site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Eğitim-Sen: Eğitimde Tarihin En Kapsamlı Tasfiye ve Siyasal Kadrolaşma Operasyonu Gerçekleştirilmiştir!

Selçuk Eğitim-Sen: Eğitimde Tarihin En Kapsamlı Tasfiye ve Siyasal Kadrolaşma Operasyonu Gerçekleştirilmiştir!
26.08.2014
A+
A-

selcuk-egitim-sen (2)

Selçuk Eğitim Sen İlçe Temsilciliği Selçuk’ta görevden alınan okul müdürleri konusunda basın açıklaması yaptı. AKP hükümetinin Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun devreye girdi. Mart ayında TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun kapsamına göre birçok okul müdürü görevden alındı. Görevden almalarla alakalı Eğitim-Sen Selçuk Temsilciği yapmış olduğu basın açıklaması;

Eğitimde Tarihin En Kapsamlı Tasfiye ve Siyasal Kadrolaşma Operasyonu Gerçekleştirilmiştir!

10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik” sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin yerlerine yenilerinin atanması ile birlikte sona ereceği açıklanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı, tamamen üst düzey eğitim yöneticilerinin değerlendirmelerine dayanan, eğitim kurumları yönetici değerlendirme sonuçlarını açıklamıştır. Türkiye genelinde okul müdürlerine uygulanan kıyım Selçuk İlçemizde de yapılmıştır. İlk ve ortaokul müdürlerinin neredeyse tamamı çok düşük puanlar verilerek görevlerinden alınmışlardır.

Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçlarına göre görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin sendikal aidiyetine baktığımızda, eğitimde tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılmaktadır. Türkiye çapında başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümü görevden alınmış, beklenildiği gibi yandaş sendika üyelerine alan açılmıştır. Selçuk’ta Eğitim Bir Sen dışında başka sendikalara üye bir tek müdüre bile 75 ve üstü puan verilmemiştir.

Eğitim yönetimi ve denetimi mezunu, bu alanda yüksek lisans ve doktora yapan okul müdürlerinin yapılan “değerlendirmede” siyasi referansları olmadığı için “yetersiz” görülmüş olması dikkat çekicidir. Büyük bölümü girdiği sınavlar sonucunda müdür olan üyelerimizin görevine son verilirken, yerlerine siyasi iktidardan torpilli yandaş sendika üyeleri getirilerek tüm kamu kurumları gibi, okullar da siyasi iktidarın “arka bahçesi” haline getirilmek istenmektedir.

İlçemiz Atatürk İlkokulu müdürü E. Asuman ÇİLENGİR kariyer sahibi, alanında doktor unvanı bulunan tek okul müdürüdür. İlçemizde Başöğretmen unvanına sahip tek eğitimcidir. Çok sayıda teşekkür, takdir, aylıkla ödüllendirmesi bulunmaktadır. Hiçbir disiplin cezası olmayan ve il denetmenlerinin son dört yıllık denetim ortalaması 95 olan arkadaşımız, hizmet içi eğitimleri ve okulunda yaptığı hizmetleriyle örnek gösterilen ve tüm herkesin takdirlerini toplayan birisi olmasına rağmen EĞİTİM SEN üyesi olduğu için 49 puan verilerek adeta cezalandırılmıştır. Değerlendirme sürecinde birçok okul müdürüne yapılan sendika değiştir baskısı ve teklifi bu arkadaşımıza da yapılmıştır. İlçe Milli Eğitim şube müdürü tarafından çalışmalarını takdir ettiklerini ancak Eğitim Sen üyesi olduğundan müdürlüğünün devam ettirilmeyeceği açıkça belirtilmiştir. Yapılan tekliflere rağmen sendikasından istifa etmeyen arkadaşımızı onurlu duruşundan dolayı bir kez daha kutluyoruz. Üyemize yapılan bu haksızlığı kınıyor ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz.

Buradan sormak istiyoruz, yaklaşık 1 ay önce atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2-3 ay önce atanan şube müdürleri, okulları kaç kez denetlemiş, müdürlerin çalışmaları hakkında somut bilgi edindikten sonra değerlendirme yapmışlardır. Yoksa bu değerlendirme AKP yöneticilerinin talepleri doğrultusunda mı yapılmıştır? Çok düşük puan verilen okul müdürlerinin bugüne kadar açılmış soruşturma ve cezaları var mıdır?

Okullarından tam ya da tama yakın puan alan okul müdürleri okullarının kapısından bir kez bile içeri girmeyen, daha göreve yeni atanmış Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri tarafından değerlendirilen birçok okul müdürünün çok düşük puanlar ile müdürlükleri gasp edilmiştir. Eğer bu şahıslar değerlendirmelerini okul müdürlerinin dosyaları üzerinden objektif olarak yapsalar yıllarını eğitim yöneticiliği ile geçirmiş okul müdürlerine asla bu derece düşük puan veremezlerdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlükleri, müdür görevlendirmelerinde attıkları adımların ve verdikleri puanların şaibeli olmadığını, adil ve hakkaniyete uygun davrandıklarını düşünüyorlarsa, bütün illerin değerlendirme ve puanlama sonuçlarını şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır. Açıklanacak sonuçlar, okul müdürlerine yönelik değerlendirmelerin yöneticilik başarılarına göre mi, siyasi referanslara göre mi yapıldığı daha net görülecektir.

Eğitim Sen, kurulduğu günden bugüne eğitim yöneticilerinin Bakanlık tarafından, hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, siyasi tercihlere göre belirlenmesi ve atanmasına karşı çıkmış, eğitim yöneticilerinin bütün eğitim bileşenlerin katılımıyla yapılacak seçimler ile kendi yöneticilerini kendilerinin seçmesini savunmuştur.

Eğitim Sen olarak, somut hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, tamamen soyut ve politik değerlendirmelerle düşük puanlar verilerek üyemiz olsun ya da olmasın hiçbir arkadaşımızın yöneticilik görevine son verilmesine asla seyirci kalmayacağımız, bu konuda her türlü hukuksal ve örgütsel mücadeleyi yürüteceğimiz bilinmelidir.

selcuk-egitim-sen (1)

YORUMLAR
  1. serkan dedi ki:

    temelde yandaş olmayanlardan hatta sizin sendikanıza gönül verenlerden görevine devam edende var…yandaş olupta görevden alınan da..neden öcelikle demokrasiyi ağzından düşürmeyenler demokrasiyi göremez bilmiyorum…

  2. emekli dedi ki:

    Eğitim sisteminde okul idarecileri sürekli iktidarın yanı ve yandaşı olarak görevlendirilir.Geçmişte Töb.Der bununla ilgili çok hatalı olduğuna dair, kısıtlı hareket alanı olmasına rağmen çok mücadele etti ama sonuç alınmadı.Her şey düzeldi de atamalara mı geldi sıra yeri ve zamanı değil,ne soruşturma geçirip te görevden alma olmuyor şimdi tam eğitimin başladığı zamanı mı ?Buldular.Eğitimi hakkıyla, emek veren ve çalışan öğretmenler kendi idarecilerini seçemedikleri sürece bu sorunlar devam eder.Eğitim.senin bu mücadelesine de tüm stk’ların desteklemesi gerektiğine inanıyorum.

  3. Sessizlik Senfonisi dedi ki:

    Eğitim-Senli olupta göreve devam eden kim var ki Serkan Bey.

  4. Cemal NUHAY dedi ki:

    EMEKLİ ARKADAŞA AYNEN KATILIYORUM.ÖĞRETMENLER KENDİ İDARECİLERİNİ KENDİLERİ SEÇMEDEN BU İŞLER DÜZELMEZ.İKTİDARLAR DEĞİŞİR ARKASI OLAN İDARECİ OLUR.ŞİMDİKİ İDARECİLERİNDE ÇOĞU BİR YAKINININ KARTVİZİTİYLE O KOLTUKLARA OTURMUŞLAR.SINAV KAZANARAK GELENLERE SÖZÜM YOK.TEK ÇÖZÜM İDARECİLERİN SEÇİLMESİ ATANMASI DEĞİL.TEK ÇÖZÜM DEMOKRASİ.

    1. REİS dedi ki:

      velinin öğretmenini seçme hakkı olsaydı galiba seni arşivde görevlendirirlerdi. kimse sana öğrenci vermezdi ama garibanlr mecburi sana geldi.

      1. Anonim dedi ki:

        Reis milli eğitim bakanlığının yerine karar vermeyi bıraktınız Velilerinde yerine karar vermeye başlamışsınız

  5. Öğretmen dedi ki:

    Görevine devam edemeyen 7 okul müdüründen 5 tanesinin Eğitim Bir Senli olduğu biliniyor. Bu açıdan bakınca buradaki basın açıklamasının tamamen yanlı ve aldatıcı olduğunu düşünüyorum.

    1. EĞİTİM SEN dedi ki:

      Görevine son verilen 7 müdürden 5 değil, 3’ü EBS’li. Onların bazıları ile ilgili olarak AKP ilçe başkanın olmaması için gayret gösterdiğini bilmiyorsun galiba öğretmenim.
      Sonuçta burada bizim eleştirdiğim yöntemdir.Bugün bana yarın sana.
      Diğer taraftan başarılı bulunan müdürlerin sendikalarına bakarsanız ne kadar haklı olduğumuzu görürsünüz. AKP yandaşlığı yapmak için eleştirdiğiniz çok açık.

  6. Aziz Boz dedi ki:

    Bize başarısız diye başarısız değerlendirmesinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Buca ilçesinde yapılan müdürler puanlamasındada YETERSİZ notu almış yanı Bizi Başarısız biri değerlendirmiş tam komodi.

  7. EĞİTİM SEN dedi ki:

    Yandaş olmayanları hele hele EĞİTİM SEN’e gönül veren hangi müdürler kalmış merak ettik doğrusu.EĞİTİM SEN’e gönül veripte yandaş sendikaya üye olmak mı demokrasi.
    Serkan yorumcuya göre bu puanlamalar çok demokratik yapılmış anlaşılan.Selçuk’ta Atatürk ilkokulu müdürü Asuman hanım alanında doktor, başöğretmen ünvanına sahip tek müdürdür. Çok sayıda teşekkür, maaş ödülü ve üstün başarı belgesi bulunuyor, son dört yılın denetim ortalaması 95. Çalışkan özverili olduğunu ilçe Milli Eğitim de takdir ediyor. Fakat toplam puanı:49. Çünkü EĞİTİM SEN üyesi. Bu mudur demokrasi?

    1. Aziz BOZ dedi ki:

      Neymiş Yüreğin kadını erkeği yokmuş mert olanı varmış namert olanı varmış işte Asuman hanımda mert olan yürek yandaşlar utansın onu ve bizleri değerlendiren Selçuk MEM. zaten başarısız puanı almış bu değerlendirmede zaten müdür değil artık şube müdürleride yandaş oldukları için haksız atanmışlar mahkeme kararıyla görevlerine son verilmiş.Yani değerlendirmeyi yapanlar Müdür değillermiş.Yetkisiz ve yetersizmişler

      1. sertaç dedi ki:

        Aziz Bey bu söz büyük şair Nazım Hikmet’e ait.Ne mutlu ki sende bu saaten sonra gerçekleri görmüşsün.

  8. REİS dedi ki:

    Cemal da bir yangın var ama anlaşılmadı başarısız bir öğretmen profili var sanki.

  9. EĞİTİM SEN dedi ki:

    Basın açıklamasından bir paragraf:
    Eğitim Sen, kurulduğu günden bugüne eğitim yöneticilerinin Bakanlık tarafından, hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, siyasi tercihlere göre belirlenmesi ve atanmasına karşı çıkmış, eğitim yöneticilerinin bütün eğitim bileşenlerin katılımıyla yapılacak seçimler ile kendi yöneticilerini kendilerinin seçmesini savunmuştur.

    1. Anonim dedi ki:

      Karşı çıkmadığınız bir uygulama söyler-misiniz? Muhalefet partisinden daha fazla muhalifsiniz.

  10. anonim dedi ki:

    Öğretmen arkadaşlar bunlar iyi günlerimiz . Önce imam hatiplere öğretmen yerine imam ; sonra bütün okulların başına imam atayacaklar büyük fotoğrafı görmüyor musunuz ? Hıristiyan, Musevi ,Alevi .Ateis vatandaşlarımızın çocuklarını ,vahabi mezhebini temsil etme yolunda hızla ilerleyen İmam hatip liselerine tıkılacağına kim inanırdı. Diyanet işleri şu anda sekiz bakanlığın kullandığı bütçeyi kullanıyorsa ;Türkiyedeki resmi görevli imam sayısı. görevli öğretmen sayısını geçmişse, durup herşeyi düşünmek lazım. “YETMEZ AMA EVET”,yerel seçimlerde “ZEYNEL de SOSYAL DEMOKRAT mış”,bu “CHP ve MHP nin adyına oy verilir mi ? Adamlar bas bas bağırıyor” CUMHURİYETİ TASFİYE EDECEGİZ “diye. Yerine ne koyacaklar ? “DURMAK YOK YOLA DEVAM ” demeye ve diyenlere seyirci kalmaya devam edersek,2023 gelsin her şeyi göreceğiz..Kolay gelsin.

    1. Anonim dedi ki:

      Görüyoruz hemde çok iyi görüyoruz koro halinde okyanus ötesine karşıydınız Şimdi baş tacı edip onlardan medet umuyorsunuz. 10 yılda ilçede yapılan yeni derslikleri eskisi yıkılıp yeniden yapılan okulları görüyoruz.1 haftadan beri öğretmenlerin ekonomik sıkıntılarının değil ayrılan Müdürlerin verdikleri
      koltuk koruma mücadelesini görüyoruz. Bu mücadeleyi yaparken görevde kalan müdürlere ve yeni müdür olacak arkadaşlarına yalak diyen eğitimcileri görüyoruz.

  11. CEMAL NUHAY dedi ki:

    ADINI BİLE YAZMAYA CESARETİ OLMAYIP SANAL ALEMDE KLAVYENİN ARKASINA SAKLANANLAR GERÇEK HAYATTA DA ŞİŞELERİN ARKASINA SAKLANIR.İ ÖĞRENCİYİ GARİBAN ZENGİN DİYE AYIRMAK DA SANA YAKIŞIR.UNUTMA BU ÜLKENİN EN AZ YÜZDE YETMİŞİ GARİBANDIR.HASTAYI GARİBAN DİYE AYIRAN DOKTOR,ÖĞRENCİYİ GARİBAN DİYE AYIRAN MÜDÜR VEYA ÖĞRETMEN,MAHKEMEDE İNSANLARI GARİBAN DİYE AYIRAN YARGIÇ
    OLMAZ OLSUN.BU ZİHNİYETTEKİ BİR MÜDÜRÜN ALINMASI ÇOK İYİ OLMUŞ.

    1. Reis dedi ki:

      Eminimki sen çok komik birriymişsin yada kıyıda köşede oturan biriymişsin kimse seni tanımmıyor hangi okulda çalıştın sen

    2. kobra dedi ki:

      Cemal ne is sanki 24 saat bu adamlarla beraber missin gibi durum var mezeleri sen mi hazirlon galiba. ..bulasiklarida yikiyorsun anlasilan 24 sana yetmez…

  12. Anonim dedi ki:

    Ağla azizim ağla.

    1. Aziz BOZ dedi ki:

      Galiba sende bir iz bırakmışım anlaşılan

  13. Anonim dedi ki:

    Aziz,Eğitim sen de seni savunur oldu ya?

    1. Aziz BOZ dedi ki:

      sen adını sakla ama sen ne dersen de bu kervan yürür

  14. Anonim dedi ki:

    Timsah gözyaşları.

  15. CEMAL NUHAY dedi ki:

    Herkesin kendi gider, namı kalır dünyada. Bir adı bile olmayanın nesi kalır bu dünyada.

    1. Reis dedi ki:

      Seni araştırdım hiç tanıyan yok ne adın nede namın brak dünyayı Selçukta tanıyan çıkmadı .

  16. Niyazi DOĞAN dedi ki:

    Vallahi billahi Asuman hanım için hiç üzülmedim ama öğretmen olursa çoçukların adına çok üzülecem 🙁