site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk – Efes Kent Belleği Çalışmaya Başlıyor

Selçuk – Efes Kent Belleği Çalışmaya Başlıyor
02.09.2012
A+
A-

4 – 8 Eylül 2012 tarihinde yapılacak 44. Selçuk – Efes Festivali kapsamında üzerinde uzun zamandır titizlikle çalışılan Selçuk – Efes Kent Belleği de kapılarını açacak. 4 Eylül’de kapılarını açacak Selçuk – Efes Kent Belleği, Selçuklu eski müzisyenlerin vereceği konserlerle ve belgesel gösterimleri ile bu güne kadar yaptığı önemli çalışmaları paylaşmak konusunda ilk adımı atmış olacak.

Peki Kent Belleği bu güne nasıl geldi?

1-2006 yılından bu yana süren çalışmalar kapsamında 95 kişi ile sözlü tarih çalışması yapıldı.

2 -116 kişi çeşitli bağışlarla Kent Belleği ’ne destek oldu.

3-62 gönüllü Kent Belleği arşivine 126 konu başlığı ile 3203 fotoğraf ve belge aktardı.

4- 42 kitap dijital bellek kütüphanesine araştırmacılarının kullanımı için kaydedilirken İlçe halk kütüphanesinden alınan 6027 kitabın tasnifine ise başlandı.

5-Kent Belleği binasının eski tütün deposu olması sebebiyle Selçuk’un tütüncülük geçmişine de vurgu yapmak için İzmir sigara fabrikasından toplam 158 parça envanterin kaydı çıkarılmaya başlandı.

6-Selçuk İlçesi’nde bulunan tüm resmi kurum ve kuruluşlara bilgi ve belge paylaşımı yapıldı.

7 -Kent Belleği arşivine Başbakanlık Osmanlı arşivinden, Başbakanlık Cumhuriyet arşivinden, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nden, İstanbul Üniversitesi kütüphanesinde bulunan II. Abdülhamit Albümünden binlerce belge ve fotoğraf aktarıldı.

8- Kent Belleği çalışmaları kapsamında 4 adet kitap yayınlanarak Selçuk Efes Kent Belleği yayını olarak ülkemizin kültürel yaşantısına büyük katkı sağladı.

Çalışmalarına başlama hazırlıklarını tamamlayarak 4 Eylül Salı günü kapılarını açacak olan Selçuk Kent Belleği Selçuk Yerel Yönetim Kronolojisi, Göçler ve mübadele gibi temalı sergilerle, sempozyum, söyleşi, panel, sanat atölyeleri düzenleyerek, Selçuk’un tarihi ve kültürü ile ilgili eserler, broşürler belgesel filimler yayınlayarak ve kültür gezileri düzenleyerek dinamik bir bellek olarak yoluna devam edecek.

YORUMLAR
  1. EFESLİLER dedi ki:

    Kent belleği Selçuk için çok güzel bir proje tebrikler, ancak bu projenin ana mimarlarından biri olan arkadaşımızı hocamızı kenarı yüz üstü bırakıp giden anlayışı da kınıyorum. Belediyemizin yetkilileri selçuk için bu kadar fedakarlık yapan ve selçuk tarihini gün yüzüne çıkartan bir kişiyi nasıl olurda yok sayar. isim vermeye gerek yok zaten sayın belediye yetkileri konu ile ilgili olanlar bilirler ne kast edildiğini

  2. Anonim dedi ki:

    haklı olduğu konuda haksız duruma düşürülen ve entrikacıların oyununa kurban edilen Ali can hocamızın olmadığı proje eksiktir ve kusurludur.
    Hiç kimsenin ilgilenmediği dönemde o tek başına büyük işler başardı.

  3. Hasan dedi ki:

    Selçukun öz evlatlarına, tarihçilerine araştırmacılarına sırtını dönen kent belleğini kabul etmiyruz..

  4. ugur dedi ki:

    Bu islere hic kimse onem vermezken hic kimse bu tur is ile ilglilenmezken ali can vardi. Ali hocamizi seviyoruz bize tarihi o sevdirdi. Uzulme hocam altin cope dusmekle degerinden birsey kaybetmez. Onlarin hepsi teneke tenekeyi parlatsan ceyrek

    altin etmez. Zaman herseyi gosterir.

  5. selçuklu dedi ki:

    İsimlerle ne alakası verya bu işin?

  6. APASASLI 35920 dedi ki:

    kent belleğine yapılacak hizmetler kalben yapılması ve hizmet yaparsan da ilerde tarih seni bi şekilde yazar. diyoruz unutmayalum ki, Birlikten kuvvet doğar. her şey maddiyat ile ölçülmez!!! LÜTFEN BİRLEŞİP ŞU GÖREVİ LAYIKIYLA YAPINIZ BAŞARILI ÇALIŞMALAR DİLERİZ….

  7. tarihçi dedi ki:

    kültür müdürü bi kadın vardı zamanında tanışmıştık, bu çalışmada birçok kişinin hakkını yediğini gördüm. işleri kendi çıkarına göre yapıyor yazık.

  8. APASASLI 35920 dedi ki:

    sayın tarihçi lütfen isim belirtiniz…. gerekeni yetkililer yapar herhalde….