program için en az üç öğretim görevlisi veya üye isteniyor. Bunlar tamamlandığı zaman burada en az 18 programın hocası olacak. Ayrıca okulumuzda ortak dersler ile birlikte 25’e yakın hocamız görev alacaklar. 20’ye yakın da idari personelimiz olacak. Yani 60’a yakın görevli akademik ve idari kadroda okulumuzda hizmet verecekler” dedi.

2 BİN ÖĞRENCİ SELÇUK’A GELECEK

İlk olarak 480 öğrenci ile önümüzdeki yıl eğitime başlanacağını, akabinde 480 öğrenci daha eklenerek okulun 960 öğrenci sayısına yükseleceğini, ikinci yılda da bir 480 öğrenci daha eklenince toplamda 1440 öğrenciye ulaşılacağını belirten Başkan Bakıcı; “Bunu üçüncü yılda da 1800 öğrenciye tamamlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 2 bin öğrencinin Selçuk’a getireceği hem sosyal, hem ekonomik anlamındaki artılarını yassılamaz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Selçuk için bu önemli bir kazanım olarak görülmelidir. Bunun devamını diliyoruz. Yine yaptığımız görüşmelerde Dokuz Eylül Üniversitesinin Rektörü ve Rektör Yardımcıları bundan sonra inşallah bir Fakültenin burada açılabilecek yolunda bizde izlenim yaratıyorlar. Bunu da sağlayabilirsek Selçuk gerçekten bir eğitim noktası olacaktır. Tarım, Turizm ve Eğitim sektörleri burada Selçuk’u önemli bir noktaya taşır diye düşünüyorum” dedi.

YÜKSEKOKUL 2015-2016 ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Şu anda geçici kabulü ile ilgili müteahhittin dilekçesini verdiğini, şu anda inşaatın yüzde 97’sinin tamamlandığı gözlemlediklerini ifade eden Başkan Bakıcı; “Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı Daire Başkanlığının da yapacağı kontroller sonucunda 10 günlük bir zaman içerisinde inşaatın geçici kabulü yapılacaktır. 2015-2016öğretim yılına hazır hale getirmeyi istiyoruz. Biz burada şimdilik sosyal programlarla başlıyoruz, hem iktisadi idari bölüm başkanlığı, hem teknik bölüm başkanlığı yapıp bu 6 bölümü 12’lere kadar çıkartabiliriz, 5 bin öğrencilere kadar ulaşabiliriz, ama bu bina yetmez. Dolayısıyla bizim hızlı bir şekilde yeni eğitim binalarına ihtiyacımız var, bunları gerçekleştirecek gücümüz de var. Ama burada 6 program çok rahat eğitim görür, 6’dan sonra belki 8 olur ama bu rakamın üzerine şu anda çıkamayız” bilgisini verdi.

PLANLAMALAR ELBİRLİĞİYLE YAPILIYOR

Kentin planlanmasını elbirliğiyle yaptıklarını, bu konuda meclis üyeleriyle birlikte ortak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Bakıcı, “Yapılan bütün hizmetler, hep birlikte yapılıyor. Bu benim için de bir mutluluk, arkadaşlarımız için de bir mutluluk olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bu durumun Selçuk halkının beklediği bir tablo olduğunu düşüyorum ve Selçuk halkının da bunda mutlu olduğunu biliyorum” ifadesini kullandı.

İZMİR BÖLGESİNDE BİR BELEDİYENİN YAPTIRDIĞI İLK ÜNİVERSİTE BİRİMİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulunun İzmir bölgesinde bir belediyenin yaparak üniversiteye bağışlayacağı ilk üniversite birimi olacağını belirten Efes Meslek Yüksek Okuluna Doç. Dr. Murat Hatipoğlu, “Biz de bunun bilinci içerisinde üniversitemizin en nadide bölümlerinden biri haline getireceğiz. Bizim amacımız burada Dokuz Eylül Üniversitesinin bir misyonu olarak bölgeye yararlı olabilecek en iyi programlarla öğrencilerimizi yetiştirebilmek ve Belediye ile üniversiteyi birlikte yürütebilmek” dedi.

BU BİR BAŞLANGIÇTIR

Bunun bir başlangıç olduğunu, devamının gelmesini dilediğini ifade eden Selçuk 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı, “İşe başlamak lazım, işe başlandığı zaman arkası gelir. Ben bunu temenni ediyorum ve inanıyorum ki, Selçuk bir üniversite şehri olacaktır” dedi.

Selçuk’un 5 bin yıllık bir tarihin gölgesinde yaşayan bir kent olduğu vurgusunu yapan Selçuk Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Selçuk Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği Üyesi İrfan Yıldız, “Doğal tarihi ve kültürel özellikleriyle Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri, bu bakımdan eğitim kurumu hak eden bir kent olma özelliğini taşıyor. Bizler yüzyıllardır tarihe köprülük yapan bir kente yaşıyoruz. Çok şanslıyız aslında. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu tesisi buraya kazandıranlara, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti, CHP ve MHP Belediye Meclis Üyeleri ise Cumhuriyetin 91. Yıldönümünü kutladıkları bu yıl da Selçuk’a böyle bir üniversiteyi kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

selcuk-egitim-noktasi-olacak (2)

selcuk-egitim-noktasi-olacak (3)

selcuk-egitim-noktasi-olacak (4)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Helal olsun

  2. Anonim dedi ki:

    tabi ya sen yaptın o okuluda gösteriş yapıyorsun..

  3. Anonim dedi ki:

    baskanimizi tebrik ediyorum

  4. Anonim dedi ki:

    başkaları yaptı siz poz verin.

  5. Doğrucu Davut dedi ki:

    İşinize gelmedimi biz daha göreve geleli çok az bir süre oldu diye mazeret bildirme,İşinize geldimi
    sizden önce yapılan tesislerin önünde çekilen boy boy fotoğraflar.Helal olsun valla….