site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Çözüm’den YGS’ye Girecek Öğrenciler İçin 10 Altın Kural

Selçuk Çözüm’den YGS’ye Girecek Öğrenciler İçin 10 Altın Kural
21.03.2014
A+
A-

COZUM-YGS (2)

Özel Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesin Rehberlik servisi, YGS öncesi adaylara altın uyarılarda bulundu. Özel Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesin Rehberlik servisinden yapılan yazılı açıklama şöyle:

ÖSYM tarafından yapılan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 23 Mart Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi yer alacak. YGS’de Türkçeden 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.

Özel Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesi Rehberlik Servisinden bu hafta sonu sınava girecek tüm öğrencilere 10 altın tavsiye: Sınav öncesinde, sınav sırasında ve sınav sonunda uyulacak bu 10 altın kural başarınıza büyük katkılar sağlayacaktır.
 
1- Sınav gününe kadar, ders çalışmaya devam edin. Sınav öncesi günün akşamı dinlenin, kendinizi bu günde fiziksel ve zihinsel olarak zorlamayın. Akşam da her zaman hangi saatte yatıyorsanız yine o saatte yatmaya dikkat edin.    
2- Sınav yaklaştığında, çevrenizdeki insanların “Bu sene sorular zor olacakmış!” yorumlarını dikkate almayın. Soruların zorluk dereceleri her sene aynı olmaktadır, önceki yılların sınav sorularını çözmeyi ihmal etmeyin.
3- Sınavdan bir gün önce, sınavda gerekli olan belgeleri hazırlayın. Sınava geç kalmayın. Sınavdan en az 30 dakika önce sınav yerinde olmaya özen gösterin.
4- Sınava başlamadan önce kitapçık türünü mutlaka işaretleyin, kodlamaları dikkatlice yapın. Kitapçığı aldığınızda, eksik ya da hatalı sayfa olup olmadığını kontrol edin. Sınavda birden fazla kitapçık türü olacağından, soruların dizilişi deneme sınavlarında alıştığınız biçimde olmayabilir. Bu nedenle de zor sorular ilk başta, daha kolay sorular daha sonra olabilir, bundan dolayı panik yapmayın.
5- Sınava kendinize en çok güvendiğiniz alandan başlayın. Sene boyunca deneme sınavlarında alıştığınız süreleri aşmayın. İşlem gerektiren sorularda, işlem hatası yapmamak için, cevabı işaretlemeden önce işlemlerinizi bir kez daha kontrol edin.
6- Her sorunun bir tek cevabı olduğunu unutmayın. Sorulara kendi yorumunuzu katmayın, soruları esnetmeyin. Soruda sizden ne istendiğine dikkat edin. Bir soruya takılıp kalmayın. Soruyla inatlaşmayın ve bir soruya gereğinden fazla zaman harcamayın.
7 – Sorulara ön yargıyla yaklaşmayın. Sınavda bilgi gerektirmeyen birçok soru bulunduğunu göz önünde bulundurun. Çok çok kolay sorular da olacağından “Bu kadar kolay bir soruyu herhalde sormazlar.” diye düşünmeyin. “Acaba benim göremediğim başka bir şey mi var?” diyerek çok kolay sorulara fazla zaman harcamayın. Her soru aynı puanı getirmektedir. Bu nedenle zor sorulara daha fazla zaman ayırmayın.
8- İki seçeneğe indirgediğinizde mutlaka birini işaretleyin. Sadece bir seçenek elemişseniz o soruyu boş bırakın. İlk okuduğunuzda doğru gelen seçeneği işaretleyin. İşaretlediğiniz sorulara geri döndüğünüzde, kesin bir fikriniz yoksa cevabı değiştirmeyin. Seçeneklerin dengeli olduğunu unutmayın. Aynı seçenekten arka arkaya üçten fazla işaretlemişseniz soruları ve cevaplarınızı bir kez daha kontrol edin.
9- Sınavda dikkatinizi diri tutun. Okuduğunuzdan hiçbir şey anlamadığınızı hissettiğiniz an kalemi bırakın ya da her 30 dakikada bir 20-25 saniye sınava ara verin.
10- Adayların, ÖSYM’nin sayfasından edinecekleri sınav giriş belgelerinin renkli veya siyah-beyaz çıktılarını, TC kimlik numarası ile fotoğraf üzerinde soğuk damganın bulunduğu nüfus cüzdanları ile son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraf da bulundurmaları gerekiyor. Bunun dışında yanınıza bir şey götürmeyin. Sınavda her adaya ÖSYM tarafından iki kalem, bir silgi ve bir kalemtıraştan oluşan bir kırtasiye seti ve şeker verilecektir. Bu nedenle adayın yanında yiyecek, içecek vb. tüketim malzemeleri getirmesi yasaktır. Ancak, şeffaf şişe içinde su getirilebilecektir.

Bu arada, YGS’nin yapılacağı 23 Mart Pazar günü sabah saat 07.00′den 10.00′a kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutulacak, böylece kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkân sağlanacak.

YGS’ye girecek tüm adaylara başarılar dileriz.
COZUM-YGS (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.