site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk, Engelli Kadınlarını Arıyor

Selçuk, Engelli Kadınlarını Arıyor
06.07.2013
A+
A-

nerdee

Kadın engellilere yönelik istihdam sağlama amacında olan “Engelli Kadınlarımız Nerede” projesinden yararlanmak isteyen 18 yaş üzeri Selçuklu Engelli kadınlarımızın SELENDER’e başvurmaları isteniyor.

Selçuk’tan SELENDER in davetli olduğu ve Rotary Kulübü İzmir Şube başkanı Sevgi Postoğlu, SEGEM’in kuruluşunda büyük emek sarf eden Pine Bay Holiday Resort Otel İnsan Kaynakları Müdürü Elif Güven, engelli olarak eğitimini tamamlama başarısı gösteren psikolog İlknur Peder ile birlikte çok sayıda dernek başkanlarının da katılımcılar arasında bulunduğu “Engelli Kadınlarımız Nerede?” projesi temmuzda start alıyor.

SELENDER Başkanı Mehmet Durmuş,” İlçemizde bu konuyla ilgili veri oluşturmak istiyoruz. Halkımızın ve resmi kurumlarında bizlere veri oluşturma konusunda yardımcı olmalarını arzuluyor. DİE verilerine göre Türkiye’de toplam nüfusun yüzde 49’u kadın, bunun yüzde 29’u engelli kadın, bu engelli kadınların yüzde 7’si iş gücüne katılmaktadır. Engelli kadınların iş gücüne katılamamasındaki en belirgin etkenin eğitim durumlarındaki yetersizlik olarak görünmektedir. Engelli kadınların yüzde 55’i okur-yazar olmayıp yüzde 72’si hiç okula gitmemiş. Engelli kadınların sadece yüzde 4,7’si lise ve üzeri eğitim durumuna sahip. Bizler de maalesef ilçemizdeki engellilerle ilgili veri oluşturmada zorlanıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Durmuş, “ilçemizde de 18 yaş üzere bayan engellilerimizi de bu projede görmek istiyoruz. Proje İzmir ve Aydın illerini kapsayan bir proje. Sonuç alındığında birçok engelli bayan hem kendisinin hem de ailesiyle ilgili birçok sorunu çözümlemiş olacaktır. Onun için meslek edinme arzusu olan 18 yaş üzeri engelli bayanların bu projeye katılmaları çok önemlidir. Bu konuya ilçemizdeki herkesin duyarlılık göstermesini arzu ediyoruz. Bilgi edinmek ya da yardımcı olmak isteyenlerin de derneğimizle temasa geçmelerini istiyoruz.”diye sözlerini tamamladı.

[poll id=”2″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.