site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk – Efes Festivali Asıl Kimliğine Kavuştu

Selçuk – Efes Festivali Asıl Kimliğine Kavuştu
03.09.2013
A+
A-

SELCUK-EFES-FESTIVALI

Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl 45.si düzenlen Selçuk Efes Festivali ile ilgili bir toplantı yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Festivalimiz Selçuk’ta yaşayan tüm kültürlerin renklerini taşıyan etkinliklerle dolu olacak” dedi.

BAŞKAN BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
45. Selçuk Efes Festivali öncesi basın çalışanları ile bir araya gelen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Selçuk Efes Festivali’nin Türkiye’nin en eski festivallerinden biri olduğunu söyledi. Geçmişte özellikle davet edilen çok sayıda sanatçı ile oldukça pahalı bir organizasyon olarak gerçekleştirilen festivalin gerek turizmin kabuk değiştirmesi, gerekse belediyenin başta Efes olmak üzere ören yerlerinden aldığı gelirlerinin kesilmesi ve de internet ve televizyonun yaygınlaşması ile kabuk değiştirdiğini ancak artık yeni kimliğinin oturduğunu ifade etti.

Selçuk Efes Festivali’nin artık göçlerle oluşan bir yerleşke olan Selçuk’un çok kültürlü ve renkli yapısını sergileyen bir konsepte kavuştuğunu ifade eden Başkan Ülgür “Festivalimiz bu güne kadar birkaç ünlü sanatçının sahne aldığı bir etkinlik olarak gerçekleşiyordu. Ancak biz bundan sonrası için festivalimizin kültürel renkliliğimizi ve çeşitliliğimiz sergileyen etkinliklerden oluşması kararı aldık. Bunun kent kültürü ve hemşerilik ilişkilerimizin gelişmesine katkısı olacağına inanıyoruz. Çünkü kentleşmenin en önemli unsuru kültürel çeşitliliktir. Biz bu anlamda şanslı bir coğrafyayız. Bu şansımızla beslenen bir festival olsun istedik. Değerli sanatçılarımızla halkımızı başka özel günlerde buluşturmaya elbette devam edeceğiz” dedi.

45. Selçuk Efes Festivali’nin 4 Eylül Çarşamba günü saat 17:00’de Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği’nde başlayacak “Yeni Efesliler” sergisinin açılışıyla start alacağını hatırlatan Başkan Ülgür “Yunanistan, Almanya, Makedonya gibi pek çok ülkeden misafirimizin de katılacağı uluslararası 45. Selçuk – Efes Festivali’nde 4 gün boyunca birbirinden renkli gösterilerle dolu dolu geçecek. Herkesi kendinden bir parça bulabileceği festivalimize davet ediyorum” dedi.

VEFA-ULGUR

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    Sayın başkan festivalde umarım selçukta olursun ve festivalinize katılırsınız …kuşadasının festivaline imreniyoruz. çok kültürlü selçuk festivalini de dört gözle bekliyoruz:)))

  2. anonim dedi ki:

    “ Festivalimiz Selçuk’ta yaşayan tüm kültürlerin renklerini taşıyan etkinliklerle dolu olacak.” diyen sayın belediye başkanın bu söylemini demokrasi anlayışının neresine oturtacağımızı doğrusu bilemedik.

  3. Anonim dedi ki:

    Festival’de eğlen eğlen,doyamıyorum !!! Ne kadar içi dolu bir festival di mi? Tüm selçuklular da heyecandan yerinde duramıyor zaten…

    1. Anonim dedi ki:

      dün trenden indim. meydandan geçerken bakındım etrafıma. fecahat! hani istasyon meydanı kentin yeni kapısı olcaktı. hani düzenlemeler bunun içindi. akşamütü istasyondan çıkarken o yöne doğru bi fotoğraf çeksinler bakalım da koysunlar festival coşkusu diye. ne coşku ne coşku! allahımmmm.

  4. Anonim dedi ki:

    Her sene aynı belediyedeki amatör kişiler tarafından organize edilirse tabiki sıkıcı olur. Organize edenler zaten sıkıcı ve çevrelerindeki insanlara selam vermeyen, burnu havada insanlar. Profesyonel yardım almak düşüncesi yok çünkü kendilerini profesyonel sanıyorlar. Sıkıntı burada..

    1. Anonim dedi ki:

      keçi ve abdurrahman çelebi hikayesi var ya kardeş hatırladın mı 🙂

  5. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    anonim eleştiride serbestsin de sende o guruba katıl fikir beyan et sana etme diyen mi var o amatör dediğin kişiler selçukta ki tüm etkinliklerde çelenk törenlerinde hep var nerede bizim vatandaşlarımız evden çıkmaktan acizler ne törenlerde nede etkinliklerde yoklar bu amatörler ne yapsa yeridir demiki elini taşın altına koyup selçuk için birşeyler yapıyorsa tebrik edin demi ama yorumları yazan kişiler yorum yazıyorsan adını yaz kardeşim kimden korkuyonuz anlamış değilim açık olun açıkkkkkkk

    1. Anonim dedi ki:

      şaziye hanım yanılıyorsunuz. o kişiler fikir beyan edeni sevmezler. hatta kovarlar. kendi bildikleri en doğrudur. kimseyi sallamazlar. sokağa çıkmazlar. anket yaparlar. anketi de kendi çevrelerindekilerle yaparlar. dolayısıyla gerçeği yansıtmaz. bence iraz haksızlık ediyorsunuz eleştirenlere karşı.

  6. APASASLI dedi ki:

    icab ettik güzel başladı emeği geçen herkese tşkler…

  7. Anonim dedi ki:

    Belediyenin her yaptığını eleştiren, emekçilerini aşağılayan kendini çok birşey zannedenleri 8 Eylül sabahı 09.30 Atatürk’ün karşısında göreceğimi hiç zannetmiyorum.

  8. Anonim dedi ki:

    Selçuk Belediye’sinde demokrasi mi var ki gidip de fikir beyan edelim Şaziye Hanım?

  9. Anonim dedi ki:

    burada yapılmış olan ve halen devam etmekte olan bir organizasyon var. ben sadece merak ediyorum buradaki eleştiren arkadaşların festivalden yana anladıkları sadece konser ve eglenceden ötürü bir şeymi. koyun gibi gezerseniz organizasyon alanını bir zevk almamanız ve begenmemeniz gayet normaldir. anacak gezerken kültür ler arasındaki ortak bulunan noktaları çözebilir ve kültürlerin kişilerin kendi ööz benliklerini anlattıgını. ve kendi kültürümüzün dışında başka bir kültürü tanımanın mutluluğunu yaşayacagımız kaçınılması zor bir noktadır. kimisi bu ne ya yemek yapanlarımı izliyecegiz burada diyor. kimisi kıl çadırın kokusundan kaçıyor. kimisi ise o kadar yüksek bir mevkide ki. kendi kültürünü tanıtmaya çalışan yörük bacılarımızın yanına gitmeye seyretmeye bile utanıyor. işte bu işin zevk alınmama noktasıda burda. çünkü herkez nerden geldiğini unutuyor. 100 yıllardır aynı cografyada yaşamış olan türk toplumu çok geniş bir kültüre sahip farklı adet ve görenekler ile iç içe yaşamış bir topluluktur. yemegi farklı, düğünü farklı, yaşam alanı farklı daha bir çok şey. bugüne kadar insanlar birbirlerinin yaşam tarzlarını yargılamadan birliktelikle yaşamıştır. ama bu gün insanlar siyasiler tarafından ırk ayrımcılıgına sürüklenerek toplumda kopmalar ve zıtlaşmalar baş göstermiştir. aslında bu festivalin genel olarak amacıda budur. yazının başındada söuylemiş oldugum gibi. tüm kültürlerin aslında bir ortak noktası vardır. ve bu ortak nokta pekiştirildikçe. toplum içerisindeki zıtlaşmalar ve kopmalar kendiliğinden ortadan kalkacaktır. yani bu festival bir kültür festivali olması açısından “BARIŞ, KARDEŞLİK VE BİRLİKTELİK” mesajı vermekte. bu mesaj verilirken de dış ülke kültürlerinide tanıma şansı sunmaktadır. ha konser olsa kötümü olur hayır iyi olurdu tabikide anacak selçuk belediyesinin 2 yıldır yapmış oldugu soguk hava depoları üniversite inşaatı hal binaları ve yol çalışmaları gibi yatırımları yüksek maliyet gerektiren işler devlet tarafından hiç destek yapılmadan ilerlemektedir. doğal olarak 28 bin nufuslu bir ilçede gösterişten çok yaşayanların yaşam gücünü yükselticek çalışmalara kaynak aktarılması bana göre daha doğru bir davranıştır. 2013 yılı selçuk efes festivali bence gayet güzel ve anlamlı bir şekilde başlamış ve devam etmektedir. oluşumda emegi geçen tüm personeli kutlarım. burada bu emege saygısızlık eden arkadaşlara sadece bu iş için gece gündüz evlerinden uzak kalan insanlara biraz saygı göstermelerini rica ediyorum. begenmiyorsanız begenmeyebilrsiniz ancak bu size bu insanlara saldırma ve hakaret etme hakkı tanımaz. yapabiliyorsanız daha iyisini buyrun gelin yapın. ayrıca çok imrendiğiniz kuşadasında, hala yollar çukurdan ve çamurdan geçilmez köhne bir haldedir. belediyesi saltanattan çalışan personelinin maaşını dahi ödeyememektedir.

    1. Anonim dedi ki:

      evrensel bi yapıdan bahsediyorsunuz ama bizimkiler ulusalcılığı bile faşizm düzeyinde yaşadıkları için festival mestival hikaye…. yiyip içmekten başka da bi icraatleri yok. festival de bahanesi olsun. yesinler içsinler kendilerinden geçsinler. yakında gidecekler nasılsa.

  10. Anonim dedi ki:

    yahu çok bilen arkadaşım. devletten istediler yardım son iki yıldır yapılan ve yapılacak işler için. biçok yerden de sağladılar. ordan bu kadar finans sağladık denmiyor tabi. sağlanamayanlar söyleniyor. iç yüzünü de biliyoruz. geçen yıl sinema gösterimi için gelen ekibi bile kaçırdılar. onlar hiç dillendirilmiyor. ha bu sene yeniden yapılıyor. acemilikler gideriliyor tabi. ama bu festival organizasyonları acemilikten bile uzak. bunun nesini savunuyorsunuz. herşey ortada. ha yapılmak istenen güzel ama sonuç berbat. bööööögghh!!