site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Selçuk Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi Açıldı
10.08.2014
A+
A-

paltatif-bakim-merkezi (2)

Selçuk Devlet Hastanesi, kanser, felç, alzaymır ve kalp hastalarına yönelik yeni bir hizmette bulunarak Palyatif Bakım Merkezi açtı. Hastane Başhekimi Murat Samsa, hastanenin ileri düzeyde hizmet vermesi için gerekenin yapılacağını belirtirken şu ifadeleri kullandı, “Hem doktor hem de alet ekipman açısından hastanemizde büyük gelişmeler vardır , Nöroloji uzmanımız İlkay Tekinarslan, hastalarımıza hizmet vermeye başlamış, ayrıca tomografi cihazını en fail kullanan doktor olarak belirlenmiştir. Artık felç hastalarımız, şehir dışında bulunan hastaneleri tercih etmiyor, burada artık tedavilerini gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda Eko ve Efor cihazımız da en yakın zamanda hastanemizde olacak. Aynı zamanda yerel gazetelerin çeşitli köşelerinde yer almak istiyoruz. Böylece hem hastanemizi daha iyi tanıtmış olacağız hem de vatandaşımızı çeşitli hastalıklar belirtileri ve tedavisi konusunda bilgilendirmiş olacağız” dedi.

Çoğu hastanın bilgi sahibi olmadığı için çevre ilçelerdeki hastaneleri tercih ettiğine değinen Başhekim Murat Samsa, Selçuk Devlet Hastanesinde oluşturulan imkanlar ve olanaklardan herkesin haberdar olması gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir hastanın şehir dışına gidip tedavi olmasına gerek yoktur, tüm imkanlarımız hastanemizde mevcuttur” diyerek, hastane görüntüsünden ve küçüklüğünden de bir hayli sıkıntı yaşadıklarını belirten Samsa, “Hastanemiz küçük olduğu için ek odalar açamıyor, yatak sayısını yükseltemiyoruz fakat özverili çalışan bir kadro ile her zaman iyi hizmet vermeye, hastalarımızla iletişimimizi en güzel şekilde kurmaya çaba sarf ediyor ve başarıyoruz. Yeni inşa edilecek olan hastanemizde tüm bu sorunlar ortadan kalkacaktır” dedi.

Palyatif Bakım Merkezinin önemini vurgulayan Hemşire Esin Öztürk ise, “Bu bölüm sadece kanserli hastaları kapsamıyor. Yardıma ve bakıma ihtiyacı olan tüm hastalarımıza gerekli bakımı sunuyoruz. Hastanın beslenme ihtiyacı var ise ya da çok ağrı hissediyor ve yatağa bağımlıysa bu hastaların kendilerine ve ailelerine psikolojik destek sağlamak amacıyla kurulmuş bir birimdir ve Türkiye’de sayılıdır. Sizin için artık yapılacak bir şey yok deyip evine gönderilen, aslında yapılacak bir şeylerin hala olduğu hastalara bu birimde yer veriyor, bakımlarıyla yakından ilgileniyoruz. Selçuk’ta yaşlı nüfusu fazla olmasıyla birlikte evde bakıma muhtaç olan sayı da bir hayli fazla, fakat hasta aileleri bakım konusunda yeterli bilince sahip değiller. Bizler hastanın geçirdiği zorlu dönemlerde, ağrılarını en aza indirgeyip, beslenmelerine kadar her durumlarını gözlemliyor ve gerekli bakımı sağlıyoruz” dedi.

Haber: Seda Konuk www.selcukhaber.com

paltatif-bakim-merkezi (1)

paltatif-bakim-merkezi (3)

paltatif-bakim-merkezi (4)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Palyatif bakım yani anlayacağınız dilde kanser olan alzheimer felçli hastaların belli bir süresi 6 ay veya 1 sene allah biliyor ne kadar ömrü kaldığını bu süre ömrü içerisinde ağrı acı çekmemesi için ilaçlarla ağrıyı kontrol etmek için yapılan sağlık kontrolüdür palyatif bakım hayırlı olsun selçuğa ama inşallah yeni hastahanemize kavuşuruz yakında…