site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk – Efes Festivali Tüm Coşkusuyla Sürüyor

Selçuk – Efes Festivali Tüm Coşkusuyla Sürüyor
07.09.2012
A+
A-

44. Selçuk – Efes Festivali oldukça renkli görüntüleri ile devam ediyor. Kent Belleği merkezinin açılışı ile başlayan ve Selçuk’tan ve Akçaabat, Ödemiş, Birgi, Midyat, Beypazarı, Nallıhan, Milas, Altınoluk, Dikili, Gaziemir Belediyesi ve Muğla Milas Çomakdağ köyü gibi birçok farklı yöreden kadın emeği, yöresel sanatlar, el sanatları ürünlerinin yer aldığı festival stantlarını Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Başkan Yardımcısı Veli Keskin ve CHP’li Meclis Üyesi Arif Kaçmaz eşliğinde ziyaret etti.

Yüze yakın standı tek tek gezen ve festival katılımcıları ile sohbet eden Başkan Ülgür Küçük Menderes kirliliğinin ortadan kaldırılması için açılan stantta düzenlenen imza kampanyasına da katıldı. Stant görevlilerinden 5 bine yakın imzanın toplandığı bilgisini alan ve imza atarak kampanyaya destek olan Başkan Ülgür“imza sayısının festival sonuna kadar 10 bine ulaşmasını bekliyoruz. Hepimizin geleceğini tehdit eden Küçük Menderes kirliliğinin ortadan kaldırılması için sivil toplum örgütlerimizle birlikte başlattığımız bu imza kampanyasına Selçuk halkının gösterdiği yoğun ilgiden hem memnuniyet hem de gurur duyuyorum. Bu Selçuk halkının çevreye ne kadar duyarlı olduğunun resmidir. Umarım hep birlikte yürüttüğümüz bu mücadeleden sonuç alacağız ve Küçük Menderes’ten yine balık tutup bahçelerimizi iç huzuru ile sulayabileceğiz” dedi.

Festival Mutfağında; Arnavutluk’a ait Ciğerli Musakka, Kuruştuva, Büryan ve İrmik Helvası, Dikili yöresine ait Nohut Böreği, Altınoluk’tan Avunya Mantısı, Yörük Kültürünün önemli simgelerinden Bazlama,  Müştiyan Yöresine ait Kapama, Girit mutfağından Staka, Mistropides, Kulaklı Çorba, Salyangoz ve Yoğurtlu Et, Beypazarı Yöresine ait Höşmerim pişiren hanımlarla da sohbet eden ve pişirilen yemekleri tadan Başkan Ülgür “Bu çalışma festivalimize lezzet katmanın yanı sıra yöresel yemeklerin tariflerinin belgelenmesi açısından da çok önemli. Kamera, fotoğraf ve Yöresel Yemekler Belgeleme Komitesinin tuttuğu yazılı kayıtla belgelediğimiz Festival Mutfağı yemeklerinin tarifleri Kent Belleği hafızasına kaydedilerek muhafaza edilecek ve gelecek nesillere aktarılacak” dedi.

8 EYLÜL BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANACAK

4 Eylül’de başlayan 44.Selçuk Efes Festivali, 8 Eylül cumartesi günü düzenlenecek Kurtuluş Günü etkinlikleri ile devam edecek. Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü dolayısıyla Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenecek tören 8 Eylül Cumartesi günü saat 09:30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Tören saat 10:00’da İstasyon Meydanı’ndaki Kurtuluş Anıtı’na çiçek sunumu ve halk oyunları gösterisi ile devam edecek.

44.Selçuk Efes Festivali 8 Eylül Cumartesi günü tüm festival katılımcılarının Festival Mutfağında birlikte pişireceği aşureyle sona erecek.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Bu gibi organizasyonlarin selçugumuza çok daha iyi seyler kazandirdigina inaniyoruz, emegi geçen herkese sukranlarimizi sunuyoruz…

  2. Anonim dedi ki:

    festivalden ziyade kermesti.