site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Emniyetinden 168.Yıl Kuruluş Ziyaretleri

Selçuk Emniyetinden 168.Yıl Kuruluş Ziyaretleri
10.04.2013
A+
A-

FT_SELENDER1b

Selçuk İlçe Müdürlüğü binasının fiziki şartları iyileştirilerek, engellilerin sağlık nedenleriyle erişim sağlayamaması sorunu emniyet müdürü Fatih Çankaya’nın talimatıyla sorun olmaktan çıktı.

Polis Teşkilatının kuruluşunun 168.Yılı münasebetiyle Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya ve beraberindekiler ilçede bir dizi ziyaretlerde bulundu. Etkinlik kapsamında yapılan ziyaretlerin bir ayağı da ilçede son zamanlarda adından sıkça söz ettiren SELENDER oldu.

Ziyarette İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gökgöz ve çalışma arkadaşları da yer aldı. İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, ziyaretine konu olan ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde polis teşkilatı olarak her türlü katkıyı vereceklerini dile getirdi. SELENDER başkanı Mehmet Durmuş yaptığı konuşmada “Öncelikle derneğimiz nezdinde engelli kardeşlerimize gösterdiğiniz ilgi için sizlere ve teşkilatınıza teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz sizleri ziyaretimizde engelliler için verdiğiniz bir söz vardı. Eğer engelli vatandaşımız bize gelemiyorsa biz O’na gideceğiz demiştiniz. Bu konunun hayata geçmesi hangi aşamada? Hazır engelli kardeşlerimizde buradayken öğrenebilir miyiz? ” dedi. Bu ifade üzerine İlçe Emniyet Müdürü anında teşkilatıyla gerekli telefon görüşmesini yaparak, ‘‘Şuandan itibaren başlatmış bulunuyoruz. Hatta bu vereceğim numara yalnızca engelli vatandaşlarımızı değil aynı zamanda bize ulaşamayan yaşlılarımızı da kapsayacak” dedi. Bu müjdeli haber, özellikle engelli aileleri tarafımdan sevinçle karşılandı.

Ziyarette, tekerlekli sandalye kullanan Nevzat Güler isimli vatandaşın özellikle kaldırımların iniş noktalarına yapılan yanlış araç park konusunu dile getirdi. Konuyla ilgili notlar aldıran İlçe Emniyet Müdürü Çankaya “bu hoş olmayan durumlarla maalesef zaman-zaman karşılaşıyoruz. Belirttiğiniz noktalarda arkadaşlarım daha fazla hassasiyet gösterecektir. Bundan endişeniz olmasın” dedi.

SELENDER Başkanı Mehmet Durmuş, ilçemizdeki Halk Eğitim önderliğinde engelli gençlerin yaptığı bazı elişlerini göstererek, ilçe halkından bu gençlere destek olmalarını istedi. Alacakları hediyelerin bir bölümünü bunlardan temin edebileceklerini dile getiren Durmuş, engellisine sahip çıkamayan toplumlar maalesef sadece laf üretir. Önemli olan insanın yaşadığı ya da ortaya koyduğu şeydir, söylediği değil. Şu an sayın emniyet müdürümüzün engellilerin işlemlerinin kolay yürütülebilmesi için verdiği sözü tutmuş olması bunun ortaya konduğu somut durumdur. Kendilerine derneğimiz adına teşekkür ediyorum ” dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı ziyarete görme engelli Hakime Muslu’nun okuduğu duygusal şiir ve gelin-kaynana parodisi damgasını vurdu. Şiirden etkilenen Çankaya, görme engelli bayana “şiir çok güzel ancak senden içerisinde yaşam sevinci, direnci ve mutluluğu anlatan bir şiir yazmanı istiyorum. Bu azmini anlatan bir şiir yazmalısın” dedi.

Karşılıklı sohbet içerisinde geçen ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
FT_SELENDER ZIYARETI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.