site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk CHP’den Basın Açıklaması

Selçuk CHP’den Basın Açıklaması
07.04.2014
A+
A-

chpselcuk

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin sonuçları ve bu sonuçlara Partimizce yapılan itirazlar ile ilgili olarak kamuoyunda bir takım yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Bu nedenle aşağıdaki hususları kamuoyu ile paylaşmak zorunlu olmuştur:

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Örgütü 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde alınan seçim sonuçlarındaki oyların sayımına dair yasaya aykırılık, usulsüzlük ve tam kanunsuzluk nedeniyle pek çok sandıkta itirazda bulunmuştur. Bu itirazlarımız İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir. Kamuoyunda bilinenin aksine itiraz ettiğimiz sandıkların hiçbirisinde oyların tamamının sayılması gibi bir durum söz konusu olmamıştır. İl Seçim Kurulu 40 sandığı incelemek üzere istemiş olmasına ve tüm ısrarlı taleplerimize rağmen hiçbir sandıkta oyların tamamını yeniden saymamıştır. Sadece bir sandıkta geçersiz oylar sayılmış ve bu sandıkta Cumhuriyet Halk Partisi lehine 3 oy çıkmıştır. Seçimin bu kadar küçük bir farkla sonuçlanmasına, sadece geçersiz oyların incelendiği bir sandıkta dahi Partimiz lehine 3 oy çıkmasına rağmen itiraz ettiğimiz sandıklardaki tüm oyların sayımının yapılmamış olması bu seçimi ve seçilen belediye başkanını şaibeli hale getirmiştir. Üstelik İl Seçim Kurulu’ndaki itirazlarımızın görüşülmeye başladığı sırada orada bulunan AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık, seçim süreci boyunca sürdürdüğü baskıcı tutumu devam ettirmiştir. Sandık nöbetimiz sırasında karşılaştığımız her türlü hukuksuzluk ile yeniden sayım yapılmasını engelleyici tutumlar seçimlerde bir şeylerin kotarılmaya çalışıldığı yönündeki şüphe ve endişelerimizi daha da artırmıştır. Sandıkların yeniden sayıldığına, hatta birkaç kez sayıldığına ve sonucun değişmediğine dair kamuoyunda yaygınlaşmış söylentiler doğru değildir; sandıkların yeniden sayılması bütün hukuki çabalarımız ve ısrarlarımıza rağmen reddedilmiştir.

Bilindiği üzere 30 Mart Seçimleri neticesinde Belediye Meclis Üyeliği seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi 8828 oy almıştır. Buna göre Belediye Meclis üyeliği dağılımında CHP 8, AKP 5 ve MHP 2 meclis üyesi çıkarmıştır. Böylece Selçuklular Belediye Meclisinde karar çoğunluğunu Cumhuriyet Halk Partisine vermiştir. Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Belediye Meclisindeki görüşme ve kararlarda bireysel çıkarlara göre değil toplumsal çıkarlar doğrultusunda oy kullanacaktır.

Bu vesile ile yerel seçimler sırasında partimizi destekleyen tüm hemşerilerimizi teşekkürlerimizi sunarız.

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Örgütü

YORUMLAR
  1. ibrahim dogan dedi ki:

    sayın eski başkan şaşırmış olmalı kamu görevlilerine ettigi küürleri ne çabuk unuttu ayrıca chp li millet vekillerinin 1 hafta boyunca tuttukları nöbetler ve baskıcı tutumları ne çabuk unuttu
    saygılarımla

  2. hasan kemal dedi ki:

    Kardeşim belediye başkanlığını kaybetmişsiniz hala 8 meclis üyesi bizden deyip başarısızlığı başarı gibi göstermeye çalışıyorsunuz istifa edin halkı dinleyin.

  3. bir seçmen dedi ki:

    Yapılan basın toplantısında bile, biz Vefa’yı aday göstermekle çok büyük hata yaptık demiyorlar hala,bireysel çıkarlardan bahsediyorlar.Bugüne kadar sağladığınız bireysel çıkarlara ne demeli?

  4. cnyt dedi ki:

    kamu görevlilerine edilen küfür, devlet mallarına zarar verme(camların kırılması), kadına şiddet bunların hepsini yapan sensin seçimler kanunsuzdu öylemi? birde utanmadan çıkmış belediye meclis üyeliği çoğunluk bizde diyor.yani sen hariç herkes olur demiş selçuklu. daha hangi yüzle çıkıyorsunuz eski başkan yeter artık ya çekil artık kabuğuna…

  5. Anonim dedi ki:

    kıyamam ben size yaa.. çok mu üzüldünüz 🙂

  6. Anonim dedi ki:

    SAYIN ÖZNUR HANIMI YİNE YORUM YAPMAYA DAVET EDİYORUZ. HADİ BAKALIM SÖYLEYECEK NEYİNİZ VAR GÖRELİM.

  7. eski selcuklu dedi ki:

    Gule gule sana yolun acik olsun ak partiliyiz ak partili huloggggggggg

  8. Anonim dedi ki:

    Eski başkan vefa ulgur. Yeni başkan zeynel hoca.gelecek başkan levent görür gibi geliyo

  9. adam adam dedi ki:

    buzamana kadar esnaflar derneği seçiminden tut belediye seçimlerine kadar yaptıklarınız üçkağıtçılıklara sayınız

  10. Seçim Analizi by AliT dedi ki:

    Selçuklu seçmenlerin ne demek istediğini umarım iyi anlamıştır Selçuk CHP İlçe Teşkilatı ve Vefa Ülgür! Selçuklu diyor ki: Biz Vefa Ülgür’ü Belediye Başkanı olarak görmek İS-TE-Mi-YO-RUZ. Bizim CHP ve ATATÜRK ile bir sorunumuz yok, sorun Vefa Ülgür’dür, istemediğimiz O’dur… AKP’ye de güvenmiyoruz ancak Zeynel Bakıcı ismine güveniyoruz… O yüzden, Belediye Meclis Üyeliği’nde CHP’ye oy verdik ki, AKP’li Belediye Başkanı’nı kontrol etsin… Zeynel Bakıcı duyulan bu güveni boşa çıkarmamak için canla başla çalışacak, ilçemizde iktidarın tüm kaynaklarını kullanacaktır. Selçuk CHP İlçe Teşkilatı için de umutsuzluğa gerek yok, daha doğru düzgün, vizyon sahibi, genç, ilçemizin konumunu iyi kavramış, geleceğine sahip çıkabilecek, projeleri olan, iktidar desteği olmadan da bu projeleri hayata geçirebilecek bilgi birikimine sahip, kariyerli birini bulup O’nun çevresinde toplanmak, 5 yıl sonraki seçime ilçemizi hazırlamak…

  11. selçuklu dedi ki:

    zeynel e oy vermişler bak bak zeynel işçi partisinin adayı mı başbakanınız balkona çıkıp benim kolumumu kaldırdı ifadeye bile göndernediği oğlunun kolunu kaldırdı siz zafer sarhoşluğuna devam edin efes çi ler dükkanlarınız gidince ön çok ben sevinicem

    1. Anonim dedi ki:

      kına yakarsın

      1. Anonim dedi ki:

        yakıcaz tabi size bu müstahak!

    2. efesli dedi ki:

      dükkan başı 1 kilo kına göndercez ozaman sana yeterki milim milim nokta boşluk kalmayacak şekilde yakarsın diye

    3. efes dedi ki:

      efese gelde söyleyeceklerini burada söyle istersen…(sıkıyosaa)

      1. Anonim dedi ki:

        senden mi korkçam hırsızlarrr

  12. ANONİM dedi ki:

    bizim başkanımız 3 dönem adam gibi belediye başkanlığı yaptı kimsenin kapısına davul göndermedi

  13. AtRoPaKi dedi ki:

    Chp’li seçmenler Zeynel hocayı başkan seçti. Bu seçimi Zeynel hoca kazandı. Akp değil. Kırgın Chp seçmeni meclis ve B.şehirde de Chp ye oy vererek partilerini satmadıklarını açıkça ifade ettiler. Chp seçimi kaybetmedi. Vefa ülgür kaybetti. Meclise ve B.şehire verilen oylar. CHP ilçe teşkilatının başarısı değil. Hiç kimse sahiplenmesin. Halk CHP’nin hatırına verdi o oyları. Demekki arıza CHP’de değil adaydaymış. Halk böyle takdir etti. Herkes saygı duymalı. Zeynel hocada bu memleketin yetiştirdiği değerli bir evladı. Chp suçlu arayacağına küstürdüğü en azından 1000’e yakın seçmenine tekrar ulaşmalı ve onların gönlünü kazanmaya çalışmalı. Chp’nin başına rahmetli Vedat Sengel gibi herkesle barışık , herkese koşturan bir başkan ve yöneticiler gerekli. Mesaj bu kadar açık ve net.

    1. tears779 dedi ki:

      Bu ticari hayatın yanında daha genç yaşlarında CHP saflarında boy göstermişti. 1951 yılında başladığı CHP Selçuk gençlik kolu başkanlığını 1959 yılına kadar sürdürdü. O günün şartları düşünüldüğünde yapmış Gönderolduğu görevin zorluğu ve değeri daha iyi anlaşılacaktır. 1963–1968 yılları arasında CHP’den belediye meclis üyeliği görevini devam ettirdi. 1973 yılında yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde CHP’den İzmir 10. sıra adayı olarak yer aldı. 1977’deki seçimlere ise CHP’den İzmir 6.sıra adayı olarak katıldı ama 12 oyla milletvekilliğini kaybetti. O yıllardan vefat edene dek CHP’de politikaya devam etti. Bu yıllar içinde 20 defa CHP kurultay delegeliğine, 5 defa kurultay divan üyeliğine seçildi ve CHP ilçe başkanlığı yaptı.
      Emekli olduktan sonra Selçuk Belediyesi’nin altında, Hitit Otel bürosunda hazırlamış olduğu CHP fotoğraf koleksiyonu halen korunmaktadır. Politika hayatı boyunca Atatürkçü çizgisinden hiçbir zaman ayrılmamıştır ve bunu CHP’nin tüm genel başkanları -İsmet İnönü de dahil olmak üzere- plaket ile ödüllendirmiştir.
      Eşi Fatma Sengel ev hanımıdır. Çocukları Vahit Sengel, Hakan Sengel, Murat Sengel, Burçin Sengel ve Orçun Sengel’dir.

      1. AtRoPaKi dedi ki:

        Selçuğu hepimiz çok seviyoruz. Burası hepimizin. Biz birbirimizin insanıyız kırgınlıklara gerek yok. Siyasette terbiye ve efendilikten ilerisi yoktur. Makamlar gelir geçer . insanlar siyasi görüşleriyle değil karakterleriyle anılırlar. Siyaseti herkes yapıyor. Önemli olan siyaset üstü olabilmek. Herkesin sevgisini kazanmaktır zor olan. Selçuğun eski siyasetçileri hepsi edepli terbiyeli birbirine saygılı insanlardı. Biz Selçuk’lular birbirimizi severiz . Bu gergin siyaset artık bitsin gitsin.

  14. vvv dedi ki:

    Kimin ne yaptığını bilen biliyor bilmeyen kendi gibi biliyor, Selçuklular ŞIRRRAK diye yapıştırdı tokadı .gerisi fasa fiso.

  15. yörükoğlu dedi ki:

    sizde demokrasi insan sevgisi vatan severlik haklı haksız ihtiyaç sahibi gibi unsurları düşünecek beyin görmüyorum atatürkçülük laiklik cumhuriyetçilik gibi kutsal değerlerin arkasına geçip ahkam kesmeyinsarı saçlı mavi gözlü o yüce insan tekrar gelirse vay halinize şunuda belirteyim ben eski chp üyesiydim beni siz soğuttunuz hatayı kendinizde arayın başkasında değil 6 yıldır akp saflarında yer alıyorum ve benim gibi düşünenleri yanımıza bekliyorum yürü zeynel hocam yürü be uzun adam ülkem için ilçem için daima yanınızdayım

  16. Caner dedi ki:

    Aynen öyle .utanmazlik bu olsa gerek..Selcuk halkina gençliğine yaptigin ihanetler yüzünden su an olduğun yerdesin..Senin artik bu Selcukta yerin yok.. İstifayi simdi etmezsen dibin dibine gidersin..
    Kucuk diktator dedikleri sensin..

  17. Anonim dedi ki:

    VAH VAH NEYAZIK DAHA UTANMADAN YORUM YAZIYORSUNUZ BİR BAKIN GECMİŞİNİZE HALK NEDEN BÖYLEİSTEDİ

  18. anonim dedi ki:

    anlaşılan iktidar olmak yetmemiş hani bütün ilçeyi temsil edecektiniz

  19. anonim dedi ki:

    akropaki ondan mı zeynel hocanın koltuğunun arkasında tayyibin resmi var hani bütün Selçuk luların başkanı olacaktı o olsa olsa semanın oyuncağı olur

    1. AtRoPaKi dedi ki:

      Bekleyip görücez. herkesin başkanı olmazsa kendi kaybeder.

  20. şemsiye dedi ki:

    Sevgili cehape liler anlayamadınız anlayamıycaksınız.Hatalarınızı karşınızdakine yükledikçe
    hakaret ettikçe aşağıladıkça Türkiye de de Selçuk ta da KAYBEDECEKSİNİZ……

  21. selcuklu dedi ki:

    Yenilik iyidir selcugumuza hayirli olsun,

  22. Bir seçmen dedi ki:

    ANKARA’NIN MELİH GÖKÇEĞİ NE İSE SELÇUĞUN VEFA ÜLGÜRÜ DE O. AL BİRİSİNİ VUR ÖTEKİNE…

  23. isimsiz dedi ki:

    Vefa benim gördüğüm en faydasız belediye başkanıydı.Yandaşlarını doyurmakla meşguldü hep. Selçuk doğru kararı verdi nihayet.