site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Çözüm’den TEOG Sınavı Değerlendirmesi

Selçuk Çözüm’den TEOG Sınavı Değerlendirmesi
28.01.2014
A+
A-

cozum-teog (2)

Milli Eğitim Bakanlığının biz SBS yapmıyoruz sadece okullardaki 2. yazılıları yapıyoruz diyerek uyguladığı TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) ya da MOS (Merkezi Ortak Sınavlar) adı altındaki yeni SBS sonuçları açıklandı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş uygulaması kapsamında yapılan (MOS)Merkezi Ortak Sınavların Sonuçlarına ilişkin Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesi kurum müdürü Hayri Padak basın açıklaması yaptı.
 
Kurumumuz Özel Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesinde ilk 10’a giren öğrencilerimiz aynı netlere sahip Bengi Su Gezer ile Evrim Arduç birinciliği paylaştılar.  Eğitimlerine destek amacıyla dershanemiz Özel Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesini tercih eden öğrenciler içerisinde ilk 10’a giren öğrencilerimiz ise: Bengi Su Gezer, Evrim Arduç, Çağla Çakıcı, Görkem Caferoğlu, Emin Karameşe, Ardıl Arslan, Özgür Dereli, Sinem Balıtatlı, Yaren Barlas ve aynı netlere sahip onunculuğu paylaşan Esra Akoğul, Yaren Tunbul, Yağmur Tumbul, Şimal Eylül Su Börekçi oldu.

TEOG’un hesaplanması hukuka, adalete ve anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.

MEB sınavı yaptı ama hesaplamayı yapamadı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte mazeret sınavlarının hiçbirinde soru iptalleri olmamasına rağmen, zamanında yapılan asıl sınavlarda; matematik dersinden iki, fen ve teknoloji dersinden bir, İtalyanca dersinden bir ve görme engelliler için hazırlanan matematik dersinden bir olmak üzere toplam beş soru iptal edilmesi sınava giren öğrencilerde mağduriyete neden olmuştur. Mazeret sınavına giren ve 3 yanlış yapan bir öğrenci matematik dersinden 85 puan alırken, normal sınava giren ve 3 yanlış yapan bir öğrenci ise 83,3340 puan alacaktır. Yanlış sayısının arttığında aradaki puan farkının da artacağını düşünürsek, genel sıralamada bu öğrenciler arasındaki fark, adaletsizliğin boyutlarını gözler önüne sermektedir. Türkiye’deki tüm 8. sınıf öğrencilerinin aynı havuzda bulunmalarına rağmen iptal edilen soruların devre dışı bırakılması nedeniyle soru katsayıları farklılaşan iki sınavın mevcudiyeti hukuka, adalete ve anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmektedir.

TEOG’un tüm bu olumsuzluklarına rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, başarılarına bizleri ortak eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bizleri gururlarına ortak ettiler. Bizlere her fırsatta güvenlerini esirgemeyen öğrencilerimizi ve bu başarının gerçek sahibi öğrencilerimizin ailelerini, çalışma arkadaşlarım öğretmenlerimi kurucu arkadaşlarım adına yürekten kutluyorum.
cozum-teog (1)

cozum-teog (3)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.