site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk- Efes Festivalinin Finalini Coşkun Sabah Yapacak

Selçuk- Efes Festivalinin Finalini Coşkun Sabah Yapacak
12.09.2014
A+
A-

selcukefes-festivali (6)

46. Selçuk- Efes Festivali tüm coşkusuyla sürüyor. 9- 12 Eylül tarihleri arasındaki festivalin ilk günü özellikle çocuklar için oldukça eğlenceli geçti. Selçuk sokaklarında dolaşan kangurular çocukları eğlendirmenin yanı sıra renkli görüntülere sahne oldu. Eğlenceli aktivitelerin ardından tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de izlenme rekorları kıran “Buz Devri” filminin tiyatrolaşmış biçimi olan “Buzul Çağı Geliyor” adlı oyun çocukların yanı sıra her yaştan seyircinin ilgisini çekti.

Festivalin ikinci günü olan 10 Eylül Çarşamba günü ise sportif aktiviteler ön plandaydı. Power Ekstrem Show adlı grup dans, paten gösterisi ve akrobasi hareketleriyle izleyenleri büyüledi. Selçuk’un Ferdi Tayfur’u olarak bilinen Fikret Hepakarca da festivalde Selçuklulara keyifli anlar yaşattı. Ardından ise Özel Goncagül Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri renkli showlar sundu. Eğlenceli yemek yapım tariflerinden, popüler şarkılara kadar sundukları showla Selçuk’un özel öğrencileri büyük alkış topladı. Selçuk halkı tarafından çok sevilen ve 8 Eylül Kurtuluş Şenlikleri’nde Haluk Levent ile birlikte sergilediği performansla büyük beğeni toplayan görme engelli öğrenci İbrahim Uysal da festivalin ikinci gününde Selçuklular’ı coşturan isimler arasında yer aldı. İbrahim Uysal Grup Arteks’in ardından sahneye çıktı. Söylediği rap şarkılarla büyük beğeni toplayan grup gençleri coşturdu. Sahneye son olarak ise Karadeniz ve Ege folklor ekipleri çıktı. Horon ve zeybek ile coşan izleyiciler geceyi Grup Seksenler konseriyle tamamladı.

Gecede Selçuk Belediyesi Spor birimince düzenlenen sokak basketbolu ve Pamucak Plaj etkinliklerinde kupa ve madalya alan sporculara ödüllerini belediye başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile birlikte başkan yardımcısı Atilla Aksoy ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özgül Karaalioğlu Yavuz verdi.

Festivalin üçüncü günü olan 11 Eylül akşamı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın muhteşem konseri gerçekleşti. Konsere katılan yüzlerce Selçuklu birbirinden güzel şarkılarla doyasıya eğlendi. Gecenin sonunda orkestra sanatçılarına çiçek ve hediye sunan Başkan Bakıcı, bu güzel konseri veren sanatçılara ve düzenlenmesine katkıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

46. Selçuk Efes Festivali’nin finali ise bu akşam Coşkun Sabah konseri ile yapılacak.

selcukefes-festivali (1)

selcukefes-festivali (2)

selcukefes-festivali (3)

selcukefes-festivali (4)

selcukefes-festivali (5)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Hani geçen hafta başkan ayakta konser izliyor diye; yine bu sitede eski başkana sallayan belediye basın görevlisi; bu haberde konuyla ilgili yorumunuzu bekliyoruz.

  2. Anonim dedi ki:

    Sandalye saymayı bırakın diye çok bilmiş ahkam kesenler nerdesiniz? Arşivdeki 15 yıllık konserlerin resimlerini çıkarın karşılaştıralım. Biraz daha güleriz.

  3. Anonim dedi ki:

    önceden orta yaşlı kesim hep ayaktaydı.. gelmek istemiyordu çoğu bu yüzden… 15 yıldır sandalyelere vefa ülgür ve ekibi oturuyordu… diğerlerinin yaşları ne olursa olsun ayaktaydılar…. bunu söylemek istemiştim … ama 5 ay önce seçimi kaybetmeyi hazmedemeyenler bunuda hazmedemedi malesef 😉

    1. Anonim dedi ki:

      Çevir lambayı gaz yanmasın. Kıvırmakta üstünüze yok. Biz de biraz daha gülüyoruz.