site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Deve Güreşlerine Rakip çoğalıyor

Selçuk Deve Güreşlerine Rakip çoğalıyor
14.02.2016
A+
A-

Selçuk Deve Güreşlerine yeni rakip Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu.

Yıllardır uluslararası deve güreşlerinin Arenası olarak bilinen Selçuk güreşlerinin rakibi yoktu. Aradan geçen yıllar sonrası ilk defa Yatağan /Muğla, Selçuk Deve güreşlerinin karşısında güreş düzenledi.

1980 Yılları sonrası gelişen zaman içerisinde Selçuk Turizm geliştirme Vakfının düzenlediği deve güreşlerine Selçuk’ta rakip olarak deve ve devecilik kültürüne gönül verenler “kendi içlerinde” Selçuk’ta iki farklı dernek kurdular.

Selçuk deve güreşlerine ilginin çok olduğunu gören işin uzmanı farklı illerdeki deveciler Selçuk güreşlerini nasıl çökertiriz diyerek düşünmeye başladılar.

Bu bağlamda Selçuk’a bir rakip de Çanakkale devecileri oldu. Kısaca Selçuk güreşlerinin rakibi yine kendi içerisinde uzlaşamaya gönlü olmayanlar yüzünden rakipler çoğaldı. Böylece Ocak ayının 3.ncü pazar günü güreş yapmaya başlayan Çanakkale devecilerinin yaptığı güreşler deyim yerindeyse Selçuk deve güreşlerine olan ilgiyi daha da azalttı.

Yatağan ve Çanakkale’den sonra Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu “Topuklu Efe” Selçuk güreşlerinin karşısına aynı tarihte deve Güreşi düzenler mi, düzenlemez mi bilinmez ama.

Görünen o ki Yatağan ve Çanakkale den sonra Selçuk Deve Güreşlerinin yapıldığı gün olan Ocak ayının 3.ncü pazar günü Selçuk Pamucak Arena karşısına şimdilerde üçüncü bir rakip daha geliyor.Bu çerçevede Aydın belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yapacağı yeni güreş sahasının alt yapı çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgi verip şimdiden proje oluşturdu.

Mehmet Uyaroğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.